LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2023 15:14

Λιγνάδης: Ξανά στο εδώλιο για τρεις βιασμούς

Πότε θα διεξαχθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Δημήτρη Λιγνάδη. Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο αυστηρότερης ποινής ο κατηγορούμενος. 

Δημήτρης Λιγνάδης

Στις 17 Νοεμβρίου προσδιορίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό του άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, που καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο αγοριών ενώ αθωώθηκε από την κατηγορία για άλλους δύο βιασμούς.

Η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα διεξαχθεί σχεδόν από μηδενική βάση και με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ως προς την ποινική του μεταχείριση καθώς το δικαστήριο θα εξετάσει την έφεση που άσκησε Εισαγγελέας κατά της κρίσης του πρώτου δικαστηρίου όσον αφορά μία από τις αθωώσεις αλλά και για το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στον καλλιτέχνη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος είναι ελεύθερος με αναστολή που του δόθηκε από το πρώτο δικαστήριο, καταδικάστηκε, τον Ιούλιο του 2022, καθώς κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (4 προς 3) για τους βιασμούς δύο 17χρονων, στην Αθήνα και στην Επίδαυρο, το 2015.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο τον καλλιτέχνη για τον βιασμό ενηλίκου το 2018 και κατά πλειοψηφία (5 προς 2) για τον βιασμό 16χρονου ανηλίκου το 2011. Να σημειωθεί ότι το φερόμενο θύμα της υπόθεσης του 2018, δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο να καταθέσει.

Το δικαστήριο είχε αποφασίσει να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του κατηγορουμένου και έτσι ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίστηκε με την επιβολή όρων, την επομένη της ολοκλήρωσης της δίκης, μετά από 17 μήνες προσωρινής κράτησης.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου η Εισαγγελία Εφετών έκρινε ότι η υπόθεση του 16χρονου πρέπει να επανεξεταστεί αλλά και ότι το ΜΟΕ θα πρέπει να κρίνει και αν η ποινή που του επιβλήθηκε για τις δύο υποθέσεις του 2015 είναι χαμηλή, όπως θεώρησε η Εισαγγελέας εφετών που άσκησε την έφεση.

Στη δίκη ενώπιον του Εφετείου ο ηθοποιός είναι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο αυστηρότερης ποινής καθώς θα λογοδοτήσει εκ νέου τόσο για τις υποθέσεις των δύο 17χρονων καθώς και για αυτήν του 16χρονου που θα εισαχθεί στο κατηγορητήριο. Εφόσον κριθεί ένοχος θα είναι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο επιβολής μεγαλύτερης ποινής σε σχέση με την πρωτόδικη, αν οι Εφέτες θεωρήσουν βάσιμη την κρίση της Εισαγγελέα Εφετών που άσκησε την έφεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Κηφισός: Νεκρός οδηγός μηχανής σε καραμπόλα

Φθιώτιδα: Μυστήριο με την εξαφάνιση πατέρα και γιου

Παναθηναϊκός - Βιγιαρεάλ: Δεκάδες συλλήψεις στο ΟΑΚΑ πριν τον αγώνα (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)Χθες 18:22 | Ειδήσεις

Στον ΑΝΤ1 μίλησε αποκλειστικά ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης για τους επίμαχους διαλόγους που εμπλέκεται το όνομά του.

Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)Χθες 18:52 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, η Ζέτα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε.

Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"Χθες 20:14 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει 42 βαθμούς Κελσίου

Πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Το Ισραήλ ετοιμάζει την απάντησή τουΧθες 22:16 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα συναντηθεί την Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι μία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί «την επόμενη εβδομάδα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα23:59Σοβαρή ξηρασία πλήττει την Ευρώπη – Σε κατάσταση πίεσης πάνω από το 50% της ηπείρου23:50Ιράν: Πρώτη εμφάνιση του Χαμενεΐ ενώπιον κοινού μετά τον πόλεμο των 12 ημερών 23:37Εύβοια: Πρόστιμο άνω των 8.000 ευρώ στον 52χρονο που συνελήφθη για την πυρκαγιά 23:23Αμαλιάδα: Προσωρινά κρατούμενη η 48χρονη που κάρφωσε γυναίκα με ψαλίδι23:08Ζελένσκι: Η καλύτερη και πιο παραγωγική συνομιλία μου με Τραμπ22:50Ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Κατάρ - Συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας 22:33Ελευσίνα: Συνελήφθη 31χρονος που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη22:17Μουντιάλ Συλλόγων: Η Παρί στους ημιτελικούς μετά την νίκη κόντρα στη Μπάγερν22:02Ζέττα Μακρή: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη του δημοσιογράφου – Ποια κατηγορία αντιμετωπίζει21:47Αργοστόλι: Άγριος ξυλοδαρμός διανομέα - Τέσσερις συλλήψεις21:32Κρήτη: Φωτιά στην Καρκαδιώτισσα Ηρακλείου 21:15Πειραιάς: Συνελήφθησαν μέλη συμμοριών για την ένοπλη συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο (βίντεο)20:59Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"20:45Πλημμύρες στο Τέξας: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών (εικόνες)20:29ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας - Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ζαχαριάδης20:13Formula 1: Ο Φερστάπεν κατέκτησε την pole position στη Βρετανία19:57Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:42Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)19:26Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)19:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο