LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2023 10:18

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Μουσείο Ακρόπολης: το ημερολόγιο της Φειδούς

Διήμερο με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά και ωράριο ελεύθερης εισόδου για τους ενήλικες, για μια διαφορετική περιήγηση στα εκθέματα του Μουσείου.

Μουσείο Ακρόπολης - Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 με το οικογενειακό πρόγραμμα «Αναζητώντας το σήμερα σε ιστορίες του χθες». Το πρόγραμμα είναι εναρμονισμένο με το φετινό πανευρωπαϊκό θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση. Μαρτυρίες του Χθες στο Σήμερα».

Με οδηγό το φανταστικό ημερολόγιο της Φειδούς, μίας μικρής Αθηναίας του 5ου αι. π.Χ., τα παιδιά προσεγγίζουν με διαφορετική ματιά τα εκθέματα του Μουσείου. Ακούν ιστορίες από την αρχαιότητα, εξερευνούν μύθους, γνωρίζουν αρχαίες συνήθειες, ανάγκες και δοξασίες και τις συνδέουν με τη σημερινή εποχή. Στο τέλος, γεμίζουν τη δική τους «χρονοκάψουλα» με όλα όσα θα ήθελαν να διατηρηθούν για τις επόμενες γενιές.

Πληροφορίες προγράμματος:

Ημέρες: Σάββατο 23/9 & Κυριακή 24/9

Ώρες: 10:30 π.μ. & 12:30 μ.μ.

Διάρκεια: 90 λεπτά

Ηλικίες: Παιδιά 6 έως 12 ετών και οι συνοδοί τους

Συμμετοχή: Έως 30 άτομα ανά πρόγραμμα. Εγγραφές γίνονται μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο events.theacropolismuseum.gr.

Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας.

Μουσείο Ακρόπολης - Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Είχε “φυλακισμένες” μάνα και κόρη για 2 χρόνια - Προσπάθησε να πνίξει την 22χρονη

Μάνος Χατζιδάκις: Η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας

Καύσιμα - Παπαγεωργίου: Η βενζίνη θα φτάσει πάλι στα 2,20 ευρώ το λίτρο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η συμφωνία των Πρεσπών, η βία και το ΕΣΥΣήμερα 09:46 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την έξαρση εθνικισμού από τα Σκόπια αλλά και τη βία στην κοινωνία.

Γυναικοκτονία - Μενίδι: Το ντοκουμέντο με τις κινήσεις του φερόμενου ως δράστη μετά το έγκλημα (βίντεο)Σήμερα 07:39 | Ειδήσεις

Βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνει τις κινήσεις του κατηγορούμενου, μετά την δολοφονία της πρώην συντρόφου του στο Μενίδι.

Γάζα: Βρέθηκαν οι σοροί τριών ομήρων – Ανάμεσά τους και της Σάνι ΛουκΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Μετά από διαδικασία ταυτοποίησης που πραγματοποιήθηκε από ιατρικούς αξιωματούχους στο Εθνικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής και στο Υπουργείο Υγείας, εκπρόσωποι των IDF ειδοποίησαν τις οικογένειές τους.

Γερμανία: Καταστροφικές πλημμύρες – Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους (βίντεο)Σήμερα 09:11 | Ειδήσεις

Tοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τις "πλημμύρες του αιώνα".  Οι δυνάμεις της τάξης έχουν καλέσει τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Επιδειξίας μπούκαρε σε επιχείρηση εστίασης και κυνηγούσε υπάλληλο11:31Αλλάζουν τα φανάρια στους δρόμους; Πρόταση για φανάρι με λευκό χρώμα11:17Ευρωεκλογές - ΝΔ: τα νέα σποτ για μισθούς και ψηφιακό κράτος (βίντεο)11:04Μεσολόγγι: ανήλικος λήστεψε με μαχαίρι 13χρονο10:50Σερβία: Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με τραυματίες10:26ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης πληρωμών” της νέας εβδομάδας10:12Μητσοτάκης: Η συμφωνία των Πρεσπών, η βία και το ΕΣΥ09:59Ηλεία: Στη ΜΕΘ αγρότης που εισέπνευσε επικίνδυνο φαρμάκο09:47Γερμανία: Καταστροφικές πλημμύρες – Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους (βίντεο)09:33Γάζα: Βρέθηκαν οι σοροί τριών ομήρων – Ανάμεσά τους και της Σάνι Λουκ09:20Γυναικοκτονία - Μενίδι: Το ντοκουμέντο με τις κινήσεις του φερόμενου ως δράστη μετά το έγκλημα (βίντεο) 09:06Τσακλόγλου: τα όρια συνταξιοδότησης, η προσωπική διαφορά και οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι (βίντεο)08:53“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Υπέρ-επεξεργασμένα τρόφιμα, καρκίνος των ωοθηκών και διατάσεις08:40Κάννες - Λάνθιμος: Πρεμιέρα για την ταινία του “Kinds of Kindness” (εικόνες)08:26F1 - Grand Prix στην Ίμολα: Αποκλειστικά στο ANT1+ και στον ΑΝΤ108:12ΛΟΑΤΚΙ - ΗΠΑ: Η κυβέρνηση προειδοποιεί για τρομοκρατικά χτυπήματα σε “Pride” 07:59Γυναικοκτονία - Μενίδι: Μαρτυρίες για τον εφιάλτη της 40χρονης και των παιδιών της (βίντεο)07:45“Αρένα” - Ακρίτες Ελλάδας και Τουρκίας: οι διαφορές και η κοινή μοίρα07:31Εξάρχεια: επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία ΜΑΤ07:18Ζελένσκι: Έλλειψη προσωπικού και “ηθικού” στο στράτευμα - “Όχι” σε Ολυμπιακή εκεχειρία07:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο