LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2023 14:13

Ινδονησία: Φυλακή σε μουσουλμάνα που προσεύχεται και τρώει χοιρινό

Γυναίκα ανήρτησε στο TikTok βίντεο στο οποίο λέει μια μουσουλμανική προσευχή και στη συνέχεια τρώει χοιρινό. Η ποινή που της επιβλήθηκε. 

Λίνα Λουτφιαβάτι - μουσουλμάνα - tiktok - χοιρινό

Δικαστήριο της Ινδονησίας καταδίκασε μια γυναίκα αυτή την εβδομάδα σε διετή ποινή φυλάκισης για παραβίαση του νόμου περί βλασφημίας επειδή ανήρτησε στο TikTok ένα βίντεο στο οποίο λέει μια μουσουλμανική προσευχή και στη συνέχεια τρώει χοιρινό.

Η Ινδονησία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό παγκοσμίως και το χοιρινό θεωρείται, σύμφωνα με το ισλάμ, "χαράμ", δηλαδή απαγορευμένο.

Η Λίνα Λουτφιαβάτι, γνωστή και ως Λίνα Μουχέρτζι, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται μουσουλμάνα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ανήρτησε ένα βίντεο στο TikTok τον Μάρτιο στο οποίο έλεγε μια προσευχή, που μεταφράζεται ως "στο όνομα του Θεού" προτού φάει τραγανιστά τσιπς χοιρινού.

Το δικαστήριο στην πόλη Παλεμπάνγκ της Ινδονησίας, που βρίσκεται στη νήσο Σουμάτρα, την καταδίκασε χθες για τις ενέργειές της κρίνοντας ότι σκοπίμως "διέδωσε πληροφορίες με στόχο την υποκίνηση μίσους ή την ατομική/ομαδική εχθρότητα με βάση την θρησκεία", σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο.

Το δικαστήριο την διέταξε να πληρώσει πρόστιμο 250 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 15.000 ευρώ).

Επικριτές υποστηρίζουν ότι οι αυστηροί νόμοι περί βλασφημίας της Ινδονησίας χρησιμοποιούνται για να υπονομεύσουν την επί μακρόν φήμη για ανοχή και πολυπολιτισμικότητα που έχει η χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας.

Μετά την δίκη η Λίνα είπε στους δημοσιογράφους ότι εκπλήσσεται με την ετυμηγορία.

"Το ξέρω ότι ήταν λάθος μου, αλλά δεν περίμενα αυτή την τιμωρία", δήλωσε η Λίνα στον τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό MetroTV.

Ο Ουσμάν Χαμίντ, εκτελεστικός διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Ινδονησίας, δήλωσε ότι το άρθρο περί βλασφημίας του ινδονησιακού νόμου χρησιμοποιείται με λάθος τρόπο ώστε να βάζει στο στόχαστρο μειονοτικές ομάδες και διαφωνούντες.

"Δεν συνάδει με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ινδονησίας σε σχέση με τον σεβασμό και την προστασία της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδησης και της εκδήλωσης του θρησκεύματος ή των πεποιθήσεων κάποιου, την ελευθερία της άποψης και της έκφρασης", είπε.

Ο νόμος περί βλασφημίας έχει κυρίως χρησιμοποιηθεί εναντίον εκείνων που έχουν κατηγορηθεί ότι έχουν προσβάλει το ισλάμ, ανάμεσά τους και ο χριστιανός πρώην κυβερνήτης της Τζακάρτα, ο Μπασούκι "Αχόκ" Πουρνάμα, ο οποίος το 2017 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για βλασφημία με κατηγορίες που ευρέως θεωρήθηκαν πολιτικά υποκινούμενες.

Το Συμβούλιο Ουλεμάδων της Ινδονησίας, ένα ανώτατο σώμα κληρικών, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η ενέργεια της Λίνας ήταν βλάσφημη κατά του ισλάμ, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο.

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό”: Ο Γιώργος Λιάγκας απαντά για την “γιαγιά” και τον Στέφανο Κασσελάκη (βίντεο)

Τριετίες: Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή 

“Το Πρωινό”: ο Τάιλερ μιλά για τον Στέφανο Κασσελάκη (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυσηΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Τι ανέφεραν οι νομικοί εκπρόσωποι του αγγειοχειρουργού για την υπόθεση του θανόντος πατέρα του βουλευτή, σε δημόσια απάντησή τους.

ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)Σήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Περισσότεροι από 70 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Σπανούλης καλύτερος προπονητής του BCL15:13Παίδων “Αγία Σοφία”: Θαλασσαιμικά παιδιά διαμαρτύρονται μαζί με τους γονείς τους14:59Χερσόνησος: Θανατηφόρα σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο (εικόνες)14:45Θεσσαλονικη: Αυτοκίνητο κατέληξε μέσα στην είσοδο του Ιπποκράτειου (εικόνες)14:31Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός στην πρεμιέρα του Madrid Open14:17Πάτρα – Μαθητές “βαποράκια”: Αφού δεν πούλησες ουσίες, θα μου δώσεις το χαρτζιλίκι σου14:03ΗΠΑ - εκλογές: Ο Μπάιντεν λέει “ναι” σε ντιμπέιτ με τον Τράμπ13:49Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)13:35Επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσινγκτον: Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την αναβολή13:21Ιωάννινα: Ποινή φυλάκισης σε πρώην εισαγγελέα13:07Νίσυρος: Παραδόθηκε ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανηλίκους12:53“Peaky Blinders”: Πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα της ταινίας12:39Θεσσαλονίκη: πυροβόλησαν και σκότωσαν σκύλο γιατί έμπαινε σε στάνη12:26Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον Ιερώνυμο και τον εργαλειοποιεί12:12Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος11:59Ηράκλειο: Συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία11:45“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)11:32Κόρινθος: Έφτιαξαν τον δρόμο και ξέχασαν… την κολώνα στη μέση11:18Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυση11:05“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα10:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο