LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 15 Σεπτεμβρίου 2023 23:37

Καιρός - Σάββατο: τοπικές μπόρες, βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας

Που και πότε αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και των δυτικών τμημάτων της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Τις πρωινές ώρες στα δυτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ με μικρή ενίσχυση από το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Ο υδράργυρος θα φτάσει στη νησιωτική χώρα και στα βόρεια ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 2 έως 5 και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια ορεινά του νομού Λάρισας και τα δυτικά ορεινά των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ και το μεσημέρι - απόγευμα πρόσκαιρα ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και των δυτικών τμημάτων της Θράκης. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ και από το μεσημέρι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις κυρίως στα νότια. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Στην κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία (κυρίως τη βόρεια και την ανατολική) προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και στα ανατολικά, όπου θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα κατά τόπους τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές στη Χαβάη: Μειώθηκε κατά δεκάδες ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων

Σημεία για rapid test δωρεάν το Σάββατο

Μεξικό: Ο γιός του “Ελ Τσάπο” εκδόθηκε στις ΗΠΑ






Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ: Αμερικανοί βουλευτές θέτουν στον Τραμπ το θέμα των προκλήσεων ΕρντογάνΣήμερα 06:26 | Ειδήσεις

Μεταξύ των θεμάτων που θέτουν, είναι η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και η πολιτική της «γαλάζιας πατρίδας».

Νέος πάπας ο Ρόμπερτ Πρεβόστ: Το πρώτο μήνυμα του νέου ποντίφικα (βίντεο)Χθες 20:59 | Ειδήσεις

Την πρώτη ευλογία του ποντίφικα έλαβαν πάνω από 200.000 άνθρωποι που έσπευσαν στο Βατικανό, με σημαίες από σχεδόν όλες τις καθολικές χώρες.

Χαλκίδα: Κινηματογραφική καταδίωξη στο κέντρο της πόληςΣήμερα 06:13 | Ειδήσεις

Οδηγός πολυτελούς οχήματος, προκάλεσε τροχαίο, παραβίασε σήματα και προκάλεσε πανικό, πριν τελικά ακινητοποιηθεί.

Νέος Κόσμος: Έκρηξη σε διαμέρισμα - Τραυματίστηκε ανήλικο κορίτσιΧθες 21:43 | Ειδήσεις

Το παιδί διακομίζεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πύργος: Ραγδαίες εξελίξεις στη ληστεία με λεία μαμούθ07:31Λίβερπουλ: Ο Τσιμίκας φεύγει το καλοκαίρι από το Άνφιλντ07:18Χαλκίδα: Κινηματογραφική καταδίωξη στο κέντρο της πόλης07:04Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή06:50ΗΠΑ: Αμερικανοί βουλευτές θέτουν στον Τραμπ το θέμα των προκλήσεων Ερντογάν06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Μαΐου06:23Τι καιρό θα κάνει σήμερα Παρασκευή 06:09Conference League: Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό η Μπέτις, “λύγισε” στην παράταση τη Φιορεντίνα (βίντεο)00:42Πολ Χάγκις: Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για βιασμό00:13Ουκρανία-ΗΠΑ: Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ζελένσκι23:52Πάπας Λέων: Ποιος είναι ο διάδοχος του Φραγκίσκου23:35Ουκρανία-Ρωσία: Τον νέο ποντίφικα συνεχάρησαν οι αρχηγοί των δύο χωρών στέλνοντας ο καθένας το δικό του μήνυμα23:22Τραμπ: Ιστορική εμπορική συμφωνία με Βρετανία και ντιλ για ουκρανικά ορυκτά23:08Βατικανό: Ο πάπας Λέων ΙΔ΄ θεωρείται μετριοπαθής και συμφιλιωτικός22:54Σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο22:41Champions League: Ημιτελικοί που έμοιαζαν περισσότερο με... τελικούς22:27Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Πούτιν: Τι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν Ρωσίας και Κίνας 22:14Νέος Κόσμος: Έκρηξη σε διαμέρισμα - Τραυματίστηκε ανήλικο κορίτσι 21:45Ισπανία - Σάντσεθ: Το μήνυμα που στέλνει ο Ισπανός πρωθυπουργός για την εκλογή του νέου Πάπα21:31Νέος πάπας ο Ρόμπερτ Πρεβόστ: Το πρώτο μήνυμα του νέου ποντίφικα (βίντεο)21:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο