LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2023 09:52

Πιερρακάκης στον ΑΝΤ1: Δεν θα ανοίξουν όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας την άλλη εβδομάδα

Ο Υπουργός Παιδεία για το άνοιγμα των σχολείων στις πληγείσες από την κακοκαιρία “Daniel” περιοχές, την παραίτηση Βαρβιτσιώτη και τον ανασχηματισμό.

Πιερρακάκης - ΑΝΤ1

Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ο Υπουργός Παιδείας, μία ημέρα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Θεσσαλία, για την οποία είπε πως, «ασχολούμαστε νυχθημερόν με τα σχολεία στη Θεσσαλία. Μιλάμε για 88.000 μαθητές, 1000 σχολικές μονάδες και πάνω από 10.000 εκπαιδευτικούς», είπε ξεκαθαρίζοντας πως σε αυριανή σύσκεψη που θα γίνει στη Θεσσαλία, θα κριθεί ποια σχολεία θα ανοίξουν, θεωρώντας δεδομένο πως, «μερικά δεν γίνεται να ανοίξουν».

Σημείωσε πως, «κλιμάκιο ειδικών θα μεταβεί στην περιοχή για ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών» και συμπλήρωσε πως, υπάρχει πρόβλημα με τα βιβλία που έχουν βραχεί και θα πρέπει να αντικατασταθούν».

Κληθείς να σχολιάσει για το «αν υπάρχει κράτος», είπε πως «υπάρχει κράτος, το κράτος έκανε τον εμβολιασμό στην πανδημία, το κράτος έκανε τις διασώσεις», επισημαίνοντας πως, «χρειαζόμαστε ένα καλύτερο κράτος».

Στο σχόλιο για τους κατοίκους της Καρδίτσας που πιθανώς να αμφιβάλλουν για το αν θα αποζημιωθούν, αφού ακόμα δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις από τον Ιανό», διαβεβαίωσε πως, «θα είμαστε δίπλα τους, γι αυτό από την πρώτη ημέρα είναι εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Για το αν είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων, σημείωσε πως, «τα βιβλία είναι στην ώρα τους και το θέμα είναι η Θεσσαλία, όπου πρέπει να αντικατασταθούν.

Όσο αφορά στους εκπαιδευτικούς, πρόκειται για 20.000 κόσμο. Και υπάρχουν κενά, γιατί υπάρχουν άδειες. Κρινόμαστε στην ικανότητά μας να καλύψουμε τα κενά γρήγορα και θα δείτε τις επόμενες ημέρες πως θα καλυφθούν».

«Έχουμε αποδείξει πως, ξέρουμε να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε», είπε για την παραίτηση Βαρβιτσιώτη και διαβεβαίωσε ότι, «θα διορθωθούν οι όποιες αρρυθμίες, ο κόσμος έχει εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη».

Σχολιάζοντας τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη είπε πως, «πρώτο υπουργείο που αφορά είναι το Παιδείας, γιατί ο Αντώνης θα μπορούσε να είναι το παιδί καθενός» και προανήγγειλε προγράμματα κατά του bullying και της σχολικής βίας, τα οποία θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα.

Ερωτηθείς τέλος για την πιθανότητα ανασχηματισμού, είπε πως είναι απόφαση και ευθύνη του Πρωθυπουργού, σχολιάζοντας πως, «βλέπουμε ότι έχουμε πολύ πλούσιο κυβερνητικό έργο και μία δύσκολη κατάσταση στη Θεσσαλία να αντιμετωπίσουμε».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λούτσα: Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και οι έρευνες

Κακοκαιρία “Daniel” – Hellenic Train: Αναστολή στη σύνδεση Αθήνας με Θεσσαλονίκη μέχρι νεοτέρας

Κακοκαιρία “Daniel” – Λινού: Τα βακτήρια από τα νεκρά ζώα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα με το νερό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕρντογάν: Η αμφισβήτηση κυριαρχίας, η λύση - “πακέτο” και ο... καλός διάλογοςΣήμερα 07:41 | Ειδήσεις

Τι λέει ο Τούρκος Πρόεδρος, λίγες ώρες πριν από την συνάντηση στην Άγκυρα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τις διμερείς σχέσεις, την Ενέργεια και την παράνομη μετανάστευση.

Επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα: Η ομιλία, τα μέτρα και τα πούλμαν από την Αλβανία (βίντεο)Σήμερα 08:43 | Ειδήσεις

Πυρετώδεις προετοιμασίες και δρακόντια μέτρα για την επίσκεψη του Ράμα στην Αθήνα. Μαζική μετακίνηση υποστηρικτών του Ράμα από την Αλβανία στο Γαλάτσι σύμφωνα με ΜΜΕ της ομογένειας.

Τράπερ συνελήφθη στην ΚηφισιάΣήμερα 08:17 | Ειδήσεις

Για ποιον λόγο συνελήφθη ο τράπερ.

Βαλτιμόρη: Οι πρώτες αντιδράσεις αστυνομικών μετά την κατάρρευση της γέφυρας (βίντεο)Σήμερα 08:09 | Ειδήσεις

Βίντεο από κάμερες πάνω στις στολές των αστυνομικών, καταγράφουν τις αντιδράσεις των πρώτων αστυνομικών που έσπευσαν στη γέφυρα που κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρότες - Κτηνοτρόφοι: Πληρωμές και επιδοτήσεις 2,2 δις ευρώ το 202409:33Επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα: Η ομιλία, τα μέτρα και τα πούλμαν από την Αλβανία (βίντεο)09:19Επιστολική ψήφος: η αποστολή φακέλων, η διαδικασία και οι διορίες09:06Βαλτιμόρη: Οι πρώτες αντιδράσεις αστυνομικών μετά την κατάρρευση της γέφυρας (βίντεο)08:52Τράπερ συνελήφθη στην Κηφισιά08:39ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 17 Μαΐου08:25Εξάρχεια: Ένταση, ζημιές και προσαγωγές08:12Eurovision 2024 - Ισραήλ: οι αποδοκιμασίες και η πέμπτη θέση (εικόνες)07:58Ερντογάν: Η αμφισβήτηση κυριαρχίας, η λύση - “πακέτο” και ο... καλός διάλογος07:44Γιορτή της Μητέρας: Η “πηγή της ζωής” και η ιστορία της ημέρας που της... αφιερώθηκε!07:30Ρόδος: Φωτιά στον Αρχάγγελο07:16Eurovision: Eντάσεις μεταξύ αστυνομίας και φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών (εικόνες)07:03Εορτολόγιο – 12 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:50“5Χ5” ΣΠΕΣΙΑΛ με Τουμασάτου και Κατσούλη (εικόνες)06:36Eurovision: Ο μεγάλος νικητής και η θέση της Ελλάδας (εικόνες)06:22Καιρός: Κυριακή του Θωμά με τοπικές μπόρες και άνοδο θερμοκρασίας06:09Η Κέιτ Χάντσον αποκάλυψε ότι παντρεύεται σύντομα00:00Ρώμη – Τσιτσιπάς: Στον τρίτο γύρο με ανατροπή23:49Βόλος: Ιδιοκτήτης και ενοικιαστής κατέληξαν στα δικαστήρια για την... γατοτροφή23:37ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος: Αντίο…με ισοπαλία για τον “Άγιαξ της Ηπείρου”23:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο