LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 12 Μαΐου 2024 07:30 | Ανανέωση: 12 Μαΐου 2024 07:58

Eurovision 2024 - Ισραήλ: οι αποδοκιμασίες και η πέμπτη θέση (εικόνες)

Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αποτυπώνουν τις αποδοκιμασίες προς τη συμμετοχή του Ισραήλ στον τελικό της Eurovision.

Eurovision 2024 - Ισραήλ

Ο τελικός του 68ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου με μεγάλο νικητή την Ελβετία με το τραγούδι «The Code».

Ο επεισοδιακός τελικός, καθώς εκτός από "κονταρομαχίες" στη βαθμολιγία, είχε και αρκετό παρασκήνιο πριν την έναρξή του, όπως ο αποκλεισμός της Ολλανδίας λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του διαγωνιζόμενου σε γυναίκα μέλος της παραγωγής, μετά από καταγγελία, είχε και πολιτικό στίγμα. 

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις σχετικά με τη συμμετοχή του Ισραήλ, με μέρος του κοινού αλλά και των διαγωνιζομένων να αποδοκιμάζει την εκπρόσωπο του Ισραήλ, Eden Golan τόσο στη σκηνή όσο και στις συνεντεύξεις τύπου. 

Με φωνές και αποδοκιμασίες τραγούδησε η εκπρόσωπος του Ισραήλ, Eden Golan, στον τελικό της Eurovision. Η 20χρονη ανέβηκε στη σκηνή τρίτη κατά σειρά, για να πει το «Hurricane» ενώ το κοινό φώναζε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης.

Eurovision 2024 - Ισραήλ

Στην τηλεοπτική μετάδοση, η διοργάνωση με ειδική επεξεργασία ήχου, δεν έδειξε τις αποδοκιμασίες προς την συμμετοχή του Ισραήλ. Παρά τη μεγάλη αναστάτωση που προκάλεσε με τη συμμετοχή της, η αποστολή του Ισραήλ τερμάτισε 5η με 376 βαθμούς.

Ωστόσο, θεατές που βρίσκονται στο Μalmo Arena, ανέβασαν μέσα σε δευτερόλεπτα, βίντεο με τα γιουχαΐσματα εναντίον της ισραηλινής αποστολής. Ο κόσμος φώναζε «Παλαιστίνη» και στο Twitter έγραψαν ότι «αυτό που είδατε στην τηλεόραση, δεν είναι αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα». Η τραγουδίστρια, παρά τις έντονες αντιδράσεις εναντίον της ίδιας και της ομάδας της, έκανε σαν να μη συνέβη τίποτα, είπε «ευχαριστώ» και έφυγε χαρούμενη από τη σκηνή.

Υπενθυμίζεται ότι ένταση προκλήθηκε μεταξύ αστυνομικών και φιλιπαλαιστίνιων διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν γύρω από το Malmo Arena.

Ειδήσεις σήμερα:

Eurovision: Ο μεγάλος νικητής και η θέση της Ελλάδας (εικόνες)

Καιρός: Κυριακή του Θωμά με τοπικές μπόρες και άνοδο θερμοκρασίας

Γιορτή της Μητέρας: Η “πηγή της ζωής” και η ιστορία της ημέρας που της... αφιερώθηκε!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βουλιαγμένη: Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή όπλων και αρχαιοτήτων14:54Βρετανία: Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία η νέα Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας14:40Αμαλιάδα: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από φορτηγό - Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος (εικόνες)14:26Πάρος: 40χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος - Εξετάζεται η εγκληματική ενέργεια14:12Όλες οι απαντήσεις για τις υπηρεσίες υγείας στο 156613:58Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω μεθυσμένης τουρίστριας13:44Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες, που δίνουν προοπτική13:30Άδωνις Γεωργιάδης - Το Πρωινό: Δεν πιστεύω ότι έχει ευθύνη ο Καραμανλής για το δυστύχημα στα Τέμπη13:16Έβρος: Συνελήφθησαν 13 Τούρκοι - Βρέθηκαν στην κατοχή τους 147 όπλα13:02Αμαλιάδα: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο μέσα σε δύο λέπτα (βίντεο)12:48Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)12:34Πάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωση 12:20Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:06Θεσσαλονίκη: 59χρονος συνελήφθη για παράνομη υιοθεσία11:52Ηράκλειο: Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:38Θεσσαλονίκη: 61χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:24Φαράγγι Σαμαριάς: Κλείνει εκτάκτως και από τις δύο εισόδους του11:10Μόναχο: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο10:56Υπερχείλισε ο ποταμός Τριπόταμος - Διακοπή της κυκλοφορίας10:42Αγρίνιο: Άνδρας πυροβόλησε αδέσποτες γάτες από το μπαλκόνι του σπιτιού του10:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο