LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 06 Σεπτεμβρίου 2023 17:15

Συνάντηση Πιερρακάκη με μουφτήδες και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εγγυάται και να προστατεύει τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας.

Συνάντηση - ΥΠΑΙΘΑ - Πιερρακάκης - Μουφτεία

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης συνάντησε σήμερα τον Σοφολογιώτατο Μουφτή Διδυμοτείχου κ. Χαμζά Οσμάν, τον Σοφολογιώτατο Μουφτή Κομοτηνής κ. Τζιχάτ Χαλήλ και τον Σοφολογιώτατο Μουφτή Ξάνθης κ. Νεζντέν Χεμσερή, τον Πρόεδρο Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Διδυμοτείχου κ. Ιρφάν Μολλά, τον Πρόεδρο Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής κ. Σελίμ Ισά, τον Πρόεδρο Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Ξάνθης κ. Χαλήλ Καράνταγη και τον Πρόεδρο Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης κ. Ραχμή Μπασιά.

Οι Σοφολογιώτατοι Μουφτήδες ευχαρίστησαν θερμά τον Υπουργό για το ενδιαφέρον του για τη Θράκη και ειδικότερα για τη μουσουλμανική μειονότητα. Ζήτησαν την πλήρη εφαρμογή του νόμου 4964/2022 περί Μουφτήδων και Μουφτειών. Ο Υπουργός παρουσίασε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Οι Πρόεδροι των ΔΕΜΠ ευχαρίστησαν για τη συνεχή υποστήριξη του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. στο έργο τους για τη συντήρηση και λειτουργία των τεμενών καθώς και στις φιλανθρωπικές δράσεις τους.

Συνάντηση - ΥΠΑΙΘΑ - Πιερρακάκης - Μουφτεία

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιεροδιδασκάλων Ισλαμικής Θρησκείας συνεχάρη την Ελληνική Πολιτεία για τον ειλικρινή σεβασμό της για τις θρησκευτικές ελευθερίες όλων και ειδικότερα της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης όπως αποδεικνύεται από την διδασκαλία του μαθήματος του Κορανίου στους μουσουλμάνους που φοιτούν στα δημόσια σχολεία της Θράκης.

 Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης ευχαρίστησε τους συνομιλητές του για την ειλικρινή συνεργασία και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα, με πλήρη σεβασμό στο Σύνταγμα και στη Συνθήκη της Λωζάνης θα συνεχίσει να εγγυάται και να προστατεύει τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία “Daniel”: Νεκρή γυναίκα στη Μαγνησία

Κεφαλονιά: Σύγκρουση εμπορικών πλοίων (βίντεο)

Κακοκαιρία “Daniel” - Βόλος: Εικόνες βιβλικής καταστροφής - Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο