LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Σεπτεμβρίου 2023 17:05

Σουδάν: Νεκροί άμαχοι από αεροπορική επιδρομή - Ο στρατός κατέλαβε βάση τεθωρακισμένων

Στο Χαρτούμ, οι μάχες επικεντρώνονται σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες όπου εδώ και σχεδόν πέντε μήνες εκατομμύρια κάτοικοι ζουν στον ρυθμό των διακοπών νερού και ηλεκτρισμού

AP - Σουδάν - εμφύλιος

(εικόνα αρχείου)

Οστρατός βομβάρδισε σήμερα τους παραστρατιωτικούς στο Χαρτούμ, την επομένη του θανάτου 20 αμάχων, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, σε αεροπορική επιδρομή σε συνοικία κατοικιών, όπως αναφέρουν κάτοικοι και μαχητές.

«Ο απολογισμός των αεροπορικών επιδρομών στη συνοικία Καλάκλα αυξήθηκε στους 20 θανάτους αμάχων», ανέφερε σήμερα η «επιτροπή αντίστασης» της συνοικίας, μία από τις οργανώσεις υπέρ της δημοκρατίας που οργανώνουν από την έναρξη του πολέμου τον Απρίλιο την αλληλοβοήθεια μεταξύ των κατοίκων.

Ήδη από χθες, Σάββατο, η επιτροπή ανέφερε πως «11 άμαχοι νεκροί μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και μία γυναίκα» βρίσκονταν στο νεκροτομείο ενός από τα τελευταία νοσοκομεία που εξακολουθούν να λειτουργούν στην πρωτεύουσα, προσθέτοντας πως «πολλά απανθρακωμένα και διαμελισμένα πτώματα από τον βομβαρδισμό» δεν κατέστη δυνατό να μεταφερθούν.

Ο πόλεμος, που ξέσπασε στις 15 Απριλίου ανάμεσα στον στρατό, υπό την ηγεσία του στρατηγού Αμπντέλ Φάταχ αλ-Μπουρχάν, και τους παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ), υπό τον στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, προκάλεσε 5.000 θανάτους, σύμφωνα με απολογισμό της ΜΚΟ Armed Conflict Location & Event Data Project (Acled), που θεωρείται πολύ κατώτερος του πραγματικού, και 4,8 εκατομμύρια εκτοπισμένους και πρόσφυγες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Στο Χαρτούμ, οι μάχες επικεντρώνονται σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες όπου εδώ και σχεδόν πέντε μήνες εκατομμύρια κάτοικοι ζουν στον ρυθμό των διακοπών νερού και ηλεκτρισμού σε συνθήκες αποπνικτικής ζέστης, οχυρωμένοι στα σπίτια τους στην προσπάθεια να προστατευθούν από διασταυρούμενα πυρά.

Σήμερα, κάτοικοι έκαναν λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) για «πυρά πυροβολικού και ρουκετών του στρατού σε θέσεις των ΔΤΥ» στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας.

Περισσότεροι από ένας στους δύο Σουδανούς έχουν ανάγκη την ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσουν, και έξι εκατομμύρια από αυτούς βρίσκονται στο όριο του λιμού, προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Οι μάχες και η πείνα απειλούν στο εξής να "επικρατήσουν" στο Σουδάν και να οδηγήσουν την περιοχή σε ανθρωπιστική καταστροφή, δηλώνει ο ΟΗΕ που έχει λάβει μόλις το ένα τέταρτο από τις υποσχέσεις χρηματοδότησης και αντιμετωπίζει γραφειοκρατικά προβλήματα στη διοχέτευση της βοήθειας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο “Σκοπελίτης”…. δαμάζει τα κύματα του Αιγαίου (βίντεο)

“Κιβωτός του Κόσμου” - πατήρ Αντώνιος: ξεκινά η πρώτη δίκη για κακοποίηση παιδιών

Τροχαίο - Νεκρός αστυνομικός: Πώς έχασε την ζωή του ο πολύτεκνος πατέρας (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ: Σε μία – δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί λύση στον πόλεμο στην ΟυκρανίαΧθες 22:48 | Ειδήσεις

Οι εγγυήσεις ασφαλείας και η τριμερής σύνοδος βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνόδου με τους Ευρωπαίους ηγέτες, στο Λευκό Οίκο.

Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο ΠαντελεήμοναΧθες 22:24 | Ειδήσεις

Η σορός του εντοπίστηκε επί της οδού Μιχαήλ Βόδα.

Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον ΠούτινΧθες 22:10 | Ειδήσεις

Ο Τραμπ επανέλαβε επίσης ότι θέλει να οργανώσει μια τριμερή συνάντηση με τον Ζελένσκι και τον Πούτιν «εφόσον όλα πάνε καλά».

Οι γονείς της 15χρονής που σώθηκε από παραλυτικό ιό, στον ΑΝΤ1: Μόλις ξύπνησε, ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούςΧθες 21:04 | Ειδήσεις

Οι γονείς της κοπέλας μιλούν αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, για την περιπέτεια της υγείας της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συρία: Έως και 300.000 άνθρωποι "εξαφανίστηκαν" τα τελευταία 55 χρόνια00:00ΗΠΑ: Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να μιλήσει με τον Πούτιν23:48Οι γονείς της 15χρονής που σώθηκε από παραλυτικό ιό, στον ΑΝΤ1: Μόλις ξύπνησε, ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούς23:34Χαλκιδική: Απαγορευτικό απόπλου σε πλοίο που παρουσίασε βλάβη23:20Σεισμός 4,3 Ρίχτερ νότια της Καρδίτσας23:04Τραμπ: Σε μία – δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία22:50Φωτιά στο Αμύγδαλο Τυρνάβου: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις22:36Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο Παντελεήμονα22:22Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον Πούτιν22:08Πάτρα: 50χρονος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις εις βάρος της 9χρονης ανιψιάς του21:54Τι καιρό θα κάνει αύριο Τρίτη21:40Τραμπ σε Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ "θα εμπλακούν" στη μελλοντική ασφάλεια της Ουκρανίας21:26Βοιωτία: Μηχανή συγκρούστηκε με τρακτέρ – Νεκρός ο 33χρονος μοτοσικλετιστής21:12Τραμπ - Ζελένσκι: Οι πρώτες συζητήσεις στο Οβάλ Γραφείο20:58Έφτασε ο Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο (εικόνες)20:44Διακοπή της ροής του πετρελαίου προς την Ουγγαρία, έπειτα από ουκρανική επίθεση σε ρωσικό υποσταθμό20:34FIFA: Εξετάζει Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων κάθε 2 χρόνια, με 48 ομάδες20:20Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας20:06Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε ανήλικοι που κατηγορούνται ότι λήστεψαν 15χρονο19:52Γάζα: Η Χαμάς απάντησε θετικά στη νέα πρόταση εκεχειρίας19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο