LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 31 Αυγούστου 2023 08:56 | Ανανέωση: 31 Αυγούστου 2023 10:19

Φλόριντα: Ο φονικός τυφώνας “Ιντάλια”... σάρωσε τα πάντα (εικόνες)

Θάνατοι, πλημμύρες, μεγάλες καταστροφές, τεράστια κύματα και ακύρωση πτήσεων συνθέτουν το σκηνικό τρόμου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

AP - ΗΠΑ - Φλόριντα - τυφώνας Ιντάλια
Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε στο διάβα του από την πολιτεί Φλόριντα των ΗΠΑ ο τυφώνας κατηγορίας 3 με την ονομασία Ιντάλια, πλημμυρίζοντας αρκετές πόλεις κατά μήκος του ποταμού Big Bend. Η πορεία του τυφώνα συνεχίζει προς τη Τζώρτζια.

Ο τυφώνας προκάλεσε πλημμύρες στις περιοχές της Νοτιοανατολικής πλευράς την Τετάρτη, από την ακτή του Κόλπου της Φλόριντα μέχρι την ακτογραμμή της Τζόρτζια, όπου η Σαβάνα και το Τσάρλεστον αντιμετώπισαν και την απειλή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΗΠΑ - Φλόριντα - τυφώνας Ιντάλια

Οι διασώστες έβγαλαν δεκάδες ανθρώπους από πλημμυρισμένα σπίτια στην περιοχή της Τάμπα, διότι ξεριζωμένα δέντρα απέκλεισαν τους δρόμους και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα. Στη χαμηλή ακτή Big Bend της Φλόριντα οι κάτοικοι επέλεξαν να μην εκκενώσουν και εν συνεχεία περιέγραψαν μια οδυνηρή νύχτα με το νερό να ανεβαίνει στα σπίτια τους.

ΗΠΑ - Φλόριντα - τυφώνας Ιντάλια

Η Ιντάλια υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα μέχρι τις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα). Είχε φτάσει για λίγο την ισχύ του τυφώνα κατηγορίας 4 τις ώρες πριν από την πτώση, με μέγιστη ταχύτητα ανέμου 209 χλμ. Παρόλα αυτά, οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι ακόμη και ως τροπική καταιγίδα, η θα μπορούσε να παράγει ισχυρούς ανέμους σε περιοχές της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνας το βράδυ της Τετάρτης.

ΗΠΑ - Φλόριντα - τυφώνας Ιντάλια

Αρμόδιοι σε αυτές  τις πολιτείες εξέδωσαν μηνύματα έκτακτης ανάγκης προειδοποιώντας για ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

ΗΠΑ - Φλόριντα - τυφώνας Ιντάλια

Δύο θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα νωρίς την Τετάρτη φαίνεται να οφείλονται στις καιρικές συνθήκες. Το πρώτο αφορά στην κομητεία Πάσκο, όταν ένας 40χρονος άνδρας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε σε ένα δέντρο. Στην Αλάτσουα, ένας 59χρονος έριξε το όχημά του σε δέντρα εν μέσω καταιγίδας.

ΗΠΑ - Φλόριντα - τυφώνας Ιντάλια

Ο διευθυντής του Τμήματος Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Φλόριντα, Κέβιν Γκάθρι, δήλωσε ότι οι ομάδες έρευνας και διάσωσης ανταποκρίνονται στους παγιδευμένους αλλά καιδεν περίμενε μαζικές απώλειες. «Είναι 100% εντάξει. Θα φτάσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους όσο πιο γρήγορα μπορούμε να φέρουμε τις ομάδες μας για την πρόσβαση έκτακτης ανάγκης σε αυτούς».

ΗΠΑ - Φλόριντα - τυφώνας Ιντάλια

Σχεδόν μισό εκατομμύριο πολίτες στη Φλόριντα, τη Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα έμειναν χωρίς ρεύμα μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης. Περισσότερες από 900 πτήσεις σε αεροδρόμια της Φλόριντα και της Τζόρτζια καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν την Τετάρτη.

Το διεθνές αεροδρόμιο Savannah/Hilton Head στη Τζόρτζια παραμένει ανοιχτό, αλλά οι πτήσεις αναχώρησης ακυρώθηκαν για το υπόλοιπο της ημέρας. Στη Φλόριντα, το διεθνές αεροδρόμιο της Τάμπα άνοιξε ξανά για αφίξεις και θα ανοίξει πλήρως το πρωί της Παρασκευής.


Πρόκειται για την ισχυρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει ποτέ την περιοχή Big Bend της πολιτείας, το τμήμα της δυτικής πλευράς της Φλόριντα μια αμιγώς αγροτική περιοχή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την αποδέσμευση ομοσπονδιακής βοήθειας. «Μίλησα με τον κυβερνήτη και έχουμε αρχίσει να προσφέρουμε όλα όσα ενδέχεται να χρειαστούν», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το πιο επικίνδυνο φαινόμενο που θα συνοδεύει τον τυφώνα είναι τα τεράστια κύματα. Σχετικές προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί σε πολλές παράκτιες περιοχές, καθώς αναμένεται ότι τα κύματα θα φτάσουν τα 3,7 με 4,9 μέτρα ύψος ενώ στα παράλια της δυτικής Φλόριντας, οι δρόμοι των περισσότερων πόλεων ήταν έρημοι και, σε αρκετές περιπτώσεις, πλημμυρισμένοι.

Πρόκειται για τον τέταρτο ισχυρό τυφώνα που πλήττει τη Φλόριντα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετά την Ίρμα το 2017, τον Μάικλ το 2018 και τον Ιαν, που έφτασε στην κατηγορία 5, τον Σεπτέμβριο. Λόγω του Ίαν έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 150 άνθρωποι στη νοτιοδυτική Φλόριντα, ενώ προκλήθηκαν και σοβαρές υλικές ζημιές. Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι η ένταση των καταιγίδων θα αυξάνεται καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Ειδήσεις σήμερα:

Τήνος - Πνιγμός από σταφύλι: “Ήρθαν ιδιώτες γιατροί στο Κέντρο Υγείας για να βοηθήσουν, αλλά....” (βίντεο)

“Blue Moon”: Η δεύτερη υπερπανσέληνος του Αυγούστου εντυπωσιάζει (εικόνες)

Μήνυσε τον σύζυγο της για βίντεο σε τρυφερές στιγμές με τον εραστή της!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΝΒΑ – Μπακς: Νέα ήττα για τα “ελάφια”09:30Τροχαία: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα09:17Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις09:03Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και οπλισμός 08:50Νέα Μάκρη: Βγήκε για λίγο από το σπίτι και την “έγδυσαν”08:36Κακλαμανάκης: Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών (εικόνες)08:23ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο