LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 29 Αυγούστου 2023 08:51 | Ανανέωση: 29 Αυγούστου 2023 08:56

Νέες ταυτότητες: Τα προσωπικά δεδομένα και ο Άγιος Παΐσιος (βίντεο)

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης και ο βουλευτής των Σπαρτιατών στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» για τις νέες ταυτότητες.

Κατσιβαρδάς - Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος - Καλοκαίρι Μαζί

Την προσωπική του άποψη για τις νέες ταυτότητες εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, ενώ ο βουλευτής των Σπαρτιατών Χάρης Κατσιβαρδάς μίλησε για τη θέση του κόμματός του για το ζήτημα, αλλά και για τη στήριξη Κασιδιάρη στην υποψηφιότητά του στο δήμο Αθηναίων.

«Όποιος έχει το Θεό μέσα του, δεν φοβάται κανέναν. Αν είμαστε χριστιανοί δεν φοβόμαστε τίποτα απολύτως», είπε ο Χρυσόστομος, τονίζοντας ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη, καθώς η άποψη της Εκκλησίας θα εκφραστεί από την Ιερά Σύνοδο.

Ερωτηθείς για το αν στο ποίμνιό του υπάρχουν αντιδράσεις για τις ταυτότητες, είπε πως, δεν πρόκειται για καθολικές αντιδράσεις, αλλά «υπάρχουν λίγοι δεξιά και αριστερά, αυτά περί τσιπάκια είναι αστεία πράγματα».

Όσο για εκείνους που επικαλούνται τον Άγιο Παΐσιο για τις ταυτότητες, τόνισε ότι, «τον Άγιο Παΐσιο τον γνώρισα εγώ στο Σινά, δεν έλεγε ποτέ τέτοια πράγματα, αυτά είναι κουβέντες του πεζοδρομίου».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι, «βεβαίως θα πάω να πάρω τη νέα ταυτότητα. Δεν είναι για σοβαρές κουβέντες αυτά τα πράγματα».

Ο βουλευτής των Σπαρτιατών, Χάρης Κατσιβαρδάς, επεσήμανε ότι, «η μόνη μας ένταση είναι για τα προσωπικά δεδομένα. Νομικώς το ζήτημα είναι: ποιος προασπίζει τα προσωπικά δεδομένα».


Αντικρούοντας τους χαρακτηρισμούς για θεωρίες συνομωσίας, είπε ότι, «συνομωσιολόγοι είναι οι κυβερνώντες που αποδίδουν τις φωτιές στην κλιματική αλλαγή» και τόνισε ότι, «προστατεύουμε το δικαίωμα να αντιδρούμε στον καθεστωτισμό και τον ολοκληρωτισμό των κυβερνώντων».

«To τσιπάκι είναι διασυνδεμένο με την ψηφιακή διακυβέρνηση και εκτίθενται όλα τα προσωπικά δεδομένα», είπε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι, «θα κινιζοποιηθεί η Ελλάδα», καθώς θα λογίζονται οι άνθρωποι ως αριθμοί.

Δήλωσε επίσης ότι, θα πάει σε συλλαλητήρια κατά των νέων ταυτοτήτων.

Όσο αφορά στο ζήτημα της στήριξης της υποψηφιότητας Κασιδιάρη για το δήμο Αθηναίων, είπε ότι, «είναι η επιταγή της λαϊκής ετυμηγορίας και είναι η απήχηση του ελληνικού λαού».

Διαχώρισε πλήρως τη Χρυσή Αυγή από το κόμμα του καταδικασμένου ηγετικού στελέχους της, αναφέροντας ότι, «το 2020 αποσχίστηκε από τη Χρυσή Αυγή και ίδρυσε το δικό του κόμμα».

Όταν μάλιστα κλήθηκε να σχολιάσει πως ο Κασιδιάρης έχει καταδικαστεί για οργάνωση εγκληματικής οργάνωσης που καταδικάστηκε για δολοφονικές επιθέσεις, είπε πως, «δεν έχει σχέση με τις δολοφονίες», επικαλούμενος το τεκμήριο της αθωότητας.

«Έχουμε αποκηρύξει το φασισμό και τον ναζισμό», είπε, καταλήγοντας ότι, «ο λαός θέλει τον Κασιδιάρη. Οι απόψεις του κ.Κασιδιάρη για το δήμο Αθηναίων είναι απόλυτα δημοκρατικές και απηχούν το κοινό αίσθημα».

 

Ενημερωτική εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο και θέμα: «Φακέλωμα του πολίτη οι νέες ταυτότητες», διοργανώνει η ΝΙΚΗ την Κυριακή 3/9 στις 19:00 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη).  Θα μιλήσουν οι:

  • Δημήτρης Νατσιός  |  Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ
  • Τάσος Οικονομόπουλος  |  Βουλευτής Α’ Ανατ. Αττ., Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
  • Δημήτρης Χιωτακάκος  |  Δρ Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών


Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Κρήτη

Μεταναστευτικό – Έβρος: Ελεύθεροι οι αιχμάλωτοι του τρέιλερ

Καιρός: τοπικές μπόρες και πτώση θερμοκρασίας την Τρίτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικεςΧθες 18:43 | Ειδήσεις

Ποιος είναι ο στόχος που έχει η κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης. Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη στο 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% το 2024Χθες 17:34 | Ειδήσεις

Τι περιλαμβάνει για χρέος, πληθωρισμό, ανεργία, επενδύσεις και συντάξεις

Εκρήξεις σε Πειραιά - Καλλιθέα: Οι συλλήψεις και αυτοί που “κρύβονται” από πίσω (βίντεο ντοκουμέντο)Χθες 19:47 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις δράστες και τους κατηγορούν ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων. Πώς σχετίζονται οι δύο εκρήξεις.

Μαρούσι: Συλλήψεις για τη φονική συμπλοκήΧθες 16:27 | Ειδήσεις

Στην σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι Αρχές για την φονική συμπλοκή έξω από νυχτερινό μαγαζί στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20Τένις - Μαδρίτη: Πρόωρος αποκλεισμός για Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά 21:11Παράταση για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων που έληγαν σήμερα 20:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο