LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Αυγούστου 2023 14:41

Φωτιά στον Έβρο: Συνεχείς αναζωπυρώσεις και νέες εκκενώσεις

Ποια χωριά εκκενώνονται, και μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες. Ποια θα είναι η αυριανή επικίνδυνη κατεύθυνση των ανέμων.

Φωτιά - Έβρος

Πολύ δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, όπου ο πύρινος εφιάλτης όχι μόνο δεν έχει οριοθετηθεί, αλλά απειλεί διαρκώς νέες περιοχές ανάλογα με τις κατευθύνσεις του ανέμου. Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν αδιάκοπα και προσπαθούν με επίγεια και εναέρια μέσα να αναχαιτίσουν τη φωτιά.

Τα μέτωπα

Στην περιοχή εξακολουθούν να καίνε άσβεστα τα μέτωπα α) Λεπτοκαρυάς - Αισύμης, και β) Δαδιάς. Το μέτωπο Λεπτοκαρυάς - Αισύμης στρέφεται σύμφωνα με την κατεύθυνση του πνέοντος ανέμου, προς την πολύπαθη Ροδόπη, η οποία όπως έχουμε σημειώσει αντιμετώπισε τις ημέρες αυτές δικά της πύρινα μέτωπα. Γίνεται λοιπόν κάθε προσπάθεια να μην προσεγγίσει το νομό αυτό. Το μέτωπο αυτό, παρά λίγο να προσεγγίσει τη χθεσινή νύχτα κατοικημένη περοχή, και συγκεκριμένα το χωριό Αισύμη.

Το μέτωπο Δαδιάς πάλι, στρέφεται προς τον Κοτρωνιά απειλώντας να διασχίσει επαρχιακή οδό και να εισέλθει σε τοπικό δρυμό πυκνής χλωρίδας και πολύ υψηλής περιβαλλοντικής αξίας για όλη την περιοχή.


Η κρίσιμη αποψινή νύχτα

Κρίσιμη νύχτα για το μέτωπο του Έβρου θα είναι η αποψινή, η οποία θα αποτελέσει και την τελευταία ευκαιρία της Πυροσβεστικής να επιφέρει οριοθέτηση των δύο μετώπων. Κι αυτό διότι αύριο Δευτέρα, η επικινδυνότητα πυρκαγιάς για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπως την ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία θα είναι και πάλι πολύ υψηλή, με την επιβαρυντική διαφορά ότι επιπλέον θα σημειωθεί και αλλαγή κατεύθυνσης στους πνέοντες ανέμους, με αποτέλεσμα να δοθεί ευκαιρία στα μέτωπα να στραφούν και προς τα νότια, πράγμα που θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τις συνθήκες υπό τις οποίες θα επιχειρείται η κατάσβεσή τους.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα μέσω του αριθμού έτακτης ανάγης 112 κάλεσε σε εκκένωση δύο χωριών, της Λευκίμμης Έβρου προς το Τυχερό Έβρου, και της Κασσιτέρας Ροδόπης προς τις Σάπες Ροδόπης, χωριών μάλιστα το καθένα από τα οποία εκκενωνεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

?? Ενεργοποίηση 1??1??2??

??#Ροδόπη

?? Εάν βρίσκεστε στην περιοχή #Κασσιτέρα απομακρυνθείτε προς #Σάπες

?? Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

!? Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

?? https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές στην Κάρυστο: 20χρονος ομολόγησε τους εμπρησμούς - “Μου άρεσε να βλέπω την πυρόσβεση”

“Καλάθι των Σχολικών”: Πότε μπαίνει σε ισχύ και τι περιέχει

Τζάξονβιλ - Δολοφονία: Ρατσιστικά τα κίνητρα του δράστη (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κικίλιας - Εμπρησμοί: Στον Άρειο Πάγο ζήτησε την εφαρμογή του νέου νόμου16:09Μεταναστευτικό: Νέα διάσωση στη Γαύδο15:55Μιχαλολιάκος: Ποιο το σκεπτικό της αποφυλάκισης15:41Κασσελάκης στη Βαρβάκειο: Η χώρα πρέπει να μπει σε τάξη (εικόνες)15:27Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας15:14Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας Φύσσα15:00Eurovision 2024: Εντυπωσιακή και στη δεύτερη πρόβα η Μαρίνα Σάττι (εικόνες)14:46Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 14:34Ο Μητσοτάκης στην αγορά του Αμαρουσίου14:20Ηράκλειο - Καταγγελία: Νονός βίαζε το ανήλικο βαφτιστήρι του14:07Αλβανία: Ζευγάρι Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο13:53Φορολογικές δηλώσεις: Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση τους13:40“Σπερχειός”: βρέθηκε το ναυάγιο που έγινε “υγρός τάφος” δεκάδων ανθρώπων (εικόνες)13:26ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,2% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο13:13Κιλκίς: Απείλησε με τσεκούρι τους γονείς του και αστυνομικούς (εικόνες)12:58Μάτι: Η δικαστική απόφαση συνεχίζει να προκαλεί κόντρες12:44ΗΠΑ: Νέες συγκρούσεις και μεγάλη αστυνομική παρουσία στο UCLA (εικόνες)12:31Πάτρα – Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Παρέμβαση εισαγγελέα και προφυλακίσεις12:17Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων 12:04ΟΟΣΑ: Ανθεκτική παραμένει η ελληνική οικονομία 11:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο