LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Αυγούστου 2023 11:31 | Ανανέωση: 18 Αυγούστου 2023 12:27

Κατάληψη αιγιαλού: Νέες συλλήψεις σε Πάρο, Μύκονο και Ρόδο

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα νησιά του Αιγαίου. Οι νέες παραβάσεις που διαπιστώθηκαν.

Ξαπλώστρα - παραλία

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούνται από τις αστυνομικές υπηρεσίες του Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση της νομοθεσίας που αφορά στη χρήση αιγιαλού, χθες Πέμπτη 17 Αυγούστου, σε Μύκονο, Πάρο και Ρόδο, συνελήφθησαν από κλιμάκια ελέγχων είκοσι δύο άτομα, ως ιδιοκτήτες-υπεύθυνοι-νόμιμοι εκπρόσωποι καταστημάτων, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις ισχύουσες διατάξεις.

Συγκεκριμένα, οι διαπιστωθείσες παραβάσεις αφορούσαν στην κατάληψη αιγιαλού με ομπρελοκαθίσματα χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή, χρήση χώρου που εμπίπτει σε προστατευτικές διατάξεις της αρχαιολογίας και παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα μέσω τοποθέτησης ομπρελοκαθισμάτων σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων από την ακτογραμμή.

Αναλυτικά συνελήφθησαν:

Στη Μύκονο

  • Νόμιμος εκπρόσωπος επιχείρησης και ακόμη 17 άτομα, τα οποία προέβαιναν σε εργασίες εγκατάστασης μεταλλικής κατασκευής-εξέδρας καταλαμβάνοντας 380 τ.μ. τμήματος ζώνης αιγιαλού-παραλίας χωρίς άδεια.
  • Προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο οποίος είχε τοποθετήσει σε τμήμα αιγιαλού 16 σετ ομπρελοκαθισμάτων, 16 ξύλινες κατασκευές με 4 ξαπλώστρες σε κάθε μία από αυτές, καταλαμβάνοντας χώρο περίπου 300 τ.μ. χωρίς άδεια.

Στην Πάρο

  • Ιδιοκτήτης επιχείρησης που είχε τοποθετήσει 206 σετ ομπρέλες-ανάκλινδρα καταλαμβάνοντας τμήμα χώρου αιγιαλού και παραλίας χωρίς άδεια.
  • Προσωρινά υπεύθυνος τουριστικού καταλύματος που είχε εναποθέσει 12 ομπρέλες και 24 ανάκλινδρα και είχε εγκαταστήσει φράκτη μήκους 5 μέτρων και ξύλινο κιόσκι εντός αιγιαλού και παραλίας χωρίς άδεια.

Στη Ρόδο

  • Προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε τοποθετήσει 136 ομπρέλες και 272 ξαπλώστρες, από τις οποίες 20 ομπρέλες και 40 ξαπλώστρες βρίσκονταν σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων από την ακτογραμμή εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα. Επίσης, στον χώρο είχαν αναπτυχθεί 220 τραπεζοκαθίσματα και υπήρχαν σταθερές ξύλινες κατασκευές, χωρίς έγκριση της αρμόδιας Υπηρεσίας Αρχαιολογίας και άδεια χρήσης του αιγιαλού.

Ειδήσεις σήμερα:

Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 139 σημεία

Αθηνών – Κορίνθου: “Αυτοσχέδια η εκκένωση”, λέει εγκλωβισμένος οδηγός (βίντεο)

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ καταλήψεις: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44ΗΠΑ - Μπάιντεν για καταλήψεις πανεπιστημίων: Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος19:30Βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες19:17Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέας 19:03Βέροια: Τραγικό τέλος για τον 43χρονο που είχε εξαφανιστεί 18:50Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ18:36Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα Κορινθίας: “Άσπρισαν” οι δρόμοι και καταστράφηκαν καλλιέργειες (εικόνες)18:09Τροχαίο: Νεκρός νεαρός οδηγός μηχανής17:56ΗΠΑ - UCLA: Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών (εικόνες)17:42Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας17:29Ηράκλειο - Νονός: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σε άλλα ανήλικα 17:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο