LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Αυγούστου 2023 17:30 | Ανανέωση: 15 Αυγούστου 2023 19:18

Μπελέρης: η συγκέντρωση, η κυρά της Χειμάρρας και το μήνυμα του μέσα από την φυλακή (βίντεο)

Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση του κόσμου στην Χειμάρρα για την αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη. Το μήνυμα που έστειλε ο ίδιος μέσα από την φυλακή.

Φρέντης Μπελέρης

Της Πωλίνας Κολοκοτρώνη

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Χειμάρρας το απόγευμα της Δευτέρας για να διαδηλώσει, ζητώντας την αποφυλάκισή του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντυ Μπελερη.

Το "παρών" στη συγκέντρωση έδωσαν και οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Το πρωί στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων, οι Χειμμαριώτες γιόρτασαν τον Δεκαπενταύγουστο άναψαν κεριά και για τον φυλακισμένο δήμαρχο. Εκεί ήταν και η κυρά της Χειμάρρας, Ερμιόνη Πρίγκου.

Ειναι η γυναίκα που επί 75 χρόνια φροντίζει τα μνήματα Ελλήνων που «έπεσαν» στο έπος του ’40. Η Ερμιόνη Πρίγκου, η "κυρά της Χειμάρρας", ανήμερα της Παναγίας, προσευχήθηκε, για τον Φρέντη Μπελερη.

Όπως ανέφερε: "εκείνο τον καιρό πήραν τους πατεράδες τους παππούδες μας τώρα μας παίρνουν τα παιδιά είναι καλό τώρα αυτό; έχουμε μία πίκρα μεγάλη και μία στεναχώρια που δεν μπορούμε να σηκώσουμε το κεφάλι... Άμα θέλει ένας άνθρωπος να προσφέρει στον τόπο του για να μην είμαστε και εμείς τρομαγμένοι για τοΝ Φρέντυ προσκυνάω και λέω Θεέ μου είναι αθώος τι έκανε κανένα έγκλημα;".


Στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στην παλιά πόλη της Χειμμάρας, βρέθηκαν δεκάδες κάτοικοι για να ανάψουν ένα κερί, να προσκυνήσουν τη χάρη της και να ζητήσουν τη βοήθειά της, για το δήμαρχό τους.

Την Δευτέρα, ο πεζόδρομος της Χειμάρρας πλημμύρισε με κόσμο.

Πολίτες, με πλακάτ και πανό στα χέρια, ένωσαν τις φωνές τους, ζητώντας την αποφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντυ Μπελερη .

Μέσω ηχογραφημένου μηνύματος ο ίδιος ο Φρέντη Μπελέρη, απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους από τη φυλακή.

"Η μόνη αιτία που εγώ βρίσκομαι μέσα είναι η υφαρπαγή των περιουσιών και το κλέψιμο αυτών των περιουσιών από τους γηγενείς Έλληνες κατοίκους για λογαριασμό των στρατηγικών επενδυτών που κυρίως είναι φίλοι της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού", είπε.

Ο Ελληνισμός της Αλβανίας βρίσκεται υπ’ ατμόν μπροστά στο ενδεχόμενο να λήξει η τρίμηνη προθεσμία που επιτρέπει στον εκλεγμένο Μπελερή την ανάληψη της Δημαρχίας. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε "δημοκρατία δεν φυλακίζεται, η φωνή των πολιτών δεν φιμωνετε, η εντολή του λαού δεν νοθευετε, η Χειμάρρα έχει δήμαρχο τέλεια και παύλα....είμαστε όλοι Φρεντης Μπελερης".

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ανέφερε: "η Χειμάρρα βγάζει λιοντάρια, σκυβω το κεφάλι με σεβασμό στο θάρρος και την τόλμη σας να μην βολεύεστε με τίποτα λιγότερο από την ελευθερία, όπως κάνει και ο δήμαρχος σας Φρέντι Μπελερης".

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς έστειλε κι εκείνος βιντεοσκοπημένο μήνυμα, χαρακτηρίζοντας βαθύτατα αντιευρωπαϊκή την κράτηση του Φρέντυ Μπελέρη στο οποίο επισημαίνει: "Εχει χαθεί πολύς χρόνος, αλλά έστω την ύστατη στιγμή, δεν είναι αργά για να αποκατασταθεί η αδικία που συμβαίνει στο πρόσωπο του Φρέντι Μπελέρη. Καμιά άλλη επιλογή δε μπορεί να γίνει δεκτή από την ΕΕ."

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσε και ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης του Έντι Ράμα, Ιλι Μανιάνι, που έχει ταχθεί υπέρ του Μπελέρη χαρακτηρίζοντάς τη σύλληψη του παράνομη.

Ειδήσεις σήμερα:

Δεκαπενταύγουστος – τορπιλισμός της “Έλλης”: Η “μαύρη” επέτειος

Πόλο: Η Εθνική Εφήβων πρωταθλήτρια Ευρώπης

Φωτιές στη Χαβάη: Ασύλληπτες διαστάσεις παίρνει η καταστροφή (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα: “Είναι ο μπαμπάς μου” φώναζε το παιδί του (βίντεο)Σήμερα 07:58 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την μαφιόζικη εκτέλεση σε κεντρικό σημείο στον Βύρωνα.

Γάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Η “μπάλα” βρίσκεται στο γήπεδο του Ισραήλ, λέει η ΧαμάςΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι «ελπίζει» να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις “διαφωνίες” τους με τις ΗΠΑ. Η Χαμάς λέει ότι “η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο του Ισραήλ”.

Ολυμπιακός: “Κάηκε” το Πασαλιμάνι από τους πανηγυρισμούς (εικόνες)Σήμερα 00:35 | Ειδήσεις

«Φωτιά» πήρε το Καραϊσκάκη και στη συνέχεια το Πασαλιμάνι, για την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού.

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την ΠαρασκευήΧθες 16:26 | Ειδήσεις

Πού αναμένονται εντονότερα τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για κάθε περιοχή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα: “Είναι ο μπαμπάς μου” φώναζε το παιδί του (βίντεο)08:02“Έρωτας φυγάς”: εξομολογήσεις και υποψίες στο νέο επεισόδιο (εικόνες)07:49Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς “ανοίγει τις πύλες της”07:35Ιστορική νίκη του Σαντίκ Καν: Σε κάθετη πτώση οι Συντηρητικοί07:21Ορεστιάδα - Εργατικό δυστύχημα: Νεκρός εργάτης που καταπλακώθηκε από μηχάνημα07:07Εορτολόγιο – 10 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:54Γάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Η “μπάλα” βρίσκεται στο γήπεδο του Ισραήλ, λέει η Χαμάς06:40Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 147 σημεία06:26Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή06:12Eurovision: Η Μαρίνα Σάττι με το “Ζάρι” πήγε την Ελλάδα στον τελικό00:59Europa League: Λεβερκούζεν - Αταλάντα στον τελικό00:48Ολυμπιακός: “Κάηκε” το Πασαλιμάνι από τους πανηγυρισμούς (εικόνες)00:36Μητσοτάκης για Ολυμπιακό: Το ελληνικό ποδόσφαιρο διαπρέπει00:22Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Φωταγωγήθηκε για την “Ημέρα της Ευρώπης” (βίντεο)00:08Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός στον τελικό 23:56Πλημμύρες στη Βραζιλία: Δεν έχει τέλος η τραγωδία (εικόνες)23:40ΕΕΣ: Η εκδήλωση και οι βραβεύσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού (εικόνες)23:26Eurovision - Ημιτελικός: Μαρίνα Σάττι και “Zari” ξεσήκωσαν το Μάλμε (βίντεο)23:13Ομόνοια: Συλλήψεις για χιλιάδες λαθραία τσιγάρα (εικόνες)22:59Τάε Κβο Ντο: Ο Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος ασημένιος στο Ευρωπαϊκό22:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο