LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Αυγούστου 2023 15:36

Μόσχα - Ζαχάροβα: Οι επιθέσεις με drones θυμίζουν την 11η Σεπτεμβρίου

«Υπάρχει απειλή, είναι ξεκάθαρο», δηλώνει το Κρεμλίνο μετά την τελευταία επίθεση με drone

επίθεση - Ουκρανία - drones - Μόσχα

Οι τρομοκρατικές μέθοδοι που χρησιμοποίησε το καθεστώς του Κιέβου για να στοχεύσει την οικονομική περιοχή της Μόσχας στις 30 Ιουλίου θυμίζουν την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη, υποστήριξε την Τρίτη η Μαρία Ζαχάροβα μετά την τελευταία επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην οποία πολυώροφο κτήριο στο οικονομικό κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας επλήγη για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες.

«Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα άλλο παράδειγμα: την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους. Προκάλεσε τεράστιο αριθμό θυμάτων, αλλά οι μέθοδοι ήταν οι ίδιες. Η περιοχή της πόλης της Μόσχας είναι μια τοποθεσία πολιτών, η οποία φιλοξενεί μόνο γραφεία και ένα επιχειρηματικό κέντρο, μαζί με χώρους διαβίωσης -μεγάλο αριθμό διαμερισμάτων - καθώς και πολιτικά διοικητικά κτήρια που δεν έχουν καμία σχέση με τον στρατό», ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στην εκπομπή του προπαγανδιστή του Πούτιν Σολόβιεφ.

επίθεση - Ουκρανία - drones - Μόσχα

«Βλέπουμε την ίδια εικόνα τώρα, σαν να επαναλαμβάνεται», ισχυρίστηκε η αξιωματούχος σύμφωνα με το TASS.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε ότι πολλά drones καταρρίφθηκαν ενώ κατευθύνονταν στη ρωσική πρωτεύουσα. Ένα drone κατάφερε να ξεφύγει από τη ρωσική αεράμυνα για να φτάσει στη Μόσχα, καταστρέφοντας την πρόσοψη ενός από τους ουρανοξύστες στον 21ο όροφο. Τα τζάμια υπέστησαν ζημιές σε μια έκταση 150 τετραγωνικών μέτρων. κανένας δεν τραυματίστηκε.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει απειλή μετά την τελευταία επίθεση στη Μόσχα,

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε το επεισόδιο αυτό απόπειρα ουκρανικής «τρομοκρατικής επίθεσης». Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από τις περιοχές Odintsovo και Naro-Fominsk σε γειτονική περιοχή της Μόσχας, ενώ το τρίτο UAV εξουδετερώθηκε και συνετρίβη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αίγυπτος: Κρατούμενοι άρπαξαν όπλα και σκότωσαν αστυνομικούς

Θεσσαλονίκη: Τουριστικό λεωφορείο γεμάτο επιβάτες έπιασε φωτιά εν κινήσει

Ενδοοικογενειακή βία – Βόλος: Την χτύπησε στο κεφάλι με μεταλλικό βραστήρα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΣήμερα 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Σήμερα 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΣήμερα 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Σήμερα 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39Πνευμονική εμβολή: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε19:24Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων (βίντεο)19:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο