LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Ιουλίου 2023 12:22

Ψήφος απόδημων - Βελόπουλος: Υπήρξαν ανοιχτοί σάκκοι στην ψήφο των Ελλήνων στην Γερμανία (βίντεο)

Τι είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα μας αλλά και τη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας.

Κυριάκος Βελόπουλος - Καλοκαίρι Μαζί

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί».

Μιλώντας για τη στάση του κόμματός του απέναντι στο νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων σημείωσε ότι «το «ΟΧΙ» και οι επιφυλάξεις μας αφορούν τους περιορισμούς στην εκπροσώπηση των ομογενών. Εμείς λέμε «ΟΧΙ» στους περιορισμούς. Συμπλήρωσε ότι «εδώ πρόκειται για κλοπή της ψήφου των ομογενών. Το νομοσχέδιο λέτε ότι αίρει τους περιορισμούς για να ψηφίζουν οι απόδημοι, αλλά η αλήθεια είναι ότι διατηρεί τους βασικούς περιορισμούς. Είναι προφανής η προσπάθεια κλοπής της ψήφου των ομογενών», σημείωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Εμείς είμαστε υπέρ του να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι οι ομογενείς μας. Είμαστε υπέρ της αντιπροσώπευσης του εκλογέα άμεσα από τον επιλεγμένο από τον ίδιο αντιπρόσωπό του και όχι να ψηφίζει μόνο κόμμα. Υποστηρίζουμε την καταμέτρηση των ψήφων στα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού και όχι στην Αθήνα.» είπε.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κάλεσε την κυβέρνηση να φροντίσει

  • να υπάρχει αδιάβλητο στην ψηφοφορία 
  • να γίνει απογραφή των ομογενών
  • εκκαθάριση καταλόγων

Και συνέχισε: «Θα ψηφίσουμε «παρών», γιατί εμείς θεωρούμε τους ομογενείς πιο Έλληνες από κάποιους άλλους και αγωνιζόμαστε για τον επαναπατρισμό τους.Έχουμε αποδείξεις ότι υπήρξαν ανοιχτοί σάκκοι στην ψήφο των Ελλήνων στην Γερμανία».

Σχετικά με τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα μας δήλωσε πως «υπάρχει το πρόγραμμα Αιγίς με βάση το οποίο η  κυβέρνηση πήρε 1,7 δις ευρώ για την αντιμετώπιση και πρόληψη πυρκαγιών, που είναι αυτά τα χρήματα λοιπόν να μας πει ο κ. Μητσοτάκης. Μάλιστα, ο Πούτιν πρότεινε 3 αεροσκάφη και η κυβέρνηση τα αρνήθηκε καθώς θέλει να παίρνει αεροσκάφη από το ΝΑΤΟ». Ανέφερε ακόμη πως «απέναντι ακριβώς από το σημείο που έπιασε φωτιά στη Ρόδο είναι χώρος που εξετάζεται η τοποθέτηση ανεμογεννητριών».

Αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας είπε «πως να κοιτάξουμε πρώτα από όλα να τιμωρηθούν οι Τούρκοι για τις παραβιάσεις αλλά και την καταστρατήγηση της Συνθήκης της Λωζάνης και βέβαια να φύγουν από την Κύπρο και τα Κατεχόμενα, στα οποία παρανόμων ετοιμάζονται να ανοίξουν ξενοδοχεία»

Όπως τόνισε «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ενδοτικός απέναντι στην Τουρκία σε θέματα εθνικής κυριαρχίας»

Παρακολουθήστε όλη την συνέντευξη του Κυριάκου Βελόπουλου:

Ειδήσεις σήμερα:

Rapid test δωρεάν την Τρίτη σε 181 σημεία

Έκρηξη στην Τεκτονική Στοά: συνελήφθη ένας άνδρας

Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Πνιγμού – ΕΟΔΥ: Οι 6 πιο συχνές αιτίες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ: Αμερικανοί βουλευτές θέτουν στον Τραμπ το θέμα των προκλήσεων ΕρντογάνΣήμερα 06:26 | Ειδήσεις

Μεταξύ των θεμάτων που θέτουν, είναι η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και η πολιτική της «γαλάζιας πατρίδας».

Αιγάλεω: Ένοπλη ληστεία σε ψητοπωλείοΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Οι δράστες εισέβαλλαν στο μαγαζί λίγο πριν το κλείσιμο του μαγαζιού, χτύπησαν τον ιδιοκτήτη που διακομίστηκε σε νοσοκομείο κι έφυγαν με τις εισπράξεις.

Πάπας Λέων: Σήμερα η πρώτη του λειτουργία στην Καπέλα ΣιστίναΣήμερα 10:00 | Ειδήσεις

Στην πανηγυρική λειτουργία, θα λάβει μέρος το σύνολο των καρδιναλίων που πήραν μέρος στο Κονκλάβιο.

Κοινωνικός Τουρισμός 2025-2026: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση σήμεραΣήμερα 07:53 | Ειδήσεις

Το πρόγραμμα θα αρχίσει την 1η Ιουνίου 2025 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οδοντωτός Σιδηρόδρομος: Χωρίς δρομολόγια την Κυριακή - Η επίσημη ανακοίνωση 15:39Διπλή Ανάπλαση-Βοτανικός: Έγκριση διάθεσης 94,3 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού15:22Ρόδος: Ποινή φυλάκισης σε ναυαγοσώστρια για πνιγμό παιδιού15:05Πειραιάς: Σύλληψη 30χρονου για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης - Κατασχέθηκαν 53,7 κιλά14:51Αττική: Συνελήφθη μέλος εγκληματικής ομάδας δραστηριοποιούμενης στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου14:34Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο με τραυματίες14:17Πάπας Λέων ΙΔ': Η έλλειψη πίστης συχνά συνοδεύεται με τραγικό τρόπο από την απώλεια του νοήματος της ζωής14:03ΑΑΔΕ: “Λουκέτο” σε 5 πρατήρια καυσίμων και άλλα 5 στο μικροσκόπιο13:49Παναθηναϊκός: «Τίτλους τέλους» στην εθνική Λιθουανίας βάζει ο Γκριγκόνις13:36Viral οι δύο τσαχπίνες φώκιες που ξετρέλαναν της Εύβοιας13:22Πανεπιστημιούπολη: Αναβλήθηκε για τις 26 Ιουνίου η δίκη του φοιτητή για το επεισόδιο στο κυλικείο13:08Θεμιστοκλέους: Ξεκίνησε η αποστολή sms για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία12:54Τζένιφερ Άνιστον: Ο stalker της εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς μπλούζα (εικόνες)12:41Ηράκλειο: Συνελήφθη ως ύποπτος για εξτρεμισμό με διεθνές ένταλμα12:27Μαγνησία – απάτη: “Άδειασαν” τους λογαριασμούς επαγγελματιών12:14Μητσοτάκης για ΒΟΑΚ: Σήμερα εκπληρώνουμε μία δέσμευσή μας12:00Ουκρανία: Το Κίεβο αποκάλυψε δίκτυο ουγγρικής κατασκοπείας11:45Μυτιλήνη: Γυναίκα έπεσε από το μπαλκόνι ενώ μάζευε λεμόνια11:31Κως: Νεαροί ήταν φορτωμένοι με ναρκωτικά και χρήματα11:18Παρασκευή 9 Μαϊου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας11:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο