LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Ιουλίου 2023 08:42

Νέα Ζηλανδία - Όκλαντ: Φονικοί πυροβολισμοί πριν την πρεμιέρα του Μουντιάλ

“Συναγερμός” στις Αρχές ασφαλείας και τρόμος στις αποστολές των εθνικών ομάδων που βρίσκονται στην Νέα Ζηλανδία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών.


  

AP - Πυροβολισμοί - Νέα Ζηλανδία - Όκλαντ

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από σφαίρες στην Όκλαντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ως δράστη, την ημέρα που ξεκινούν οι αγώνες του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών, οι οποίοι θα διεξαχθούν όπως προβλέπεται, ανακοίνωσαν οι νεοζηλανδικές αρχές.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Κρις Χίπκινς καθησύχασε κρίνοντας πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε απειλή για την εθνική ασφάλεια εξαιτίας της επίθεσης και πρόσθεσε ότι το Μουντιάλ, που οργανώνει η χώρα του από κοινού με την Αυστραλία, θα αρχίσει κανονικά, όπως είναι προγραμματισμένο.

Η αμερικανική εθνική ομάδα, που βρίσκεται στην Όκλαντ, διαβεβαίωσε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ότι το προσωπικό της και οι παίκτριες δεν έπαθαν το παραμικρό.

AP - Πυροβολισμοί - Νέα Ζηλανδία - Όκλαντ

Στην επίθεση, που είχε επίσης αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι άνθρωποι, ο δράστης «πήγε σε κτήριο και πυροβόλησε με το όπλο του», ανέφερε ο μεταβατικός αρχηγός της νεοζηλανδικής αστυνομίας Σάνι Πατέλ.

«Φθάνοντας στους υψηλότερους ορόφους του κτηρίου, ο άνδρας κλείστηκε στον κλωβό του ανελκυστήρα και το προσωπικό μας προσπάθησε να κάνει διάλογο μαζί του. Έριξε κι άλλους πυροβολισμούς και βρέθηκε νεκρός λίγη ώρα αργότερα», σύμφωνα με τον κ. Πατέλ.

Η αστυνομία ανέφερε ότι σε αυτό το στάδιο έχουν επιβεβαιωθεί δύο θάνατοι, πέραν αυτού του δράστη. Έκανε επίσης λόγο για τραυματίες, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

AP - Πυροβολισμοί - Νέα Ζηλανδία - Όκλαντ

Αναπτύχθηκε στην περιοχή «ισχυρή» δύναμη της αστυνομίας μετά το συμβάν που απέκλεισε τη ζώνη, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, που έστειλε επίσης ελικόπτερο στην περιοχή.

«Αυτό που συνέβη είναι προφανώς ανησυχητικό», πάντως «διαβεβαιώνουμε το κοινό ότι (...) η κατάσταση έχει ελεγχθεί και ότι επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Πατέλ.

Εκτίμησε επίσης πως «δεν υπάρχει κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια».

Η αστυνομία συνέστησε εξάλλου στους πολίτες της Όκλαντ να μην προσεγγίσουν την περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η επίθεση διαρκούσης της έρευνάς της.

AP - Πυροβολισμοί - Νέα Ζηλανδία - Όκλαντ

Για διαρκή ενημέρωση, εικόνες από τους αγώνες, ρεπορτάζ, αρθρογραφία και όλα όσα αφορούν το Μουντιάλ Γυναικώνπατήστε ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας “Cleon” - Πέμπτη: άνοδος θερμοκρασίας με μελτέμι

Φωτιές - Αττική, Ρόδος, Λουτράκι, Λακωνία: εστίες και αναζωπυρώσεις (εικόνες)

Μουντιάλ Γυναικών: σέντρα σε ΑΝΤ1 και ANT1+

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούςΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Τόσο στην Αθηνών-Λαμίας όσο και στην Αθηνών-Κορίνθου, η επιστροφή διεξάγεται πλέον με ομαλές ταχύτητες και χωρίς ουρές.

Μονή της Χώρας: οι αντιδράσεις για τη λειτουργία της ως τζαμί (βίντεο)Χθες 18:06 | Ειδήσεις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και των κομμάτων για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείοΧθες 23:44 | Ειδήσεις

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της επανέναρξης της διάσκεψης παρά τη χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη Ράφα, μετέδωσε αργά την Τρίτη η Αίγυπτος.

Ουκρανία: Σύλληψη Ρώσων πρακτόρων που σχεδίαζαν τη δολοφονία ΖελένσκιΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας για την αποτροπή ρωσικού σχεδίου δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 152 σημεία06:36Eurovision 2024: Η Κύπρος πέρασε στον τελικό06:23Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη06:09Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια σε δήλωση αγάπης θαυμάστριας του23:59Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείο23:44Euroleague - Final 4: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι και πάει Βερολίνο (εικόνες)23:29Χαλκιδική: Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό σε παραλία23:14Έξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούς22:59Πέθανε ο Κώστας Ματσακάς22:44Τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν προκαλούν καρκίνο22:29Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για “υπουργούς δολοφόνους παιδιών”: Ο Μητσοτάκης καλύπτει το “τζάκι Καραμανλή”22:14Η Τζάνετ Τζάκσον κάνει περιοδεία στην Ευρώπη21:59Ραφήνα – Τροχαίο: Νεκρός άνδρας από “καραμπόλα” παρκαρίσματος21:44Κασιδιάρης: Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο επικεφαλής του “Εθνικού Κόμματος - Έλληνες”21:30Δούκας για Μονή της Χώρας: Τα μνημεία ενώνουν την ανθρωπότητα, δεν την χωρίζουν21:19Θεσσαλονίκη: Φωτιές σε δύο λεωφορεία την ίδια μέρα21:08Σύνταγμα: Ένταση στην πορεία για τη Γάζα (εικόνες)20:57Κασσελάκης στην Ηγουμενίτσα: Οι “πατριδοκάπηλοι” καλύπτουν υπουργούς δολοφόνους παιδιών20:43Χαλκιδική: Φωτιά έκανε “στάχτη” ξωκκλήσι - υπεραιωνόβιο μνημείο (εικόνες)20:29Κίνηση στους δρόμους: Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)20:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο