LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 16 Ιουλίου 2023 23:52

ΗΠΑ για Βόρεια Κορέα: Δεν θα είναι έκπληξη αν προχωρήσει σε άλλη μια πυρηνική δοκιμή

Τι δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

AP - Βόρεια Κορέα - υποβρύχιο - πυρηνικά

Οι ΗΠΑ «δεν θα εκπλαγούν» αν η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε μια νέα πυρηνική δοκιμή, μετά την εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

«Ανησυχώ εδώ και κάποιο καιρό ότι η Βόρεια Κορέα θα πραγματοποιήσει την έβδομη πυρηνική δοκιμή της», είπε ο Σάλιβαν σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS. «Δεν βλέπω κάποια ένδειξη ότι αυτό θα γίνει σύντομα», πρόσθεσε. «Όμως δεν θα αποτελούσε έκπληξη εάν η Βόρεια Κορέα προχωρούσε σε άλλη μία πυρηνική δοκιμή», επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και πολλά χρόνια η Πιονγκγιάνγκ εξελίσσει τις δυνατότητές της όσον αφορά τους διηπειρωτικούς πυραύλους και «θα συνεχίσει να το κάνει».

Την Πέμπτη η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι δοκίμασε με επιτυχία και υπό την επίβλεψη του ηγέτη της, του Κιμ Γιονγκ Ουν, το νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλό της με στερεά καύσιμα. Ο πύραυλος Hwasong-18 κάλυψε απόσταση 1.001 χιλιομέτρων, φτάνοντας σε ύψος τα 6.648 μέτρα, προτού να πέσει στην Ανατολική Θάλασσα, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, χρησιμοποιώντας την κορεατική ονομασία της Θάλασσας της Ιαπωνίας.

Ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους καταδίκασαν την εκτόξευση, που παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο Σάλιβαν είπε πάντως σήμερ αότι η Ουάσινγκτον είναι «έτοιμη να καθίσει και να συζητήσει χωρίς προϋποθέσεις το πυρηνικό πρόγραμμα» της Βόρειας Κορέας.

Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας - Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ξανά 44αρια από Πέμπτη

Γαστρικός δακτύλιος: ελεύθερος ο γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο 14χρονης

Νέα Μάκρη - Θάνατος 10χρονης σε πισίνα: Στο ΕΚΑΒ δόθηκε λάθος διεύθυνση

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπουργείο Εσωτερικών: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Εκλογών10:11Βόλος: Εσωτερική πρόσεχε του παππούδες και “ξάφρισε” τον εγγονό09:57Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανών – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας οδηγός09:43ΝΒΑ – Μπακς: Νέα ήττα για τα “ελάφια”09:30Τροχαία: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα09:17Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις09:03Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και οπλισμός 08:50Νέα Μάκρη: Βγήκε για λίγο από το σπίτι και την “έγδυσαν”08:36Κακλαμανάκης: Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών (εικόνες)08:23ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο