LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Ιουλίου 2023 17:23

“Κάλυψη” ενοικίου από τον Δήμο Αθηναίων: Ποιους αφορά

Μέχρι πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις και πώς λειτουργεί το πρόγραμμα για επιδότηση στέγης από τον Δήμο Αθηναίων.

Ακίνητα - ΕΝΦΙΑ - Ε9 - σπίτια

Τη δυνατότητα κάλυψης του ενοικίου σε νέους και οικογένειες για διάστημα τριών ετών, δίνει ο δήμος Αθηναίων, μετά την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Το πρόγραμμα με τίτλο «Κάλυψη» που διαχειρίζεται η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), αφορά σε 257 κατοικίες και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 25-39 ετών, που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, κατοικούν στον δήμο Αθηναίων και δε διαθέτουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία.

«Είμαστε σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς, δημιουργούμε συμπράξεις και αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο εργαλείο, ώστε να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του σύγχρονου προβλήματος της στέγασης. Μέσα από το πρόγραμμα "Κάλυψη" δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες νέες και νέους -με χαμηλά εισοδήματα- να αποκτήσουν, για τα επόμενα τρία χρόνια, δωρεάν στέγη στην Αθήνα. Η πόλη έχει ανάγκη τους νέους κι εμείς στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που θα τούς δώσει το κίνητρο να παραμείνουν εδώ», ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Οι ενδιαφερόμενοι, που πληρούν τα κριτήρια καλούνται από τον δήμο Αθηναίων να υποβάλουν τις αιτήσεις τους (και ηλεκτρονικά) μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουλίου.

Για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των δικαιούχων, το πρόγραμμα θα αξιοποιήσει τις ιδιωτικές κατοικίες, οι οποίες είχαν διατεθεί για τη στέγαση αιτούντων διεθνή προστασία, στο πλαίσιο των προγραμμάτων «ESTIA ΙΙ» και «ESTIA 2021».

Προτεραιότητα δίνεται σε πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες, σε άτομα με αναπηρία, σε νοικοκυριά στα οποία υπάρχει δικαστική απόφαση έξωσης και σε μονογονεϊκές.

Το πρόγραμμα «Κάλυψη» υλοποιείται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Αθηναίων, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ειδήσεις σήμερα:

Τσελίκ: Η στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών δημιουργεί μεγάλη ένταση

Καύσωνας “Cleon” - Κικίλιας: Τεράστιος ο κίνδυνος πυρκαγιάς από αμέλεια αυτές τις ημέρες

Ασπαρτάμη: Το πόρισμα του ΠΟΥ για τη γλυκαντική ουσία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας σε αγρότες: Αυτά είναι τα περιθώρια των παρεμβάσεων που έχει η ΚυβέρνησηΣήμερα 16:34 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, παραδέχθηκε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και τους κάλεσε εκ νέου σε διάλογο.

Tέλλογλου για Έλληνα "βαρόνο" κοκαΐνης: Καταδικάστηκε, αποφυλακίστηκε και συνέχισεΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Όπως σημειώνει ο Τάσος Τέλλογλου, οι δύο περιπτώσεις σύλληψης του 65χρονου παρουσιάζουν τρία σημαντικά κοινά στοιχεία αν και έχουν μεσολαβήσει 20 χρόνια.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Make-Α-Wish ΕλλάδοςΣήμερα 20:05 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 φιλοξενεί τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης για τα παιδιά, στις 22 Δεκεμβρίου.

"Αποκαλύψεις": Ανατροπή - βόμβα με τον "Φραπέ" - Κάλεσαν λάθος πρόσωπο στην ΕξεταστικήΣήμερα 16:56 | Ειδήσεις

Τι κρύβεται πίσω από την διαρκή άρνηση του Γιώργου Ξυλούρη να απαντήσει στις ερωτήσεις στην Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΝΤ1 Sports: Ο Ολυμπιακός νιώθει… την καυτή ανάσα της ΑΕΚ στη βαθμολογία20:30Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Make-Α-Wish Ελλάδος20:20Γερμανία - Ουκρανία: Συμφωνία 10 σημείων για κοινή παραγωγή όπλων20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:00Tέλλογλου για Έλληνα "βαρόνο" κοκαΐνης: Καταδικάστηκε, αποφυλακίστηκε και συνέχισε19:50Ανησυχητική απώλεια παγετώνων ως το 2100 προβλέπουν οι επιστήμονες - Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για τις Άλπεις19:40Αγρίνιο: Σοβαρό τροχαίο με τραυματία νεαρό διανομέα (εικόνες)19:30Ήπιος ο καιρός τα Χριστούγεννα19:20ΗΠΑ: Το FBI απέτρεψε σοβαρή βομβιστική επίθεση19:10Παναθηναϊκός - Αταμάν: Δύσκολο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες19:00Δολοφονία Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του: Συνελήφθη ο γιος του ζευγαριού18:50Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στις πολιτικές "περνάνε και λιάζονται"18:40Εξάρχεια: Άνδρας απήγαγε την σύντροφό του με την απειλή όπλου18:30Παρ' ολίγον τραγωδία - Τρίχρονο αγοράκι έπεσε μέσα σε βόθρο (Βίντεο)18:20Αττική: Περισσότερα από 12.000 αλκοτέστ τις τελευταίες ημέρες18:10Πεσκόφ: Επιπολαιότητα Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία18:00Αυξήσεις στις τιμές στο τυλιχτό: σε ποιες περιοχές ξεπερνάει τα 6€17:50Χαλκιδική: Συλλήψεις αστυνομικών της Τροχαίας για ''φακελάκι''17:40Λαμία: Ανήλικες μαθήτριες "πιάστηκαν στα χέρια" λόγω προσωπικών διαφορών17:30"Αποκαλύψεις": Ανατροπή - βόμβα με τον "Φραπέ" - Κάλεσαν λάθος πρόσωπο στην Εξεταστική17:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο