LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 10 Ιουλίου 2023 16:13

Θερινές εκπτώσεις - Σκρέκας: Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον από την πρώτη ημέρα (εικόνες)

Ο κ. Κ. Σκρέκας, συζήτησε με εμπόρους, εργαζόμενους και καταναλωτές για την κίνηση στην αγορά τόσο στην πρώτη ημέρα των εκπτώσεων όσο και καθ’ όλο το 2023

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ - ΕΡΜΟΥ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας, επισκέφτηκε σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουλίου, πρώτη μέρα των θερινών εκπτώσεων, εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Κ. Σκρέκας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλο και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Σταύρο Καφούνη, συζήτησε με εμπόρους, εργαζόμενους και καταναλωτές για την κίνηση στην αγορά τόσο στην πρώτη ημέρα των εκπτώσεων όσο και καθ’ όλο το 2023 καθώς και γενικότερα θέματα που αφορούν στην αγορά.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ - ΕΡΜΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ - ΕΡΜΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ - ΕΡΜΟΥ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Πρώτη μέρα των θερινών εκπτώσεων σήμερα, επισκεφθήκαμε την αγορά όπου συζητήσαμε με εμπόρους, εργαζόμενους και καταναλωτές και διαπιστώσαμε υπερεπάρκεια προϊόντων, μεγάλες εκπτώσεις, πολύ καλές τιμές και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και φαίνεται ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με αυτά τα οποία μας είπαν οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας, έχει πάει καλύτερα από το αντίστοιχο περσινό πρώτο εξάμηνο. Εμείς, ως αρμόδιο Υπουργείο, διασφαλίζουμε με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ότι θα υπάρχουν δίκαιες εκπτώσεις για τους καταναλωτές. Θέλουμε να αποτρέψουμε φαινόμενα των παραπλανητικών εκπτώσεων και θέλω να διαβεβαιώσω τους καταναλωτές ότι ο κρατικός μηχανισμός θα κάνει ό,τι χρειάζεται για την προστασία τους από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ - ΕΡΜΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ - ΕΡΜΟΥ

Το προηγούμενο διάστημα, με έναν νέο μηχανισμό, έχουμε συλλέξει ως Υπουργείο τιμές προϊόντων από εκατοντάδες καταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων. Αυτές οι τιμές θα συγκριθούν με τις τιμές στα καταστήματα από σήμερα και μετά και στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί ότι υπάρχουν πλασματικές ή εικονικές εκπτώσεις, θα επιβληθούν πολύ αυστηρά πρόστιμα. Συνεπώς, οι έλεγχοι στην αγορά, πέρα από τα επιτόπια κλιμάκια των ελεγκτών, γίνονται και με ηλεκτρονικά μέσα κι έτσι αναπτύσσουμε ένα πλήρες σύστημα ελέγχων».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Σταύρος Καφούνης, δήλωσε: «Ευελπιστώ ότι με γόνιμο διάλογο θα πραγματοποιηθούν ταχύτατα οι γενναίες μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα επιλύσουν πάγια προβλήματα και θα επιτρέψουν στο εμπόριο και στην πραγματική οικονομία να αναπτυχθούν με ισχυρούς ρυθμούς. Η εκπτωτική περίοδος δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για επιχειρήσεις αλλά και καταναλωτές και εύχομαι να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τους εμπόρους όλης της χώρας».

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Ο Τεντόγλου “πέταξε” για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι

Χανιά: Αστυνομικοί έσωσαν μωρό που το είχαν αφήσει σε αυτοκίνητο (εικόνες)

Ιταλία: Φωτιά σε λεωφορείο που βρισκόταν μέσα σε σήραγγα (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚίνηση στους δρόμους: Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)Σήμερα 19:59 | Ειδήσεις

Σε ποιους οδικούς άξονες παρατηρούνται μεγαλύτερες καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια του "δευτερου κύματος" επιστροφής των εκδρομέων.

Μονή της Χώρας: οι αντιδράσεις για τη λειτουργία της ως τζαμί (βίντεο)Σήμερα 18:06 | Ειδήσεις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και των κομμάτων για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Νετανιάχου – Διάγγελμα: Επιμένω στη χερσαία επιχείρηση στη ΡάφαΣήμερα 19:34 | Ειδήσεις

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός διαχώρισε το ζήτημα της επέμβασης στη Ράφα από τις προσπάθειες διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός.

Ουκρανία: Σύλληψη Ρώσων πρακτόρων που σχεδίαζαν τη δολοφονία ΖελένσκιΣήμερα 15:57 | Ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας για την αποτροπή ρωσικού σχεδίου δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σύνταγμα: Ένταση στην πορεία για τη Γάζα (εικόνες)20:57Κασσελάκης στην Ηγουμενίτσα: Οι “πατριδοκάπηλοι” καλύπτουν υπουργούς δολοφόνους παιδιών20:43Χαλκιδική: Φωτιά έκανε “στάχτη” ξωκκλήσι - υπεραιωνόβιο μνημείο (εικόνες)20:29Κίνηση στους δρόμους: Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)20:15Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη20:01Μουντιάλ 1986: Σε δημοπρασία η “Χρυσή Μπάλα” του Μαραντόνα19:47Νετανιάχου – Διάγγελμα: Επιμένω στη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα19:33Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου: Συνάντηση και ενημέρωση στο Προεδρικο Μέγαρο19:19Μονή της Χώρας: οι αντιδράσεις για τη λειτουργία της ως τζαμί (βίντεο)19:05Γάμοι ομόφυλων - Πειραιάς: Φόβοι για ένταση στον πρώτο γάμο στο λιμάνι18:51Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 152 σημεία18:37ΗΠΑ: Η Στόρμι Ντάνιελς αναμένεται να καταθέσει στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ18:23Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ “κάθεται” στο τραπέζι διαπραγματεύσεων του Καΐρου18:09Πέθανε ο Νίκος Τζαντζαράς17:55Βρετανία: Ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο17:41Ελληνικό: Είχε στο σκάφος επωμίδες και όπλο και... παρίστανε τον Λιμενικό17:27Μεταξουργείο: Η καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία οδήγησε σε σύλληψη για μαστροπεία17:13Λάρισα - Σοβαρό τροχαίο: Κόρη και πατέρας στο νοσοκομείο16:59Χίος: γυναίκα καταπλακώθηκε από ντεπόζιτο νερού και πέθανε16:45Eurovision 2024: Οι συμμετοχές του Α' ημιτελικού (βίντεο)16:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο