LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 03 Ιουλίου 2023 22:40

Κακοποίηση ανήλικης από δάσκαλο: Η οικογένεια “έκλεινε το στόμα” του θύματος

Μια τραγωδία με συνέχεια και σε επόμενη γενιά, με το θύμα να έχει «ανοιχτές» πληγές επί χρόνια αποκαλύφθηκε και καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη.

Κακοποίηση - κορίτσι - στόμα

«Θαμμένη» για περισσότερο από δέκα χρόνια παρέμενε η υπόθεση κακοποίησης μιας ανήλικης κοπέλας από τον δάσκαλο της σε χωριό των Τρικάλων μέχρι τη στιγμή που μια κοινωνική λειτουργός έδειξε ενδιαφέρον και έτσι άρχισε να «ξετυλίγεται» το κουβάρι μιας ιστορίας που έφτασε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο(ΜΟΕ) Λάρισας.

Στο εδώλιο βρέθηκε ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη καθώς και η μητέρα της παθούσας η οποία κατηγορείται για συνέργεια στην ανωτέρω πράξη.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, η ενήλικη σήμερα κοπέλα, κατέθεσε πως όταν  ήταν μαθήτρια πέμπτης δημοτικού το 2007, κακοποιήθηκε από τον κατηγορούμενο μέσα σε αίθουσα δημοτικού σχολείου. Η κακοποίηση, σύμφωνα με την κοπέλα, συνεχίστηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου για τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι να πάει στο γυμνάσιο.

Για αυτά τα περιστατικά η ανήλικη τότε κοπέλα μίλησε στο οικογενειακό της περιβάλλον, μεταξύ των οποίων και στη μητέρα της, αλλά όπως κατέθεσαν σήμερα η γιαγιά, η θεία και η αδερφή της κοπέλας αποφάσισαν να μην δώσουν συνέχεια.  Ήταν η «ντροπή» σύμφωνα με την κατάθεση της θείας που τους αποθάρρυνε να μιλήσουν στην αστυνομία για το περιστατικό.

Δεκατρία χρόνια μετά ωστόσο, η υπόθεση έρχεται στο «φως» όταν η αδερφή της κοπέλας εξομολογείται σε μια κοινωνική λειτουργό τα όσα έγιναν στο παρελθόν. Αφορμή υπήρξε η παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών για τα δικά της παιδιά τα οποία θα μεταφερόταν σε ίδρυμα στην Αθήνα.

Στο ταξίδι της επιστροφής από την πρωτεύουσα ήταν μαζί με την κοινωνική λειτουργό όταν σε μια στιγμή λέει: «η μητέρα μου φταίει για όλα… όταν μας πήγαινε στον δάσκαλο». Τα λόγια αυτά «πυροδότησαν» το ενδιαφέρον της κοινωνικής λειτουργού η οποία ρώτησε την κοπέλα τι εννοούσε. Έτσι έμαθε για την υπόθεση και με τη δική της συνδρομή μετέβησαν στην Εισαγγελία Τρικάλων το 2020 όπου και κατήγγειλαν το περιστατικό.

Τα γεγονότα αυτά κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο η κοινωνική λειτουργός απατώντας σε ερώτηση της έδρας πως τα λόγια της κοπέλας βγήκαν σαν «παράπονο» για το γεγονός ότι «έχασε» τα δικά της παιδιά.

Τελικά οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη 15 χρόνια μετά το περιστατικό, με το πρωτόδικο δικαστήριο να τους κηρύσσει ένοχους και να επιβάλλει σε αμφότερους ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Πηγή: larissanet.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Ένοχος ο λέκτορας για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό

Καστοριά: Αρκούδα ξέθαψε νεκρό στην Ασπροκκλησιά (βίντεο)

Τζώρτζια Κεφαλά: Η απάντηση στον Τζήμερο για το ντύσιμό της στη Βουλή


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ειρηνευτικό σχέδιο - Ουκρανία: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Φλόριντα08:22Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μετρό Μοναστηράκι08:08Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα07:54Jeff Beck: Ο ανήσυχος πρωτοπόρος που επαναπροσδιόρισε την ηλεκτρική κιθάρα07:40Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 57χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο07:26Erasmus+: Συμφωνία με την ΕΕ για την επιστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου στο πρόγραμμα07:12Ο Τραμπ υποσχέθηκε στους Αμερικανούς "οικονομικό μπουμ που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος"06:58Σαουδική Αραβία: Εξερευνήτρια διέσχισε όλη τη χώρα περπατώντας!06:44Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Δεκεμβρίου06:30Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:15Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή23:46Παππάς: Είχα λάθος αντίδραση απέναντι σε δράση – πρόκληση23:32ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην Κρήτη23:18Βόλος: Καθηγητής κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να κάνει μάθημα23:03Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η Ακρινή Κοζάνης - Μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινο οικισμό22:50Τροχαίο δυστύχημα στην Χαλκιδική22:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης (βίντεο)22:21Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονου22:07Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ηρακλή21:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο