LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 29 Ιουνίου 2023 16:23

Δίκη για το Μάτι: Αποζημίωση “μαμούθ” σε συγγενείς θύματος που πνίγηκε προσπαθώντας να γλιτώσει

Δεύτερη απόφαση που δικαιώνει συγγενείς θύματος της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι εκδόθηκε από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Μάτι - φωτιά - θάλασσα - κόσμος

Της Λίας Κοντοπούλου

Το ποσό των 310 χιλιάδων ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για ψυχική οδύνη επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας στους συγγενείς μίας γυναίκας, η οποία πνίγηκε στη θάλασσα στην προσπάθειά της να σωθεί από τις πύρινες γλώσσες που κατέκαψαν το Μάτι τον Ιούλιο του 2018.

Όπως σημειώνουν οι δικηγόροι των συγγενών του θύματος, Κωνσταντίνος Φούσσας και Δημήτρης Σκύφτας, η απόφαση «επιρρίπτει ευθύνες, όχι μόνο στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην Πολιτική Προστασία, όπως οι προηγούμενες, αλλά, σύμφωνα με την απόφαση, και στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Μαραθώνα για σημαντικές παραλείψεις τους, που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα», ενώ παράλληλα αποτελεί τη πρώτη απόφαση που αφορά θύμα που πνίγηκε συνεπεία της φονικής πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσαν οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας, ο θάνατός της ήταν «βασανιστικός» και «επίπονος».

Μάτι - φωτιά - καμμένα

Παράλληλα, συνεχίζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη για τις ευθύνες της εθνικής τραγωδίας. Σήμερα κατέθεσε ο Μιχάλης Αυγουλέας, αξιωματικός που υπηρετούσε στο ΕΣΚΕ. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων, «εκεί που χτυπούσε η καρδιά του κράτους» δεν γνώριζαν για την ύπαρξη νεκρών και πολιτών που είχαν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν. Η πληροφορία αυτή ήρθε από Δανούς τουρίστες που χρησιμοποίησαν το 112.

«Η πρώτη πληροφορία ήρθε από το ελικόπτερο για τους τουρίστες της Δανίας. Κάποιος από αυτούς πάτησε το 112 στο κινητό του, ενημερώθηκε το δανέζικο δίκτυο και από εκεί ζήτησαν συνδρομή από τον αντίστοιχο φορέα στην Ελλάδα», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Ειδήσεις σήμερα:

“Αρένα” - Στίγκας: οι Σπαρτιάτες μοιάζουν πολύ στους “Έλληνες” του Κασιδιάρη (βίντεο)

Πέθανε η Άντζελα Ζήλεια

Έστειλε γυμνές φωτογραφίες της σε “χάκερ” που υποδύθηκε το αγόρι της

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίαςΧθες 15:20 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι εντονότερες βροχοπτώσεις. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Πήλιο: Φωτιά στο ΜούρεσιΣήμερα 07:31 | Τοπικά Νέα

"Συναγερμός" σήμανε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και ενάέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Παναγιώτης Χαρέλας: Πέθανε ξαφνικά ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥΣήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Σοκ σε συγγενείς και συναδέλφους του προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του Παναγιώτη Χαρέλα. Τον βρήκανε νεκρό μέλη της οικογένειας του μετά τον επιτάφιο.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Χθες 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναγιώτης Χαρέλας: Πέθανε ξαφνικά ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ08:05“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Γωγώ Τσαμπά και Στέλλα Κονιτοπούλου (sneak preview)07:52Εορτολόγιο - 4 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Μεγάλο Σάββατο07:38Πήλιο: Φωτιά στο Μούρεσι07:25Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας07:11ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή: “Αι Γενεαί Πάσαι” από Ελληνόπουλα της διασποράς ανά τον πλανήτη (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο