LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 22 Ιουνίου 2023 16:26 | Ανανέωση: 22 Ιουνίου 2023 16:32

Τιτανικός - υποβρύχιο: Πλησιάζει η “ώρα μηδέν” (εικόνες)

«Κούρσα με το χρόνο» στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού για το Titan: Ρομπότ σκανάρουν τον πυθμένα σε βάθος 4 χιλιομέτρων.

Τιτανικός - χαμένο υποβρύχιο
Δύο υψηλής τεχνολογίας ρομπότ (τηλεχειριζόμενα οχήματα - ROV) αποδύονται σε «κούρσα με το χρόνο» για να βρουν το βαθυσκάφος Titan με τους πέντε επιβάτες του, που εξαφανίσθηκαν κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, παρά τους φόβους ότι τα αποθέματα του οξυγόνου έχουν ήδη εξαντληθεί.

Τιτανικός - χαμένο υποβρύχιο

Αν και σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το οξυγόνο στο Titan τελείωσε, στις 2 το μεσημέρι σύμφωνα με προηγούμενους υπολογισμούς, ειδικοί υποστηρίζουν πως αυτή η εκτίμηση ίσως είναι ανακριβής, και πως υπάρχει πιθανότητα οι πέντε εγκλωβισμένοι να έχουν κάνει σωστή διαχείριση του αναπνεύσιμου αέρα και να έχουν αποθέματα για κάποιες ώρες ακόμη.

ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ - ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

Γιατί δεν είμαστε σίγουροι για τη διάρκεια του οξυγόνου

Είναι σίγουρα μια κλειστοφοβική, άκρως τρομακτική προοπτική να βρίσκεται κανείς παγιδευμένος σε ένα υποβρύχιο χιλιάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η ακριβής τοποθεσία του υποβρυχίου και η κατάσταση του πληρώματος είναι άγνωστα. Θεωρείται ότι, εάν το σκάφος είναι ακόμα άθικτο, μπορεί να του απομένουν μόνο λίγες ώρες οξυγόνου. Ωστόσο, αυτό το χρονοδιάγραμμα δεν είναι απαραίτητα άκαμπτο. Ο Δρ Κεν Λεντέζ ειδικός στην υπερβαρική ιατρική στο Πανεπιστήμιο Memorial στο St John’s, είπε στο BBC News ότι, ανάλογα με τις συνθήκες, ορισμένοι από τους επιβαίνοντες θα μπορούσαν να επιβιώσουν περισσότερο από το αναμενόμενο.

«Εξαρτάται από το πόσο κρυώνουν και πόσο αποτελεσματικοί είναι στη διατήρηση του οξυγόνου», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το ρίγος θα καταναλώσει πολύ οξυγόνο, ενώ το να τυλιχτεί κανείς με μία κουβέρτα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της θερμότητας. Εξήγησε πως το να τελειώσει το οξυγόνο είναι μια σταδιακή διαδικασία. «Δεν είναι σαν να σβήνεις ένα φως, είναι σαν να σκαρφαλώνεις σε ένα βουνό – το πόσο γρήγορα πέφτει η θερμοκρασία και ο μεταβολισμός εξαρτάται από το πόσο γρήγορα ανεβαίνεις σε αυτό το βουνό» τόνισε.

Τιτανικός - ναυάγιο - WHOI - Woods Hole Oceanographic Institution

Η ανακοίνωση της αμερικανικής ακτοφυλακής

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε από πλευράς της ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις «διάσωσης» του βαθυσκάφους.

«Συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε σε ιδιαιτέρως σύνθετες περιπτώσεις ότι η θέληση για ζωή των ανθρώπων πρέπει να ληφθεί επίσης πραγματικά υπ' όψιν. Και, κατά συνέπεια, συνεχίζουμε τις έρευνες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες διάσωσης», δηλώνει ο υποναύαρχος Τζο Μάουτζερ, επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας στο δίκτυο NBC.

AP - Τιτανικός - χαμένο υποβρύχιο

Το βαθυσκάφος Titan, μήκους 6,7 μέτρων ξεκίνησε την κάθοδό του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας). Έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης από το οποίο αποκολλήθηκε έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, δηλαδή λίγα λεπτά προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο.

Πολυεθνική ομάδα έρευνας και διάσωσης ψάχνει για πέμπτη ημέρα σήμερα κάθε εκατοστό της θάλασσας στο σημείο όπου βρίσκεται το ναυάγιο του Τιτανικού, σε μία ούρσα ενάντια στον χρόνο για τον εντοπισμό του βαθυσκάφους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ομαδικός βιασμός στην Κρήτη: Ισόβια σε δυο νεαρούς

Τιτανικός – υποβρύχιο: Τελειώνει το οξυγόνο, μειώνονται οι ελπίδες

Τροχαίο: Μεθυσμένος οδηγός λιποθύμησε στο τιμόνι και συνέχισε να οδηγεί

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο