LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2023 16:55 | Ανανέωση: 20 Ιουνίου 2023 18:44

Athens Energy Summit – Σκρέκας: Στόχος το 2030, το 80% της ενέργειας της Ελλάδας να προέρχεται από ΑΠΕ

Ο απερχόμενος Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει ανέβει πέντε θέσεις τα τελευταία τρία χρόνια στον γενικό δείκτη για επενδύσεις ΑΠΕ.

Athens Energy Summit – Σκρέκας

Άνοιξε τις πύλες του το 12ο Athens Energy Summit, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα 20 και αύριο 21 Ιουνίου 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο με περισσότερους από 60 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ατζέντα του Συνεδρίου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών πυλώνων για την ενεργειακή μετάβαση, τη γεωπολιτική, την ενεργειακή ασφάλεια, την εξοικονόμηση ενέργειας και το μέλλον των παγκόσμιων ενεργειακών συστημάτων στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα.

 Μετά τον σύντομο χαιρετισμό του Managing Partner της SGT Γιάννη Θωμάτου, στην εναρκτήρια τοποθέτησή του στο 12ο Athens Energy Summit, ο απερχόμενος Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει ανέβει πέντε θέσεις τα τελευταία τρία χρόνια στον γενικό δείκτη για επενδύσεις ΑΠΕ, ούσα η μοναδική χώρα με τέτοια άνοδο παγκοσμίως. Όπως συμπλήρωσε, από το 2019 η Ελλάδα παράγει ενέργεια από ΑΠΕ 900-1700 MW σε ετήσια βάση, ενώ μόνο το 2022 εγκατέστησε 1700 MW. «Εκτιμούμε ότι για τα επόμενα χρόνια η ετήσια εγκατεστημένη ισχύς στην Ελλάδα θα ξεπερνά τα 2000 MW. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον περασμένο Μάιο, το 48% της ενέργειας που καταναλώθηκε στη χώρα προήλθε από τις ΑΠΕ», σημείωσε ο πρώην Υπουργός.

Athens Energy Summit

 Όπως τόνισε, προκειμένου να γίνει αυτό πράξη, η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε παρεμβάσεις όπως η απλοποίηση των διαδικασιών και των αδειοδοτήσεων για τις ΑΠΕ και η ανάπτυξη των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, ενώ δόθηκε η δυνατότητα για την τοποθέτηση 300.000 μικρών φωτοβολταϊκών στις στέγες. «Θεωρούμε ότι με αυτές τις κινήσεις μέχρι το 2030, το 80% της ενέργειας στη χώρα μας θα προέρχεται από ΑΠΕ» υπογράμμισε, ο κ. Σκρέκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στις επόμενες ημέρες, ολοκληρώνεται η κατά δύο φορές μεγαλύτερη ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, με την χώρα μας να προχωρά σε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα παραγωγής και κυκλοφορίας ενέργειας, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα θα είναι σύντομα η πρώτη χώρα που θα διασυνδεθεί ενεργειακά με την Αίγυπτο. Ωστόσο κατά τον κ. Σκρέκα, ο φθηνότερος τρόπος για να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας είναι η εξοικονόμηση της, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα σχετικά προγράμματα τύπου ‘’Αλλάζω συσκευή/ θερμοσίφωνα» και «Εξοικονομώ» που μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας μέχρι και 70%.

Athens Energy Summit

Ειδήσεις σήμερα:

Τιτανικός: Θρίλερ με την εξαφάνιση υποβρυχίου - Ποιοι είναι οι επιβάτες (βίντεο)

Κως - Δολοφονία Αναστάζια: Νέα στοιχεία και αναπάντητα ερωτήματα

Χόρεψε μπάλο στον γάμο του αδελφού της από το αναπηρικό αμαξίδιο (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η πρόθεση ψήφου, η αξιολόγηση της Κυβέρνησης και που πάνε οι ψήφοι των ΣπαρτιατώνΧθες 17:21 | Ειδήσεις

Πως αξιολογούν οι πολίτες την Κυβέρνηση, οι δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών και το προφίλ της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Γυναικοκτονία - Μενίδι: Συνελήφθη ο δράστηςΧθες 16:19 | Ειδήσεις

Ο πρώην άντρας της γυναίκας και δράστης της γυναικοκτονίας εντοπίστηκε απο τις αρχές στη Φυλή.

Αφρικανική σκόνη: Μέτρα προστασίας για ευπαθείς ομάδεςΧθες 06:36 | Ειδήσεις

Τι αναφέρεται σε εγκύκλιο του Υπ. Υγείας για τα μέτρα και τα επίπεδα "συναγερμού", λόγω του κύματος αφρικανικής σκόνης που αναμένεται από σήμερα.

Τέμπη: Κατατέθηκε η τελική έκθεση των πραγματογνωμόνων - Τουλάχιστον 16 επιβάτες κάηκαν ζωντανοί (βίντεο)Χθες 18:36 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με την Έκθεση, δεν υπήρξε σύγκρουση των μηχανών των δύο αμαξοιστοιχιών, αλλά εκτροχιασμός, συνέπεια της απεγνωσμένης προσπάθειας του μηχανοδηγού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέλγιο: Καταγγελία σε ιερόδουλες που αρνούνται συχνά το σεξ με συγκεκριμένο πελάτη προβλέπει ο νέος νόμος 23:59Ρώμη – Τσιτσιπάς: Ήττα με ανατροπή από τον Τζάρι23:47“Pink Panthers”: Φωτογραφίες των δραστών που διέπρατταν διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία23:34Missing Alert για την εξαφάνιση 14χρονης23:21Forbes - Αντετοκούνμπο: Στην πρώτη πεντάδα των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών23:08Χαμάς κατά Μαχμούντ Αμπάς: Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα σχόλια του22:54Ευρωπαϊκή Ένωση - Μολδαβία: Δημοψήφισμα στις 20 Οκτωβρίου για την ένταξη της22:41Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Εύκολη νίκη για το “τριφύλλι”22:27Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία εμπορίου με την Τουρκία και επιβάλει δασμούς22:14Λονδίνο - Μπάκιγχαμ: Έκθεση με πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας22:00Χατζηδάκης: “Ναι ”σε Ταμείο Ανάκαμψης ΙΙ για να στηριχθούν οι πράσινες πολιτικές21:47Ο πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να επισκεφθεί την Τουρκία το 202521:33Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο – Ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια21:20Ενδοοικογενειακή βία: Σοκάρουν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ21:06Αφρικανική σκόνη: Μέτρα προστασίας για ευπαθείς ομάδες20:53Ακρίβεια - ΙΕΛΚΑ: Μικρή αύξηση τιμών τον Απρίλιο στα σούπερ μάρκετ20:39Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη από το αποτέλεσμα20:26Μενδώνη: Συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας πριν την παράσταση “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”20:12Σλοβακία - Φίτσο: Οι θεωρίες συνωμοσίας μετά την απόπειρα δολοφονίας19:59Βόρεια Μακεδονία - Μιτσκόσκι: Δικαιώμά μου να χρησιμοποιώ τον όρο Μακεδονία19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο