LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 07 Ιουνίου 2023 11:47 | Ανανέωση: 07 Ιουνίου 2023 12:13

Νέα Μάκρη - Θάνατος εγκύου: ΕΔΕ για το ΕΚΑΒ και πολιτικές αντιδράσεις

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πολύωρη αναμονή ασθενοφόρου, διενεργείται από ΕΚΑΒ και 1η ΥΠΕ, σχετικά με τον χαμό της 19χρονης εγκύου και του εμβρύου της.

Έγκυος - Νέα Μάκρη - ΑΝΤ1

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), με κατεπείγοντα χαρακτήρα έχει διαταχθεί από το ΕΚΑΒ και από την 1η ΥΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού με την 19χρονη έγκυο που έχασε τη ζωή της., όπως και το έμβρυο που κυοφορούσε.

Οι συγγενείς αποδίδουν την τραγική κατάληξη στην καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, «οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι καθημερινό φαινόμενο. Επιχειρούν 40 περίπου ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 25-28 το βράδυ, λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων. Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόσταση του σπιτιού της εγκύου μέχρι το Κέντρο Υγείας στο οποίο τελικώς διακομίστηκε μετά από πολλές ώρες αναμονής, είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα, απόσταση που με αυτοκίνητο διανύεται το πολύ μέσα σε 5 λεπτά!

Στο θέμα, όπως και στην μεταφορά γυναίκας που είχε καταρρεύσει, πάνω σε καρότσα αυτοκινήτου, στην Κω, ελλείψει διαθέσιμου ασθενοφόρου, αναφέρθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων που μίλησαν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».


Παράλληλα, σε δήλωση της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, αναφέρει: «Μια γυναίκα στην Κω πέθανε γιατί δεν υπήρχαν οδηγοί για τα ασθενοφόρα του νησιού. Λίγες ώρες μετά, άλλη μια τραγική είδηση μας συγκλονίζει όλους.  Μια νεαρή γυναίκα στην Νέα Μάκρη 19 ετών έγκυος, έφυγε από τη ζωή μαζί με το αγέννητο μωρό της, λόγω καθυστέρησης ασθενοφόρου όπως καταγγέλλει η οικογένεια της.  Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, εν έτει 2023 να χάνονται συνάνθρωποι μας με αυτό τον τρόπο.   Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε πίσω της συντρίμμια στο ΕΣΥ και αυτή η σκληρή και αμείλικτη πραγματικότητα, οφείλει να μας κινητοποιήσει άμεσα.  Η χώρα χρειάζεται ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα Υγείας που να ανταποκρίνεται στις αυτονόητες ανάγκες όλων των ανθρώπων».

Ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, βρέθηκε σήμερα στο Κέντρο Υγείας της Ν. Μάκρης και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επισκεφτήκαμε σήμερα το Κέντρο Υγείας της Ν. Μάκρης, προκειμένου να ενημερωθούμε για το τραγικό αυτό περιστατικό, που μία νεαρή έγκυος γυναίκα έχασε τη ζωή της. Διαπιστώνονται για μια ακόμη φορά οι τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ό,τι έχει να κάνει με το ΕΚΑΒ, με τις πολύωρες καθυστερήσεις, που έχουν σαν αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των εργαζόμενων, ενώ η Αττική συνολικά θα έπρεπε να είχε 110 οχήματα διαθέσιμα για να καλύπτει τις ανάγκες, αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα οχήματα είναι λιγότερα από 50 κι αντίστοιχα μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν και στο προσωπικό του ΕΚΑΒ. Αυτό είναι το ένα ζήτημα. Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που υπάρχουν στην Αν. Αττική, που έχουν χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και φυσικά το μόνιμο ζήτημα, που διεκδικούν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι και οι μαζικοί φορείς της περιοχής, της δημιουργίας επιτέλους δημόσιου νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής. Όσο δεν επιλύονται αυτά τα προβλήματα, όσο η υγεία του λαού θυσιάζεται στο βωμό της εμπορευματοποίησης και της πολιτικής κόστους – οφέλους, τόσο θα θρηνούμε θύματα και θα βιώνουμε τραγικές καταστάσεις».

«Οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος της δολοφονίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα μαλώνουν για την αδικοχαμένη γυναίκα στην Κω. Πραγματικά το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να σωπάσουν. Να μην μιλούν. Γιατί καμία ζωή δεν μπορεί να μεταφέρεται πάνω σε μία καρότσα και κανείς να μην απολογείται. Ντροπή σε όλους τους», αναφέρει σε δήλωση του ο Κυριάκος Βελόπουλος.


Ειδήσεις σήμερα:

Όσιος Παναγής Μπασιάς : Ο θαυμαστός βίος και τα θαύματα του

“Το Πρωινό” - Φλωρινιώτης: η κόρη του, η αποκάλυψη για τον θάνατο του και ο Άγιος Νικόλαος (βίντεο)

Γλυκά Νερά - Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Απόσυρση της έφεσης και “τέλος” στις Πανελλήνιες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο