LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 05 Ιουνίου 2023 09:39

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: “Τέλος εποχής” για τον θρυλικό Σουηδό

Τα επιτεύγματα του «Ιμπρα» που με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

AP - Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν είναι πλέον ποδοσφαιριστής. Αργά τη νύχτα της Κυριακής, ο 41χρονος Σουηδός επιθετικός ανακοίνωσε ότι αποχαιρετά το ποδόσφαιρο και κλείνει την καριέρα του, ενώ η Μίλαν τον αποχαιρέτησε συγκινητικά.

«Ήρθε η ώρα να πω αντίο στο ποδόσφαιρο, όχι μόνο σε εσένα. Υπάρχουν πάρα πολλά συναισθήματα τώρα», είπε στο μικρόφωνο, στον αγωνιστικό χώρο του «Σαν Σίρο» μετά τη νίκη των συμπαικτών του επί της Βερόνα (3-1), για την 38η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Μίλαν, ο σύλλογος στον οποίο επέστρεψε στα τέλη του 2019 και στον οποίο συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην επαναφορά στην κορυφή, με αποκορύφωμα τον τίτλο του πρωταθλητή Ιταλίας το 2022, ανακοίνωσε το προσεχές Σάββατο (10 Ιουνίου) εκδήλωση τελετή για να «ευχαριστήσει τον Ζλάταν για τις υπέροχες στιγμές που περάσαμε μαζί».

Λόγω αλλεπάλληλων τραυματισμών, ο 40χρονος άσος είχε δυσκολία να αγωνιστεί αυτή τη σεζόν. Ο «Ίμπρα» επέστρεψε στους αγώνες μόλις τον Φεβρουάριο, μετά από χειρουργική επέμβαση στο αριστερό γόνατο τον Μάιο του 2022. Ο Σουηδός ξεκίνησε μόλις ένα παιχνίδι αυτή τη σεζόν, τον Μάρτιο, στη νίκη με 3-1 απέναντι στην Ουντινέζε.

AP - Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Έπειτα, έγινε ο «γηραιότερος» σκόρερ στην ιστορία της Serie A. Στα τέλη Μαρτίου ήλπιζε ακόμα ότι θα μπορούσε να παίξει στο Euro 2024, την επόμενη χρονιά στη Γερμανία. Αλλά στη συνέχεια ήρθε ξανά ένας τραυματισμός στη γάμπα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης πριν από αγώνα τον Απρίλιο και έκτοτε τελείωσε τη σεζόν στον πάγκο, όπου ήταν και πάλι για το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του το βράδυ της Κυριακής.

«Μπορούμε μόνο να τον ευχαριστήσουμε για όλα όσα έχει κάνει για εμάς. Και είναι λυπηρό που ένας τέτοιος πρωταθλητής δεν παίζει πλέον ποδόσφαιρο», σχολίασε ο προπονητής των «Ροσονέρι» Στέφανο Πιόλι στο κανάλι του συλλόγου της Λομβαρδίας.

AP - Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς κατάκτησε τον πρώτο τίτλο του στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη Μίλαν, το 2011. Στην τεράστια καριέρα του αγωνίστηκε επίσης σε Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας πολλούς τίτλους πρωταθλήματος στο ενεργητικό του.

Συγκεκριμένα, δύο στην Ολλανδία, πέντε στην Ιταλία (τρεις με την Ίντερ, δύο με τη Μίλαν), ένα στην Ισπανία και τέσσερις στη Γαλλία. Ανάμεσα στη θητεία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την επιστροφή του στο Μιλάνο φόρεσε τα χρώματα των Λος Άντζελες Γκάλαξι, από τον Μάρτιο του 2018 έως τον Νοέμβριο του 2019.

AP - Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Ειδήσεις σήμερα:

Του Αγίου Πνεύματος: Τι γιορτάζουμε σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα ανακοίνωσε την απόκρουση μεγάλης αντεπίθεσης του Κιέβου

ΗΠΑ: Μαχητικά αεροσκάφη κατεδίωξαν το Cessna που συνετρίβη στη Βιρτζίνια

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜέγαρα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών (βίντεο)Σήμερα 06:51 | Ειδήσεις

Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ρόδος: Άνδρας έπαθε ανακοπή στο αεροδρόμιο - Τον επανάφερε στην ζωή μία γιατρός με ΚΑΡΠΑ (βίντεο)Σήμερα 07:53 | Ειδήσεις

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα στο σημείο και μετέφερε τον άνδρα στο νοσοκομείο.

Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται σήμερα η αγόρευση του Εισαγγελέα με την πρότασή του για την δεύτερη απόπειρα βιασμού Σήμερα 06:37 | Ειδήσεις

Ο Εισαγγελέας σήμερα πρόκειται να ολοκληρώσει την αγόρευση του για την υπόθεση που σε πρώτο βαθμό οδήγησε σε καταδίκη 8 ετών του κ. Φιλιππίδη.

"Αλκατράζ με αλιγάτορες": Ο Τραμπ εγκαινιάζει το πιο σκληρό κέντρο κράτησης μεταναστώνΣήμερα 07:11 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί σήμερα στη Φλόριντα, θα επισκεφτεί κέντρο κράτησης παράτυπων μεταναστών υπό κατασκευή στους βάλτους του εθνικού πάρκου Έβεργκλεϊντς, που βαφτίστηκε "Αλκατράζ με αλιγάτορες".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση - Διακινούσε πυρχομαχικά (βίντεο)09:07Έρευνα ΑΝΤ1: "Χρυσάφι" οι θέσεις πάρκινγκ - Πόσο κοστίζουν στο κέντρο της Αθήνας 08:50Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς: Κίτρινος συναγερμός σε 23 περιοχές08:36Ρόδος: Άνδρας έπαθε ανακοπή στο αεροδρόμιο - Τον επανάφερε στην ζωή μία γιατρός με ΚΑΡΠΑ (βίντεο)08:21Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο08:04Τουρκία: Συλλήψεις δημοσιογράφων και σκιτσογράφων περιοδικού που δημοσίευσε σκίτσο του Μωάμεθ - Έντονες αντιδράσεις (βίντεο)07:47Μέγαρα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών (βίντεο)07:30"Αλκατράζ με αλιγάτορες": Ο Τραμπ εγκαινιάζει το πιο σκληρό κέντρο κράτησης μεταναστών 07:13Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται σήμερα η αγόρευση του Εισαγγελέα με την πρότασή του για την δεύτερη απόπειρα βιασμού 06:59ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:45Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1 Ιουλίου 06:30Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02Ρόδος: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο βυθό του λιμανιού22:48Μέγαρα – Πυρκαγιά: Στάλθηκε μήνυμα από το 11222:19Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο από την GlobiLED22:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο