LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Μαΐου 2023 16:06 | Ανανέωση: 20 Μαΐου 2023 16:30

Εκλογές στην Τουρκία – Γενοκτονία των Ποντίων: Ντελίριο κατά της Ελλάδας

«Στις 29 Μαΐου θα  γιορτάσουμε την εκλογική νίκη μαζί με την άλωση της Κωνσταντινούπολης», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Γενοκτονία των Ποντίων

Αναφορές ακόμη και στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν μια βδομάδα πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία. Η Άγκυρα ανέβασε τους τόνους και με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

«Στις 29 Μαΐου θα  γιορτάσουμε την εκλογική νίκη μαζί με την άλωση της Κωνσταντινούπολης», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν καθώς η επέτειος της άλωσης συμπίπτει με την επομένη της εκλογικής διαδικασίας.

Στο μεταξύ μια βδομάδα πριν τις εκλογές στην Τουρκία η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε ψέματα τα όσα λένε οι Έλληνες πολιτικοί για τον Πόντο. Υποστήριξε  ακόμη ότι οι δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών δεν βασίζονται σε καμιά ιστορική πληροφορία και σε κανένα έγγραφο.

Αλλά και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε χθες ότι ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα. Έκανε λόγο για ανιστόρητους ισχυρισμούς που στοχοποιούν την Τουρκία αλλά και για θηριωδίες και αιματηρή εισβολή του ελληνικού στρατού στην Ανατολία.

Κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς ότι χρησιμοποιούν εργαλεία όπως η παραπλάνηση, η διαστρέβλωση, η κατασκευή, το ψέμα και η αντιστροφή της αλήθειας προκειμένου να απαλλαγούν, όπως ισχυρίζεται, από την υστερία που βασίζεται στην τουρκοφοβία.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Ψήφος και με την ταυτότητα από το wallet του κινητού (βίντεο)

Θεσσαλονίκη - ασέλγεια σε ανήλικη: Κακουργηματική δίωξη στον συνταξιούχο εκπαιδευτικό

Τροχαίο - Ρόδος: Νεκρός μετά από σύγκρουση γουρούνας με φορτηγό (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός στον τελικό 23:57Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Φωταγωγήθηκε για την “Ημέρα της Ευρώπης” (βίντεο)23:54Πλημμύρες στη Βραζιλία: Δεν έχει τέλος η τραγωδία (εικόνες)23:40ΕΕΣ: Η εκδήλωση και οι βραβεύσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού (εικόνες)23:26Eurovision - Ημιτελικός: Μαρίνα Σάττι και “Zari” ξεσήκωσαν το Μάλμε (βίντεο)23:13Ομόνοια: Συλλήψεις για χιλιάδες λαθραία τσιγάρα (εικόνες)22:59Τάε Κβο Ντο: Ο Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος ασημένιος στο Ευρωπαϊκό22:45Δυτική Ελλάδα – ενδοοικογενειακή βία: Έξι περιστατικά σε μία μέρα22:32Βύρωνας: Νεκρός από πυροβολισμούς (βίντεο)22:18Λάρισα – Σιδηρόδρομος: Μηχανές τρένων… ”τσούγκρισαν” στο σταθμό22:05Βύρωνας: Πυροβολισμοί σε επιβάτη αυτοκινήτου21:51Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Ο Μπαρτζώκας αποθεώθηκε στο “Καραϊσκάκης” (εικόνες)21:38Καρκίνος του πνεύμονα: Πρόληψη και εξελίξεις στη θεραπεία21:25Τουρκία: Ατύχημα με Boeing την ώρα της προσγείωσης (βίντεο)21:11Μητσοτάκης για Final 4: “Γατάκια”... εγώ γκαντέμης; (βίντεο)20:58Γάζα: Οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν, ο πόλεμος συνεχίζεται20:44ΟΑΣΘ: Τα πρώτα δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων (εικόνες)20:31Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Η “παρέλαση” περιπολικών έξω από το ΑΤ και η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς20:17Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή20:04Eurovision: Μαζική διαδήλωση κατά του Ισραήλ στο Μάλμε (εικόνες)19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο