LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 16 Μαΐου 2023 21:27 | Ανανέωση: 19 Μαΐου 2023 07:19

Μπριζίτ Μακρόν: Ανιψιός της ξυλοκοπήθηκε από διαδηλωτές

Οργισμένη αντίδραση από την Πρώτη Κυρία της Γαλλία για την επίθεση σε βάρος του ανιψιού της. Το δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Μπριζίτ Μακρόν

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν εξέφρασε την οργή της σήμερα για τη «δειλία, τη βλακεία και τη βία» των δραστών της επίθεσης που δέχθηκε χθες βράδυ ένας ανιψιός της, σε ένα συμβάν που σημειώθηκε στο περιθώριο διαδήλωσης κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Την επίθεση αυτή κατήγγειλαν βουλευτές από δεξιά και αριστερά κόμματα.

«Στέκομαι απόλυτα αλληλέγγυα στην οικογένειά μου», είπε σε δήλωσή της που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Έχω καταγγείλει επανειλημμένα τέτοιου είδους βία που μπορεί να οδηγήσει μόνο προς το χειρότερο», πρόσθεσε η σύζυγος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

«Ο Ζαν-Μπατίστ είχε το θάρρος να αντιμετωπίσει τη δειλία, την ηλιθιότητα και τη βία μιας ομάδας που αφήνω τη δικαιοσύνη να τους χαρακτηρίσει», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, οπρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο "απαράδεκτη" και "αχαρακτήριστη" επίθεση σε βάρος του ανιψιού της συζύγου του. "Αυτές είναι απαράδεκτες και αδικαιολόγητες ενέργειες", δήλωσε κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ρέικιαβικ. "Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία". Καμιά μορφή βίας δεν δικαιολογείται", τόνισε.

Χθες το βράδυ, στο κέντρο της πόλης Αμιέν, στη βόρεια Γαλλία, έπειτα από τηλεοπτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Μακρόν, ο 30χρονος Ζαν-Μπατίστ Τρονιέ, ανιψιός της Μπριζίτ Μακρόν, αναγνωρίστηκε και βρέθηκε στο στόχαστρο μιας ομάδας που συμμετείχε σε κινητοποίηση όπου οι διαδηλωτές χτυπούσαν κατσαρόλες και τηγάνια. Διαδηλώσεις αυτής της μορφής γίνονται εδώ και εβδομάδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έγκριση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού από την κυβέρνηση χωρίς ψηφοφορία από το κοινοβούλιο.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πατέρας του θύματος, ο Ζαν Αλεξάντρ Τρονιέ, οι δράστες τον χτύπησαν στο κεφάλι, στα χέρια και στα πόδια, βρίζοντας «τον πρόεδρο, τη σύζυγό του και την οικογένειά μας», προτού τραπούν σε φυγή όταν επενέβησαν τρεις περίοικοι, περιέγραψε. Με αυτή την πράξη επιθετικότητας «φοβάμαι ότι ξεπεράσαμε τα όρια», σχολίασε Ζαν Αλεξάντρ Τρονιέ.

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν χθες και εξακολουθούσαν και σήμερα να βρίσκονται υπό κράτηση, τόνισε αστυνομική πηγή. Σύμφωνα με τον Ζαν Αλεξάντρ Τρονιέ, οι δράστες της επίθεσης ήταν έξι άνδρες και δύο γυναίκες.

Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι αν και δεν υπάρχει «οποιοσδήποτε οικονομικός δεσμός» μεταξύ του εργοστασίου σοκολάτας Trogneux και του προεδρικού ζεύγους, εγκαταστάσεις αυτής της επιχείρησης, η οποία ιδρύθηκε από τον προπάππου της Μπριζίτ Μακρόν, στοχοποιούνται τακτικά στο περιθώριο διαδηλώσεων μετά την άνοδο στην εξουσία του Μακρόν.

Πολιτικοί από διάφορα κόμματα έσπευσαν να αντιδράσουν στο συμβάν. «Από το κακό στο χειρότερο! Τώρα η σειρά της οικογένειας του προέδρου της Δημοκρατίας», σχολίασε ο βουλευτής της πλειοψηφίας, Καρλ Ολίβ.

«Ναι στον δημοκρατικό διάλογο, όχι στη βία και τον τρόμο», κατήγγειλε ο επικεφαλής του δεξιού Ρεπουμπλικανού κόμματος, Ερίκ Σιοτί, ζητώντας «αμείλικτη» τιμωρία για τους δράστες της επίθεσης.

Η Αριστερά καταδίκασε επίσης την επίθεση. «Κάθε βία κατά ανθρώπων είναι απαράδεκτη», τόνισε ο βουλευτής της ριζοσπαστικής αριστεράς Αλεξί Κορμπιέρ. «Να χτυπάς "τον μικρανιψιό" πολιτικού, για να φτάσεις στον δεύτερο, αυτό είναι μια πράξη δειλίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Βατικανό: Εισβολή αυτοκινήτου… από την κεντρική είσοδο (εικόνες)

Σεισμός στην Κρήτη: Συνεχείς δονήσεις την νύχτα

Τένις - Όπεν Ρώμης: Ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους “4”




Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη ΔευτέραΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατά τόπους τη Δευτέρα (30/06), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Αναλυτικά οι περιοχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα16:26Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:11Αγία Βαρβάρα: Εξάρθρωση συμμορίας για διακίνηση ναρκωτικών με τη μέθοδο του βρασμού εντός οικίας15:57Μουντιάλ Συλλόγων: Τι διεκδικούν οι ομάδες που συνεχίζουν 15:43Κίνα: Η νέα "ύπνωση" του TikTok που σκοτώνει 15:28Έκδοση Δελτίου Ταυτότητας: Απαραίτητη προϋπόθεση να διαθέτει προσωπικό αριθμό15:14Χανιά: 34χρονη υπέστη ανακοπή καρδιάς διασκεδάζοντας σε μπαρ14:57Πειραιάς: Διακίνηση λαθραίων προϊόντων14:43H Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε 8 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη14:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο