LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Μαΐου 2023 13:07

Λέσβος - Μητσοτάκης: Αποδείξαμε ότι η θάλασσα έχει σύνορα και μπορούμε να τα φυλάμε

Στη Μόρια βρέθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετείχε στην παρουσίαση αξιοποίησης της Μόριας. Εικόνες από το πριν και το μετά.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΛΕΣΒΟΣ

«Σε μια διαφορετική καλύτερη από το 2019 Λέσβο» βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πρώην ΚΥΤ της Μόριας, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στο νησί, όπου συμμετείχε στην παρουσίαση της αξιοποίησης του χώρου που αγοράστηκε από το Δήμο Μυτιλήνης με χρηματοδότηση του Υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου στα πλαίσια της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που επλήγησαν από το μεταναστευτικό.

«Έρχομαι σε μια Μόρια που λειτούργησε ως κολαστήριο με πάνω από 20.000 ανθρώπους και πλέον δεν υπάρχει. Τήρησα την υπόσχεση μου, ξεπεράσαμε τα εμπόδια, ακολουθήσαμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική, προστατεύσαμε τα σύνορα μας από ξηράς και θαλάσσης αποδεικνύοντας ότι η θάλασσα έχει σύνορα και μπορούμε να τα φυλάμε. Από 600.000 άτομα που πέρασαν από το νησί την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ φτάσαμε στα χρόνια της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία μόλις στις 10.000» είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως όλα αυτά τα χρόνια «κλείσαμε εκκρεμότητες, αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα και στηρίξαμε τις τοπικές κοινωνίες».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΛΕΣΒΟΣ

Από πλευράς του ο κ. Μηταράκης υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό στο πρώην ΚΥΤ, όπως είπε, «σε μια καλύτερη Λέσβο». Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε πως «δεσμευτήκαμε απέναντι στον Ελληνικό λαό να μειώσουμε ουσιαστικά τις ροές και δραστικά τις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Και το πράξαμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΛΕΣΒΟΣ

Παράλληλα μίλησε για τη στήριξη στις τοπικές κοινωνίες με περισσότερα από 110 εκατ. ευρώ για έργα και δράσεις μέσα από το Ταμείο Αλληλεγγύης αλλά και από έκτακτες επιχορηγήσεις και δημοτικά τέλη. «Ενισχύσαμε πανελλαδικά 45 δήμους και τους οργανισμούς τους, με ποσά άνω των 110 εκατ. ευρώ για έργα και δράσεις. 65 εκ. μέσω του Ταμείου και 47 εκ για αποζημιώσεις και δημοτικά τέλη. Στο βόρειο Αιγαίο δόθηκαν 60 εκατομμύρια μέσα σε τρία έτη, δηλαδή συγκριτικά, το 1/5 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού προγράμματος Βορείου Αιγαίου 2014-2020 και το 1/7 του 2021-2027», είπε ο κ. Μηταράκης.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΛΕΣΒΟΣ

Ας σημειωθεί ότι στο χώρο του πρώην ΚΥΤ σχεδιάζεται η κατασκευή σχολικών και πανεπιστημιακών μονάδων και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στο σημερινό πρώτο σταθμό του Πρωθυπουργού στο πρώην ΚΥΤ της Μόριας παραβρέθηκε και χαιρέτησε και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.

Μηταράκης: Η Μόρια αλλάζει, ελέγξαμε το Μεταναστευτικό, στηρίξαμε το Βόρειο Αιγαίο με πάνω από 60 εκατ. ευρώ

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ - ΛΕΣΒΟΣ

Στη Λέσβο μαζί με τον Πρωθυπουργό βρέθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης. Ο Μηταράκης υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό όπως είπε, «σε μια καλύτερη Λέσβο». Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε πως «δεσμευτήκαμε απέναντι στον Ελληνικό λαό να μειώσουμε ουσιαστικά τις ροές και δραστικά τις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Και το πράξαμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα».

Παράλληλα μίλησε για τη στήριξη στις τοπικές κοινωνίες με περισσότερα από 110 εκατ. ευρώ για έργα και δράσεις μέσα από το Ταμείο Αλληλεγγύης αλλά και από έκτακτες επιχορηγήσεις και δημοτικά τέλη. «Ενισχύσαμε πανελλαδικά 45 δήμους και τους οργανισμούς τους, με ποσά άνω των 110 εκατ. ευρώ για έργα/δράσεις. 65 εκ. μέσω του Ταμείου και 47 εκ για αποζημιώσεις & Δημοτικά Τέλη. Στο Βόρειο Αιγαίο δόθηκαν 60 εκατ. μέσα σε τρία έτη, δηλαδή συγκριτικά, το 1/5 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού προγράμματος Βορείου Αιγαίου 2014-2020 και το 1/7 του 2021-2027», είπε ο κ. Μηταράκης.

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Κύτελης επεσήμανε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως η περιοχή θα μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού και μάθησης.

Από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το πώς ήταν και πώς έγινε, καθώς και το σε τι κατάσταση είναι σήμερα η Μόρια.

ΜΟΡΙΑ - ΛΕΣΒΟΣ

ΜΟΡΙΑ - ΛΕΣΒΟΣ

ΜΟΡΙΑ - ΛΕΣΒΟΣ

ΜΟΡΙΑ - ΛΕΣΒΟΣ

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στην Τουρκία - Ερντογάν: Ας είναι η αρχή μιας νέας εποχής με την Ελλάδα

“Κιβωτός του Κόσμου”: απολογισμός για υιοθεσίες και αναδοχές από την νέα διοίκηση

Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Προβλέψεις για τις ευκαιρίες του Σαββατοκύριακου (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενήΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επισκέφθηκαν το πρωί δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική ΔικαιοσύνηΣήμερα 11:24 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης. Τι επεσήμανε ο δικηγόρος του, για την πρώτη φορά που ενεργοποιείται στην Ελλάδα το συγκεκριμένο άρθρο του Π.Κ.

Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)Σήμερα 10:55 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, που υποστηρίζει ότι ο πατέρας του πέθανε από ιατρικό λάθος. Τι ζητά από τον Άδωνι Γεωργιάδη, τι λέει για τον Πρωθυπουργό, τι καταγγέλλει για το Νοσοκομείο “Αττικόν”

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο