LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Μαΐου 2023 09:07 | Ανανέωση: 11 Μαΐου 2023 09:23

Φοιτητικές εκλογές: Κόντρα ΔΑΠ και Πανσπουδαστικής για τα αποτελέσματα

Με διαφορετικές εκτιμήσεις από τις φοιτητικές παρατάξεις, ως προς τα αποτελέσματα, ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 - ΑΘΗΝΑ

Με διαφορετικές εκτιμήσεις από τις φοιτητικές παρατάξεις, ως προς τα αποτελέσματα, ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές.

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, οι φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν στα πανεπιστήμια όλης της χώρας, με αύξηση της συμμετοχής των νέων 

Ειδικότερα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνει λόγο για «Νίκη της ΔΑΠ στις κάλπες, πρωτιά της ΠΚΣ στη νοθεία». Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που επικαλείται, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει το 40,31% των ψήφων, με την Πανσπουδαστική να ακολουθεί με 26,45%. Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΑΣΠ με 11,89%. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η φοιτητική παράταξη που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ (Δίκτυο/Μπλόκο) συγκέντρωσε μόλις 1,86%. Όπως αναφέρει, σε πάνω από 50.000 ψηφίσαντες, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει σπάσει το φράγμα των 20.000 ψήφων, αφήνοντας την Πανσπουδαστική καθαρά δεύτερη με περίπου 13.100 ψήφους. Η ΠΑΣΠ κινείται λίγο κάτω από τις 6.000 ψήφους, ενώ το Bloco, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά τις 1.000 ψήφους σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, κατηγορεί την παράταξη της Πανσπουδαστικής ότι «επιμένει στην πρακτική των νοθειών και της πλαστογραφίας», καθώς, όπως υποστηρίζει δύο φορές μέσα σε μία ώρα άλλαξε τον αριθμό των συλλόγων που αναγνωρίζει. «Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν προσβολή προς τη Δημοκρατία και τη νοημοσύνη των φοιτητών», αναφέρεται.

«Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανέναν σύλλογο που δεν πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές νομιμότητας και διαφάνειας. Το ότι τα φερέφωνα του Κουτσούμπα δεν ντρέπονται δεν σημαίνει ότι θα επιβάλουν τη φασιστική τους αντίληψη στη φοιτητική κοινότητα», καταλήγει σε έντονο ύφος η ανακοίνωση.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κυριαζής Σωτηρίου δήλωσε: «Σήμερα οι φοιτητές σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μίλησαν έδωσαν το πιο ξεκάθαρο μήνυμα. Αναδεικνύοντας την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη στα ελληνικά Πανεπιστήμια για 36η συνεχή χρονιά, απέδειξαν καταφανώς ότι προτιμούν την αλήθεια και όχι την κινδυνολογία, προτιμούν την βιβλιοθήκη και όχι την κατάληψη, προτιμούν ένα πανεπιστήμιο που καθημερινά εξελίσσεται και γίνεται πιο καινοτόμο και ανταγωνιστικό, όχι ένα πανεπιστήμιο άντρο ανομίας και παρακράτους. Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη, από σήμερα ξεκινάμε τη σκληρή δουλειά για να φανούμε αντάξιοί της».

Από την άλλη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΠΚΣ, με καταμετρημένες τις ψήφους σε 255 από 272 συλλόγους, το ποσοστό της Πανσπουδαστικής ανήλθε στο 34.07%, έναντι 27,69% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ακολουθεί η ΠΑΣΠ με 10,26%, ενώ και πάλι το Δίκτυο/Μπλόκο κινείται σε χαμηλά ποσοστά (2,39%).

«Στις φοιτητικές εκλογές χιλιάδες νέοι και νέες έστειλαν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας με τη σαρωτική επικράτηση της Πανσπουδαστικής», ανέφερε σε δήλωσή του για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.«Η απελπισμένη προσπάθεια της κυβερνητικής παράταξης με όργιο νοθείας, εξαγοράς και "μαγειρέματος" των αποτελεσμάτων αποδεικνύει τον πανικό και την ήττα της! Το κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης των φοιτητικών συλλόγων έπεσε στο κενό», ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές - Debate: Τα σχόλια και οι “γκρίνιες” των πολιτικών αρχηγών

Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 209 σημεία

Φοιτητικές Εκλογές 2023: Ποιος αναδείχθηκε νικητής για φέτος


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη: Κακοποιούσε σεξουαλικά τον ανήλικο γιο της οικιακής της βοηθούΣήμερα 09:49 | Ειδήσεις

Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Τσιάρας: Καλούμε τους αγρότες να έρθουν να συζητήσουμε για την επίλυση του θέματοςΣήμερα 08:57 | Ειδήσεις

Όλα όσα ανέφερε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας στο Καλημέρα Ελλάδα σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών.

Κυψέλη: Υπό κατάληψη το σχολείο μετά το περιστατικό με το μαχαίρωμα μαθήτριαςΣήμερα 10:07 | Ειδήσεις

Στο σχολείο κυριαρχεί φόβος με τους μαθητές να ζητούν την απομάκρυνση της 16χρονης από το σχολείο.

Καταδίωξη τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι: Στο τιμόνι 16χρονος, γιος βουλευτή ΠΑΣΟΚΣήμερα 09:43 | Ειδήσεις

Αστυνομική καταδίωξη σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι, όταν όχημα με έξι ανήλικους δεν σταμάτησε σε έλεγχο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συλλαλητήριο από αγρότες, κτηνοτρόφους και εργαζόμενους στην Κοζάνη στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ11:26Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο υπουργείο Εργασίας - Τι διεκδικούν11:12Euroleague: Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Φενερμπαχτσέ με στόχο την 10η νίκη του10:58Κυψέλη: Υπό κατάληψη το σχολείο μετά το περιστατικό με το μαχαίρωμα μαθήτριας10:44Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό10:30Θεσσαλονίκη: Κακοποιούσε σεξουαλικά τον 9χρονο γιο της οικιακής της βοηθού10:20Καταδίωξη τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι: Στο τιμόνι 16χρονος, γιος βουλευτή ΠΑΣΟΚ10:10Τσιάρας: Καλούμε τους αγρότες να έρθουν να συζητήσουμε για την επίλυση του θέματος09:56Σεισμός 3,2 Ρίχτερ στο Αγρίνιο09:42Πάτρα: Νέες κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων της δυτικής Ελλάδας09:2824ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ: Ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα μέσα09:14Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη09:00Λάρισα: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Νίκαιας08:46Εκτός λειτουργίας η Γραμμή 3 του Μετρό από Χολαργό μέχρι Αεροδρόμιο08:32Με την ομιλία του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 202608:16Miles Davis: Ο άνθρωπος που δεν άφησε ποτέ την τζαζ να μείνει ακίνητη08:02Λαμία: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες07:48Δώρο Χριστουγέννων 2025: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα - Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, εάν δεν καταβληθεί07:34Απεργία: "Λουκέτο" σήμερα στους δήμους της χώρας07:24Σεισμός 5,2 ρίχτερ στη Ζάκυνθο07:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο