LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 04 Μαΐου 2023 17:57

“ΖΩΗ”: Η κακοποίηση γυναικών και ο τελευταίος ρόλος της Κατερίνας Χέλμη (εικόνες)

Στο 6ο επεισόδιο της σειράς ANT1+ Original, η “ΖΩΗ”με την Μαρία Καβογιάννη, στέκεται στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών.

ΖΩΗ - ANT1+

Αυτή την Παρασκευή, 5 Μαΐου, η ΑΝΤ1+ Original σειρά «ΖΩΗ» έρχεται με ένα ακόμα δυνατό επεισόδιο που θίγει το κρίσιμο, ευαίσθητο ζήτημα της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, πυροδοτώντας συζητήσεις και προβληματισμό για ένα κοινωνικό φαινόμενο που παραμένει αόρατο.

Στο έκτο επεισόδιο της σειράς, η Κατερίνα Χέλμη, στον τελευταίο ρόλο μιας μεγάλης καριέρας, μετατρέπεται σε φύλακα-άγγελο μιας γυναίκας εγκλωβισμένης σε έναν βίαιο γάμο, ενώ η Μαρία Καβογιάννη και η Ευδοκία Ρουμελιώτη «εξολοθρεύουν» τον φόβο και τον δισταγμό αποδεικνύοντας ότι καμία γυναίκα δεν είναι μόνη.

ΖΩΗ - ANT1+

ΖΩΗ - ANT1+

Η Κατερίνα Χέλμη έφυγε μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την προβολή του επεισοδίου, έχοντας αφήσει πίσω της μια αξέχαστη πορεία στον ελληνικό κινηματογράφο και τη μυθοπλασία. Το έκτο επεισόδιο της «ΖΩΗΣ», που φέρει ως τίτλο το όνομα του ρόλου της – Πάτση – και το σύντομο βίντεο εδώ https://youtu.be/OQMDeJFbbgs είναι αφιερωμένα σε εκείνη ως ελάχιστο «ευχαριστώ» για τη συμμετοχή της στη «ΖΩΗ». Η δημιουργός της σειράς, Δωροθέα Πασχαλίδου, είπε για την Κατερίνα Χέλμη ότι «Οι ωραιότερες ιστορίες λέγονται από εκείνους που ξέρουν πώς να τις πουν. Και η Κατερίνα μας ήξερε... Ήξερε πώς να πει την ιστορία του ρόλου της. Την αλήθεια του. Την αλήθεια της. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσα να πάρω ως σκηνοθέτης. Την ευχαριστώ. Θα την κρατώ μέσα μου για πάντα. Εκείνη και τα δώρα της

ΖΩΗ - ANT1+

ΖΩΗ - ANT1+

Επεισόδιο 6 - «Πάτση»

Η ιστορία

Η Πάτση, μια μεγαλοαστή κυρία που έχει θάψει τρεις συζύγους πριν πεθάνει η ίδια, εμφανίζεται στη Ζωή αναθέτοντάς της την πέμπτη της αποστολή. Η Ζωή με τη Γιάννα πρέπει να συνεχίσουν τη δουλειά που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει η Πάτση: να σώσουν την κοπέλα από το διπλανό διαμέρισμα της Πάτση, που έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον σύζυγό της. Με αφορμή την αποστολή τους, η Γιάννα βρίσκει τη δύναμη και εκμυστηρεύεται στη Ζωή το πιο κρυφό της μυστικό και η σχέση τους δυναμώνει.

Η έμφυλη βία έχει μετατραπεί σε κοινωνική πανδημία του σύγχρονου κόσμου, τραυματίζοντας γυναίκες και κορίτσια σωματικά, σεξουαλικά ή ψυχικά. Κάθε ένα λεπτό κακοποιούνται 20 άνθρωποι από τον σύντροφό τους. Κάθε πληγή φέρνει κι ένα σημάδι και κάθε σημάδι περιγράφει μια ιστορία, μια ιστορία επιβίωσης. Και η μεγαλύτερη δύναμη των γυναικών είναι ότι έχουν η μια την άλλη. Όπως λέει και η Ζωή στο επεισόδιο, «πολλοί άντρες στη ζωή σου μόνο θα παίρνουν από σένα. Γιατί δεν έχουν από μόνοι τους. Σκέψου το.» 

ΖΩΗ - ANT1+

ΖΩΗ - ANT1+

Δεν είσαι μόνη! Σπάσε τον κύκλο της βίας!

Κάλεσε τώρα στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900!

Έχεις βοήθεια! Έχεις επιλογή!

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Καβογιάννη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Κώστας Φιλίππογλου, Γιάννης Σοφολόγης, Γιώργος Κοψιδάς, Χρήστος Κοντογεώργης

Guest Starring: Κατερίνα Χέλμη, Μελισσάνθη Μάχουτ, Χρήστος Βασιλόπουλος, Μαρία Αντουλινάκη, Melia Kreiling

Co-Stars: Αργυρώ Ανανιάδου

Special Guests: Πάνος Ιωαννίδης, στον ρόλο του «Σερίφη» ο Ωρίωνας

Σενάριο: Δωροθέα Πασχαλίδου

Σκηνοθεσία: Δωροθέα Πασχαλίδου

Εκτέλεση Παραγωγής: Foss Productions

ΖΩΗ - ANT1+

Σχετικά με το ΑΝΤ1+

To ANT1+ είναι η streaming πλατφόρμα του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος, αξιοποιώντας τη διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία του, επεκτείνει την παρουσία του στον χώρο των ΟΤΤ (Over The Top) υπηρεσιών, σε Ελλάδα και Κύπρο. Το ANT1+ περιλαμβάνει τα ΑΝΤ1+ Originals, τις μεγαλύτερες πρωτότυπες ελληνικές παραγωγές, καθώς και ελληνικές ταινίες σε πρώτη προβολή, μια σημαντική συλλογή από δημοφιλείς ξένες σειρές σε αποκλειστική προβολή, ταινίες μεγάλων studio του εξωτερικού, μεγάλα αθλητικά γεγονότα, πλούσιο παιδικό περιεχόμενο, ντοκιμαντέρ, αλλά και αγαπημένες σειρές και εκπομπές του ΑΝΤ1 ΤV. Στόχος της συνδρομητικής πλατφόρμας είναι να δημιουργεί και να προσφέρει διαρκώς νέο, πρωτότυπο, ελληνικό περιεχόμενο με γνώμονα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ελληνικού κοινού. Η πρόσβαση στο ΑΝΤ1+ είναι διαθέσιμη από Smart TV, κινητά τηλέφωνα και tablet (Android & iOS) μέσω της εφαρμογής ΑΝΤ1+, καθώς και από υπολογιστή μέσα από τον ιστότοπο antennaplus.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

Σερβία: 21χρονος πυροβόλησε και σκότωσε περαστικούς μέσα από το αυτοκίνητο του (βίντεο)

“Κάρολος Γ’ - Η στέψη”: Έκτακτη εκπομπή στον ΑΝΤ1

Νέα Υόρκη: Άστεγος στραγγαλίστηκε στο μετρό από συνεπιβάτη του (σκληρές εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΣήμερα 19:55 | Ειδήσεις

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία με το μωρό των 18 μηνών.

Καστελλόριζο - Δένδιας: Ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας (εικόνες)Σήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός Ελλάδας, έστειλε ο Υπ. Εθνικής Άμυνας, κατά την διάρκεια των επισκέψεών του στην πυραυλάκατο “Κρυσταλλίδης” και στο λιμάνι της Μεγίστης.

Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Όπως λέει έχει επανέλθει στην καθημερινότητά της και δηλώνει περήφανη που άνοιξε τον δρόμο και για άλλους ασθενείς. 

Φυλακές Κορυδαλλού: πιστόλι και 19 σφαίρες βρέθηκαν σε κελί (εικόνες)Σήμερα 17:23 | Ειδήσεις

Σε ποιον χώρο των Φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκε κρυμμένο το όπλο και η γεμιστήρα με τις σφαίρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται ψηφιακά οι αιτήσεις20:35Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:22Χώρισαν Τσιτσιπάς - Μπαντόσα: Η ανακοίνωση και η παράκληση20:08Θήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο19:55Ισραήλ - Al Jazeera: Η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου (βίντεο)19:41Καιρός - Δευτέρα του Πάσχα: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας19:27Ανάσταση - Νάξος: Νέοι ψέλνουν χοροπηδώντας το “Χριστός Ανέστη” (βίντεο)19:14Καλύβια - Κροτίδες: Άνδρας υπέστη ακρωτηριασμό δαχτύλων19:00Κασσελάκης: Να είστε μαζί μου όταν “σπάσουμε τα αυγά” (βίντεο) 18:47Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)18:33Μητέρα Έμμας: “Δεύτερο Πάσχα χωρίς εσένα - Ποια γιορτή, ποια ζωή;”18:19ΡΑΑΕΥ: 3 εργαλεία σύγκρισης τιμών ενέργειας18:06Καστελλόριζο - Δένδιας: Ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας (εικόνες)17:52Λίβανος: Ζευγάρι και ανήλικο παιδί σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα17:39Φυλακές Κορυδαλλού: πιστόλι και 19 σφαίρες βρέθηκαν σε κελί (εικόνες)17:25Εύβοια: Το GPS αντί για την Κάρυστο τους “έστειλε” σε ρεματιά17:12Δήμος Αθηναίων: Πασχαλινό γεύμα αγάπης στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ (εικόνες)16:58ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου16:45Πάτρα: Νεκρή η οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε στο λιμάνι16:31Αντώνης Τουρκογιώργης: “Έφυγε” από τη ζωή ο θρυλικός ροκάς16:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο