LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 22 Απριλίου 2023 08:33

ΗΠΑ - αμβλώσεις: το Ανώτατο Δικαστήριο “μπλοκάρει” τους περιορισμούς στη χορήγηση χαπιών

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την αναστολή των περιορισμών για τη χρήση χαπιών για τη διακοπή κύησης.

ΗΠΑ -άμβλωση

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να διατηρήσει προς το παρόν την ελεύθερη πρόσβαση στο ευρέως διαδεδομένο χάπι για τις αμβλώσεις, αναστέλλοντας τους περιορισμούς που προέβλεπαν προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την αναστολή των περιορισμών και δικαιώθηκε, αφού έγιναν αποδεκτά τα σχετικά αιτήματα από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη φαρμακευτική εταιρία Danco Laboratories.

Ο δικαστής του Τέξας Μάθιου Κασμέρικ – ο οποίος διορίστηκε από τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ – ανέστειλε αρχικά, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, την άδεια που είχε λάβει το χάπι μιφεπριστόνης από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Ακολούθως, το τριμελές ομοσπονδιακό Εφετείο της Νέας Ορλεάνης ανέστειλε την εφαρμογή αυτής της απόφασης, διατηρώντας όμως κάποιους από τους περιορισμούς: οι γυναίκες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το χάπι αυτό θα έπρεπε να επισκεφθούν τρεις φορές τον γιατρό τους και να μην έχουν ξεπεράσει την 7η εβδομάδα της κύησης. Παράλληλα, απαγορεύτηκε η αποστολή του φαρμάκου με το ταχυδρομείο.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ σημαίνει ότι οι Αμερικανίδες μπορούν να λαμβάνουν απρόσκοπτα χάπια μιφεπριστόνης για τη φαρμακευτική διακοπή της κύησης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, υπογραμμίζοντας ότι θα εξακολουθήσει να καταπολεμά «πολιτικά υποκινούμενες επιθέσεις σε βάρος της υγείας των γυναικών».

Ειδήσεις σήμερα:

Φιλιππίνες: Βρέθηκε ναυάγιο πλοίου με 1000 επιβάτες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (εικόνες) 

S&P: αναβάθμιση των προοπτικών του αξιόχρεου της Ελλάδας

Μετρό Θεσσαλονίκης - Σταθμός Βενιζέλου: Οι αρχαιότητες επιστρέφουν (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙσραήλ: Απομάκρυνση Παλαιστινίων από την Ράφα - Εμπλοκή στις διαβουλεύσεις για εκεχειρίαΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει επισήμως το Ισραήλ για την μετακίνηση Παλαιστινίων από την ανατολική Ράφα και τις αναφορές για επικείμενη "χερσαία επέμβαση". Πιέσεις σε οικογένειες ομήρων και έλλειψη τροφίμων.

Θήβα - Θάνατος μωρού: Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματαΣήμερα 08:54 | Ειδήσεις

Ανείπωτη τραγωδία ανήμερα το Πάσχα για μια οικογένεια που "έχασε" ξαφνικά το αγγελούδι της. 

Φθιώτιδα: Πόρτα σχολείου έπεσε και καταπλάκωσε παιδί (βίντεο)Σήμερα 09:16 | Τοπικά Νέα

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη ανήμερα το Πάσχα σε χωριό της Φθιώτιδας. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του 6χρονου παιδιού

Μονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήριΣήμερα 07:54 | Ειδήσεις

Πληροφορίες σε τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμμετοχή του Ταγίπ Ερντογάν στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της βυζαντινής μονής ως ισλαμικού τεμένους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καρκίνος πνεύμονα: αντιμετώπιση με Θωρακοσκοπική Χειρουργική VATS10:20Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του10:06Πλημμύρες στη Βραζιλία: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών - Πάνω από 100 οι αγνοούμενοι09:53Ισραήλ: Απομάκρυνση Παλαιστινίων από την Ράφα - Εμπλοκή στις διαβουλεύσεις για εκεχειρία09:39Φθιώτιδα: Πόρτα σχολείου έπεσε και καταπλάκωσε παιδί (βίντεο)09:26Ελληνική οικονομία: “Καλά νέα” από την Ευρώπη για ανάπτυξη και πληθωρισμό09:12Θήβα - Θάνατος μωρού: Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα08:59ΟΟΣΑ για Ελλάδα: “Έκρηξη” των ξένων επενδύσεων08:45F1- GP Miami: Ο Norris πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του (βίντεο) 08:32Ράφα: Νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς08:18Μονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήρι08:05 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)07:51Πέθανε ο Σέζαρ Λουίς Μενότι07:38Εορτολόγιο - 6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα07:25Καιρός - Δευτέρα του Πάσχα: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας07:11ΗΠΑ: Πτήση για μαχητικό αεροπλάνο που ελέγχεται με τεχνητή νοημοσύνη (βίντεο)00:00Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει το τριήμερο23:46Πάσχα - Τολό: Το κάψιμο του Ιούδα στην θάλασσα (εικόνες)23:32Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρία23:19Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)23:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο