LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 17 Απριλίου 2023 14:13 | Ανανέωση: 17 Απριλίου 2023 14:22

Τροχαία: Εκατοντάδες παραβάσεις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ

Συνεχίζουν αμετανόητοι οι οδηγοί. «Βροχή» οι κλήσεις. Σε ποιες περιοχές σημειώθηαν οι περισσότερες παραβάσεις.

τροχαία - κλήση - έλεγχος

Σε 105.448 τροχονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν, από τις 9 έως τις 15 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα, βεβαιώθηκαν συνολικά 22.896 παραβάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το 67% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, παράνομη στάθμευση, μη χρήση προστατευτικού κράνους, έλλειψη άδειας ικανότητας οδήγησης και μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια είναι: 3.307 στη Θεσσαλονίκη, 3.276 στην Αττική, 2.531 στη Θεσσαλία, 2.362 στην Κρήτη, 2.073 στη Δυτική Ελλάδα, 1.697 στην Κεντρική Μακεδονία, 1.411 στη Στερεά Ελλάδα, 1.399 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 1.382 στην Ήπειρο, 1.254 στην Πελοπόννησο, 723 στο Βόρειο Αιγαίο, 566 στα Ιόνια Νησιά, 479 στο Νότιο Αιγαίο και 436 στη Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν: 6.997 για παράνομη στάθμευση, 5.784 για υπερβολική ταχύτητα, 1.180 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης, 786 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 558 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 522 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, 459 για ΚΤΕΟ, 322 για ανασφάλιστα οχήματα, 264 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 198 για παραβίαση σηματοδότη, 193 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 162 για αντικανονικούς ελιγμούς, 131 για αντικανονικό προσπέρασμα, 114 για φθαρμένα ελαστικά, 107 για μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, 97 για θορύβους, 53 για κίνηση αντίθετη σε μονόδρομο, 42 για παραβίαση προτεραιότητας, 40 για υπέρβαρο-διαστάσεις φορτίου, 36 για καυσαέρια, 31 για αντικανονική χρήση φώτων, 24 για απόσπαση προσοχής οδηγού, 24 για παραβίαση σήματος τροχονόμου, 18 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 17 για μη κίνηση στο δεξιό άκρο οδού, 12 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα, 3 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας και 4.722 λοιπές παραβάσεις.

Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 10 έως 16 Απριλίου 2023, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 364 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, βεβαιώθηκαν 257 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν: 31 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 21 για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 14 για μη χρήση κράνους, 11 για χρήση κινητών τηλεφώνων, 11 για αντικανονικούς ελιγμούς, 8 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 7 για έλλειψη άδειας ικανότητας οδήγησης, 6 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, 2 για επίδειξη ικανοτήτων, 1 για παραβάσεις θορύβων και 145 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 10 ζεύγη πινακίδων, 37 άδειες κυκλοφορίας και 33 άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ μεταφέρθηκε ένα όχημα.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ΕΛΑΣ αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και σε αυτό το πλαίσιο οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.

Ειδήσεις σήμερα: 

“Ζήσε αλλιώς” με την Σοφία Αλιμπέρτη: Backstage video λίγο πριν την πρεμιέρα στον ΑΝΤ1

Τρίκαλα: Κριάρι τραυμάτισε γυναίκα – νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Πέθανε ο Χρίστος Καράς

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο