LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Απριλίου 2023 11:15 | Ανανέωση: 13 Απριλίου 2023 12:24

Γεραπετρίτης για Τζανερίκο: καμία απολύτως ανταλλαγή, κανένα παζάρεμα

Τι απάντησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σχετικά με όσα ειπώθηκαν από τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου.

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταλλαγή, δεν υπάρχει κανένα παζάρεμα. Η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση αξιών και δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση», ανέφερε σε δηλώσεις του, από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται για την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης σε ερώτηση δημοσιογράφων για τον παραιτηθέντα αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, ανέφερε ειδικότερα: «βεβαίως είχα εκτενή διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου και με την πρόεδρο και με τον αντιπρόεδρο, τον κ. Τζανερίκο, στο πλαίσιο των διατάξεων και σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά ζητήματα, δεν υπήρξε όμως καμία απολύτως συζήτηση γι' αυτά τα οποία αναφέρονται». Πρόσθεσε δε ότι σημασία για τη χώρα έχει «να μπορέσει να συνεχίσει τη δημοκρατική της πορεία και μορφώματα τα οποία είναι αντιδημοκρατικά, φασιστικά, θα πρέπει να μένουν εκτός πολιτικής σκηνής και αυτό θα πρέπει να είναι η επιδίωξη όλων μας».

Ο κ. Γεραπετρίτης νωρίτερα το πρωί είχε συνάντηση με το δήμαρχο Ηρακλείου και τον περιφερειάρχη με επίκεντρο την εξέλιξη των μεγάλων έργων στο νησί, που όπως είπε «θα αλλάξουν την Κρήτη για τις επόμενες δεκαετές» και πως οι υποδομές αυτές «θα αναβαθμίσουν το νησί, έτσι ώστε μα μπορεί να είναι πολιτιστικό προϊόν όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά κυρίως για την καθημερινότητα των ανθρώπων που υπηρετούν».

Χθες ο κ. Γεραπετρίτης είχε επαφές στο Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας το οποίο, όπως τόνισε, «αναδεικνύει την εξωστρέφεια της ελληνικής, πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας».

Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο τόνισε ότι είναι ένα ψηφοδέλτιο ανανέωσης, με νέους ανθρώπους που προέρχονται από την κοινωνία, έχουν αναδειχθεί μέσα από τη δίκη τους δουλειά, ένα ψηφοδέλτιο αντιπροσωπευτικό, στο μέτρο που αναδεικνύει όλα τα στρώματα, όλα τα επαγγελματικά υπόβαθρα, με σημαντική συμμετοχή γυναικών» και πως «το ψηφοδέλτιο αυτό θα δώσει καλά αποτελέσματα για την Κρήτη, τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και για τη χώρα για την αναβάθμιση του πολιτικού προσωπικού».

 

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση αναφέρει: «Η δικαιοσύνη να διερευνήσει άμεσα τις καταγγελίες του κ. Τζανερίκου. Η Ελληνική Δικαιοσύνη πρέπει άμεσα να διερευνήσει τις καταγγελίες του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Τζανερίκου, οι οποίες αποκαλύπτουν την λειτουργία ενός παρακράτους που αγγίζει τον σκληρό πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού επικρατείας  κ. Γεραπετρίτη δεν πείθουν κανέναν, διότι έχουμε προσωπική εμπειρία από τις μισές αλήθειες και τα ψέματα. Η Ελληνική Λύση γνωρίζει «από πρώτο χέρι» πως ακριβώς λειτουργούν οι διορισμένες από την κυβέρνηση, «ανεξάρτητες» αρχές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δράση του ΕΣΡ, το οποίο λειτουργεί ακόμα και σήμερα παράτυπα με τις «πλάτες Γεραπετρίτη», καθώς η θητεία των μελών του έχει λήξει».

 Από το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25 αναφέρεται: « Καμία συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με κανέναν ανώτατο δικαστή ποτέ, για κανένα λόγο δεν είναι επιτρεπτέα. Ποτέ! Εάν συναντηθεί ανώτατος δικαστής του Supreme Court της Αμερικής με οποιοδήποτε στέλεχος της Κυβέρνησης αμέσως διώκεται και το στέλεχος της Κυβέρνησης και ο Ανώτατος Δικαστής. Τι να συζητήσουν; Το πώς θα διοργανωθεί η συζήτηση στον Άρειο Πάγο; Σοβαρά; Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι;».

Ειδήσεις σήμερα: 

“Qatar Gate” - Εύα Καϊλή: Η αποφυλάκιση με “βραχιολάκι” και το παρασκήνιο

Ηράκλειο: Μπαλκόνι διαλύθηκε μετά από έκρηξη (εικόνες)

Κολωνάκι - βιασμός ανήλικης: Ο τερματοφύλακας αρνείται τις κατηγορίες


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία28η Οκτωβρίου: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα (εικόνες)Σήμερα 12:24 | Ειδήσεις

Την παρέλαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της πολιτικής, θρησκευτικής, στρατιωτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου.

Ημέρες του ’40: Τέσσερις αληθινές ιστορίες ηρωισμού και μνήμηςΣήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Από τα παγωμένα νερά του Λούρου μέχρι τις κορφές της Πίνδου και τον ουρανό του Ελ Αλαμέιν – τέσσερις άγνωστες σελίδες από το Έπος της 28ης Οκτωβρίου.

Φονικό στα Χανιά - Λύτρας: Ο 52χρονος είχε χτυπήσει τον 23χρονο - Είχε πάει να τον πατήσει με το αμάξιΣήμερα 08:42 | Ειδήσεις

Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων επιτηρεί την κατοικία και την περιουσία του δράστη, καθώς υπάρχουν φόβοι για βεντέτα:

Τύρναβος: Απειλούσε με μαχαίρι την οικογένεια του και τραυμάτισε τρεις αστυνομικούςΣήμερα 09:40 | Ειδήσεις

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, η κόρη του φέρεται να αντιστάθηκε στις αρχές και να εξύβρισε τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και εκείνη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας13:00Ουκρανική επίθεση με drones βάζει στο στόχαστρο τη Μόσχα για δεύτερη συνεχή νύχτα12:4528η Οκτωβρίου: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα (εικόνες)12:31Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τρεις Παλαιστίνιους μαχητές, στη Δυτική Όχθη12:18IRIS: Παράταση για την υποχρεωτική ένταξη στις επιχειρήσεις12:04Ηράκλειο: Υψώθηκε σημαία των 1.440 τετραγωνικών μέτρων11:51Πλήθος κόσμου στην μαθητική παρέλαση στην Αθήνα (εικόνες)11:37Περού: Βουλευτής έβαλε τον βοηθό της να της κόψει τα νύχια των ποδιών και να της κάνει μασάζ11:23Πώς ο "Ψυχρός Τιμωρός" έγινε Σύμμαχος των Ελλήνων, στο Έπος του 194011:10Ημέρες του ’40: Τέσσερις αληθινές ιστορίες ηρωισμού και μνήμης10:56Κωνσταντίνος Τασούλας στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γιώργου Λυγγερίδη: Με τη θυσία του, πέρασε στο πάνθεον των ηρώων10:42Τύρναβος: Απειλούσε με μαχαίρι την οικογένεια του και τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς10:28Χανιά: Απολογείται ο 23χρονος για το φονικό στο πανηγύρι - Πεταμένο σε χωράφι βρέθηκε το όπλο10:15Καλαμάτα: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έδεσε στο λιμάνι κρουαζιερόπλοιο με Ισραηλινούς τουρίστες (εικόνες)10:01Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω της διεξαγωγής μαθητικών παρελάσεων σε Αθήνα και Πειραιά 09:4728η Οκτωβρίου: Τί ώρα θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη09:33Κρήτη: Διάσωση 57 μεταναστών νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας 09:1928η Οκτωβρίου: Το ΟΧΙ των Ελλήνων09:05Φονικό στα Χανιά - Λύτρας: Ο 52χρονος είχε χτυπήσει τον 23χρονο - Είχε πάει να τον πατήσει με το αμάξι08:5228η Οκτωβρίου: Πώς θα λειτουργήσουν Μετρό και Τραμ 08:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο