LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 06 Απριλίου 2023 09:40 | Ανανέωση: 06 Απριλίου 2023 10:37

ΑΣΟΕΕ - Αστυνομικός: “Πυροβόλησα γιατί φοβήθηκα ότι θα μου κάνουν κακό”

Τι υποστήριξε ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα, όταν ομάδα ατόμων του επιτέθηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ. 

ΕΝΤΑΣΗ - ΑΣΟΕΕ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΑΘΗΝΑ
Εξηγήσεις έδωσε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα με το υπηρεσιακό του όπλο, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο περιπολικό στο οποίο επέβαινε, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Ο αρχιφύλακας, πατέρας δύο παιδιών, περιέγραψε στους συναδέλφους του: "Οι δύο συνάδελφοί μου εξήλθαν του οχήματος και εγώ εγκλωβίστηκα σε αυτό. Με χτύπησαν στην πλάτη και στο κεφάλι. Για δευτερόλεπτα απομακρύνθηκαν και μετά τους είδα να επιστρέφουν. Τότε πίστεψα ότι ήθελαν να μου κάνουν κακό. Έβγαλα το υπηρεσιακό όπλο μου και πυροβόλησα τέσσερις φορές στον αέρα, για να τους τρομάξω και να μπορέσω να φύγω."

Μετά τους πυροβολισμούς, ο οδηγός του περιπολικού με ελιγμούς επιχείρησε να φύγει γρήγορα από το σημείο, αλλά και πάλι δέχθηκε επίθεση, όπως αποτυπώνεται και σε ερασιτεχνικό βίντεο.

Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι ομάδα 35 ατόμων, σύμφωνα με την αστυνομία, βγήκε από την πρώην ΑΣΟΕΕ, έκλεισε το ένα ρεύμα της Πατησίων στήνοντας οδοφράγματα.

Μόλις έγινε αντιληπτό δόθηκε εντολή σε όλα τα περιπολικά να αποφύγουν τον συγκεκριμένο δρόμο. Ο αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης είπε πως δεν αντιλήφθηκε την εντολή που είχε δοθεί νωρίτερα από το κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να μην περάσει κανένα όχημα από το σημείο που είχαν συγκεντρωθεί άτομα, στην Πατησίων, νομίζοντας πως η εντολή αφορούσε μόνο το ρεύμα του δρόμου έξω από την είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και όχι το αντίθετο.

Ο αστυνομικός συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έδωσε εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες, ενώ εξετάζεται εάν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί για τον τρόπο αντίδρασης στο επεισόδιο.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι μόνο οι κατασταλτικές μονάδες της ΕΛΑΣ θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή έξω από την ΑΣΟΕΕ και σημείωσε ότι ορθώς ο αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα, καθώς προβλέπεται από τους κανονισμούς, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντίδρασης

Ειδήσεις σήμερα:

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Άκαρπες οι έρευνες για τον 34χρονο

Στεγαστικά δάνεια: Τα επιτόκια “παγώνουν” για έναν χρόνο

Ναύπλιο - Βιασμός ανηλίκου: Στον ανακριτή ο καθηγητής

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο