LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 31 Μαρτίου 2023 10:27 | Ανανέωση: 31 Μαρτίου 2023 10:26

Πισπιρίγκου - Κούγιας: ο αναισθησιολόγος φταίει για την τετραπληγία της Τζωρτζίνας

Σφοδρή επίθεση κατά του αναισθησιολόγου, μια ημέρα μετά την κατάθεση του στο δικαστήριο, εξαπέλυσε ο συνήγορος της κατηγορούμενης ως παιδοκτόνου. 

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ - ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ

«Ένας από τους υπαίτιους της τετραπληγίας που υπέστη η Τζωρτζίνα ήταν ο κ. Χασαπόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Μάνο Δασκαλάκη έφθασε στο νοσοκομείο μετά από εκείνον, ο οποίος έφθασε σε περίπου 10 λεπτά από την στιγμή που τον ενημέρωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανακοπή της Τζωρτζίνας», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο συνήγορος της κατηγορούμενης ως παιδοκτόνου, Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας την κατάθεση του αναισθησιολόγου στο δικαστήριο.

«Οι ειδικευόμενοι που ήταν στο νοσοκομείο, δεν έκαναν όσα έπρεπε βάσει πρωτοκόλλου. Τα πρώτα 10 λεπτά δεν έγινε διασωλήνωση, δεν χορηγήθηκε οξυγόνο στο παιδί, δεν μπήκε σε μόνιτορ το παιδί, κάτι που επίσης πρέπει να γίνει από τον αναισθησιολόγο», συνέχισε ο ποινικολόγος.

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου προσέθεσε ότι «το παιδί ήταν τετραπληγικό ήδη στα πρώτα δέκα λεπτά. Κανένα θαύμα δεν έκαναν για να σωθεί το παιδί, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο. Προσπαθούσε να διασώσει την ευθύνη του με όσα είπε στο δικαστήριο. Έχει γίνει ενορχηστρωμένη προσπάθεια για να μην αντιμετωπίσει τις ευθύνες του. Γιατί να φύγει από το νοσοκομείο και να πάει στο σπίτι του ο αναισθησιολόγος, ενώ έπρεπε να είναι στο νοσοκομείο;».

«Είπε ότι έκανε 2,5 λεπτά να φθάσει στο νοσοκομείο, ενώ συνεργάτης μου χρονομέτρησε την διαδρομή και μου είπε ότι απόγευμα καθημερινής, που δεν έχει τόση κίνηση, έκανε 11 λεπτά να φθάσει στο Καραμανδάνειο, από το σπίτι που αναφέρει ο γιατρός», κατέληξε ο κ. Κούγιας. 

Σε γραπτή δήλωση του Αλέξη Κούγια για την κατάθεση του αναισθησιολόγου, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Χθες εξετάστηκε ως μάρτυρας ο κ. Ι.Χ. , ο οποίος, ενώ ήταν εφημερεύων αναισθησιολόγος στις 11.4.2021, όταν η αείμνηστη Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή στο Καραμανδάνειο, ευρίσκετο κατά τους ισχυρισμούς του στο σπίτι του, το οποίο ευρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή της Πάτρας σε απόσταση 4 χλμ από το Καραμανδάνειο και που σύμφωνα με το google χρειάζεσαι 7-9 λεπτά, για να φτάσεις με άδεια την πόλη στο νοσοκομείο (σημειωτέον ότι ήταν απόγευμα Κυριακής που η κίνηση στην Πάτρα έχει χαρακτηριστικά μποτιλιαρίσματος, ειδικά στη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις), εάν πράγματι ήταν στο σπίτι του, διότι εμείς το αμφισβητούμε, αφού σύμφωνα με τον κύριο Δασκαλάκη και τα όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο, ο ιατρός έφτασε τουλάχιστον 10 λεπτά μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας, για να ενεργήσει τη διαδικασία της ανανήψεως, την οποία κανείς άλλος δεν είναι αρμόδιος να ενεργήσει (η διαδικασία περιλαμβάνει διασωλήνωση του ασθενούς, χορήγηση οξυγόνου μέσω AMBU, χορήγηση αδρεναλίνης και αναισθητικών φαρμάκων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η κεταμίνη, τοποθέτηση μόνιτορ, χρήση απινιδωτή ως ύστατη προσπάθεια), ενώ αυτός ισχυρίστηκε ότι δήθεν έφτασε στο νοσοκομείο μέσα σε δυόμισι λεπτά, ότι έκανε μια ηρωική προσπάθεια, η οποία διήρκεσε 55 λεπτά, και έτσι κατάφερε να επαναφέρει στη ζωή μαζί με τους υπολοίπους ιατρούς και νοσηλευτές την αείμνηστη Τζωρτζίνα και ότι αυτό είναι ένα ιατρικό θαύμα και μάλιστα όλα αυτά τα έλεγε δήθεν συγκινημένος και συγκλονισμένος, ενώ αναφέρθηκε σε διάφορα sites ότι η κατάθεσή του δήθεν συγκλόνισε το Δικαστήριο. 

Η αλήθεια όμως είναι ότι κανένα Δικαστήριο δεν συγκλονίστηκε, παρά μόνο ο ίδιος, ο οποίος προσπάθησε να δώσει έναν λυρικό χαρακτήρα στην κατάθεσή του και μάλιστα έφτασε στο Δικαστήριο συνοδευόμενος από Δικηγόρο (αλήθεια γιατί;), ενώ στις ερωτήσεις του κου Κούγια εάν η διαδικασία της ανανήψεως πρέπει να διαρκεί μέχρι 30 λεπτά, όπως αναφέρουν όλα τα βιβλία, κι εάν στα δέκα λεπτά ο ασθενής που έχει υποστεί ανακοπή καρδιάς, δεν επανέλθει, έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι πράγματι αυτή είναι η αλήθεια και στην ερώτηση, αφού γνώριζε αυτή την αλήθεια, γιατί συνέχισε τη διαδικασία ανανήψεως, γνωρίζοντας ότι το παιδί ήταν ήδη τετραπληγικό, και στο ερώτημα αν είχε σημασία το κάθε δευτερόλεπτο καθυστερήσεως της διαδικασίας της ανανήψεως, όπου σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς αυτή η καθυστέρηση ήταν μεγαλύτερη των 15 λεπτών, ο κ. μάρτυρας προσπαθούσε να μην απαντήσει και απαντούσε διάφορα μισόλογα, τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με τις ερωτήσεις, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μην απαντά και να μην ενημερώνονται έτσι ούτε οι τακτικοί Δικαστές, ούτε η κα Εισαγγελέας, ούτε οι Ένορκοι, αλλά ούτε και εμείς. Αυτή την ενημέρωση θα την κάνουμε κάθε μέρα, ώστε στο τέλος, όταν θα εκδοθεί η απόφαση, όλοι να είναι ενημερωμένοι».

Νωρίτερα, η εκπομπή είχε προβάλλει δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Κούγιας αργά το απογευμα της Πέμπτης, μετά την λήξη της ακροματικής διαδικασίας.

Όσα υποστηρίζει ο συνήγορος της κατηγορούμενης για την δολοφονία και για προηγούμενη απόπειρα δολοφονίας του πρωτότοκου παιδιού της, της Τζωρτζίνας, σχετικά με την στάση των ιατρών, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από τον δικηγόρο του Μάνου Δασκαλάκη, όσο και απο εκπροσώπους των ιατρών.


Ειδήσεις σήμερα:

Πέραμα - Μητέρα 6χρονης: είδα το παιδί ξαπλωμένο και τον 43χρονο να το χαϊδεύει σεξουαλικά (βίντεο)

Τέμπη - Αδελφός θύματος στον ΑΝΤ1: Τρισάθλια η επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου των θυμάτων (βίντεο)

ΗΠΑ - Τραμπ: Ποινική δίωξη για δωροδοκία πορνοστάρ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ: Αμερικανοί βουλευτές θέτουν στον Τραμπ το θέμα των προκλήσεων ΕρντογάνΣήμερα 06:26 | Ειδήσεις

Μεταξύ των θεμάτων που θέτουν, είναι η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και η πολιτική της «γαλάζιας πατρίδας».

Αιγάλεω: Ένοπλη ληστεία σε ψητοπωλείοΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Οι δράστες εισέβαλλαν στο μαγαζί λίγο πριν το κλείσιμο του μαγαζιού, χτύπησαν τον ιδιοκτήτη που διακομίστηκε σε νοσοκομείο κι έφυγαν με τις εισπράξεις.

Πάπας Λέων: Σήμερα η πρώτη του λειτουργία στην Καπέλα ΣιστίναΣήμερα 10:00 | Ειδήσεις

Στην πανηγυρική λειτουργία, θα λάβει μέρος το σύνολο των καρδιναλίων που πήραν μέρος στο Κονκλάβιο.

Κοινωνικός Τουρισμός 2025-2026: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση σήμεραΣήμερα 07:53 | Ειδήσεις

Το πρόγραμμα θα αρχίσει την 1η Ιουνίου 2025 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Τραμπ μειώνει στο 80% τους δασμούς στην Κίνα 16:26Αττική: Βρήκε 20000 ευρώ σε κάδο ανακύκλωσης και τα παρέδωσε στην αστυνομία16:10Βατικανό: Στις 18 Μαΐου η λειτουργία για την εκθρόνιση του πάπα Λέοντα του ΙΔ'15:53Οδοντωτός Σιδηρόδρομος: Χωρίς δρομολόγια την Κυριακή - Η επίσημη ανακοίνωση 15:39Διπλή Ανάπλαση-Βοτανικός: Έγκριση διάθεσης 94,3 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού15:22Ρόδος: Ποινή φυλάκισης σε ναυαγοσώστρια για πνιγμό παιδιού15:05Πειραιάς: Σύλληψη 30χρονου για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης - Κατασχέθηκαν 53,7 κιλά14:51Αττική: Συνελήφθη μέλος εγκληματικής ομάδας δραστηριοποιούμενης στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου14:34Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο με τραυματίες14:17Πάπας Λέων ΙΔ': Η έλλειψη πίστης συχνά συνοδεύεται με τραγικό τρόπο από την απώλεια του νοήματος της ζωής14:03ΑΑΔΕ: “Λουκέτο” σε 5 πρατήρια καυσίμων και άλλα 5 στο μικροσκόπιο13:49Παναθηναϊκός: «Τίτλους τέλους» στην εθνική Λιθουανίας βάζει ο Γκριγκόνις13:36Viral οι δύο τσαχπίνες φώκιες που ξετρέλαναν της Εύβοιας13:22Πανεπιστημιούπολη: Αναβλήθηκε για τις 26 Ιουνίου η δίκη του φοιτητή για το επεισόδιο στο κυλικείο13:08Θεμιστοκλέους: Ξεκίνησε η αποστολή sms για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία12:54Τζένιφερ Άνιστον: Ο stalker της εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς μπλούζα (εικόνες)12:41Ηράκλειο: Συνελήφθη ως ύποπτος για εξτρεμισμό με διεθνές ένταλμα12:27Μαγνησία – απάτη: “Άδειασαν” τους λογαριασμούς επαγγελματιών12:14Μητσοτάκης για ΒΟΑΚ: Σήμερα εκπληρώνουμε μία δέσμευσή μας12:00Ουκρανία: Το Κίεβο αποκάλυψε δίκτυο ουγγρικής κατασκοπείας11:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο