LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2023 20:08

Έχασε την επιμέλεια της κόρης του λόγω αντιπολεμικού σκίτσου

Κατηγορήθηκε για «δυσφήμηση» του ρωσικού στρατού. Τον κατήγγειλε το σχολείο του παιδιού του

AP - δικαστήριο - δικαστής - σφυράκι - σφυρί - Gavel

Ο Αλεξέι Μοσκαλιόφ, ο οποίος έχασε την επιμέλεια της 13χρονης κόρης του και καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών για «δυσφήμηση» του ρωσικού στρατού, έχει εγκαταλείψει τη Ρωσία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η υπόθεση αυτή έχει εξελιχθεί σε σύμβολο της ανελέητης καταστολής όσων αντιτίθενται στη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε πριν από 13 μήνες η Ρωσία στην Ουκρανία. Πήρε όμως νέα τροπή σήμερα, όταν δικαστήριο της πόλης Εφρέμοφ, που απέχει 300 χιλιόμετρα νοτίως της Μόσχας, ανακοίνωσε ότι ο Μοσκαλιόφ, ο οποίος είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από την 1η Μαρτίου, έφυγε από τη χώρα.

«Η ετυμηγορία διαβάστηκε απόντος του κατηγορουμένου, επειδή έχει εξαφανιστεί και δεν εμφανίστηκε στη δίκη», είπε η εκπρόσωπος Τύπου που δικαστηρίου, Ελένα Μιχαϊλόφσκαγια.

Λίγο νωρίτερα, το δικαστήριο έκρινε τον 54χρονο Μοσκαλιόφ ένοχο για δυσφήμηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών, την ποινή που είχε εισηγηθεί ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του δικαστηρίου, ο Μοσκαλιόφ διέφυγε τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη. Ο δικηγόρος του, ο Βλαντίμιρ Μπιλιένκο, είπε ότι τον είδε για τελευταία φορά την Δευτέρα.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Memorial κατήγγειλε την «καταστολή» σε βάρος του Μοσκαλιόφ και της κόρης του, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια «απόπειρα εκφοβισμού όλων εκείνων που αντιτάσσονται στον πόλεμο». «Θεωρούμε τον Μοσκαλιόφ πολιτικό κρατούμενο» πρόσθεσε η οργάνωση, την οποία διέλυσαν πέρυσι οι ρωσικές δικαστικές αρχές.

Τον κατήγγειλε το σχολείο του παιδιού του

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν η Μαρία, η 13χρονη κόρη του Μοσκαλιόφ, σε μια ζωγραφιά της, στο σχολείο, έβαλε πυραύλους να στοχεύουν μια γυναίκα και ένα παιδί που έφεραν την ουκρανική σημαία. Στο πλαίσιο της δίωξης εκείνων που διαφωνούν με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η διευθύντρια του σχολείου κάλεσε αμέσως την αστυνομία.

Κατά την έρευνα σε βάρος του πατέρα οι αρχές υποστηρίζουν ότι βρήκαν αναρτήσεις του στο διαδίκτυο με τις οποίες επέκρινε τον πόλεμο. Για αυτό του ασκήθηκε δίωξη για «δυσφήμηση του στρατού». Η κόρη του οδηγήθηκε σε στέγη ανηλίκων και της απαγορεύτηκε κάθε επαφή μαζί του.

Το μέλλον της οικογένειας θα κριθεί σε μια άλλη δίκη, στις 6 Απριλίου, όπου ο Μοσκαλιόφ κινδυνεύει να στερηθεί οριστικά τα γονεϊκά δικαιώματά του. Ο δικηγόρος του είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Μαρία μπορεί να σταλεί σε ορφανοτροφείο μέσα στον επόμενο μήνα.

Σε μια ένδειξη της αγανάκτησης που έχει προκαλέσει αυτή η υπόθεση, έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο ένα κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών – παρά τις πιέσεις των αρχών – με το οποίο ζητείται να επιστρέψει το παιδί στον πατέρα του. Ακόμη και ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, οι μισθοφόροι του οποίου πολεμούν στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, εξέφρασε τη στήριξή του στη Μαρία και επέκρινε τις τοπικές αρχές.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμεραΣήμερα 21:20 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση με τον πρόεδρο της Grant Thornton Consulting, Νικόλαο Καραμούζη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grant Thornton, Βασίλη Καζά, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Future Unfold - Framing the Future of Technology», στο Μέγαρο Μουσικής.

Πέρασε η τροπολογία για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων - Αναλυτικά οι νέες διατάξειςΣήμερα 21:42 | Ειδήσεις

Πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την τροπολογία, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν θετικά.

Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματαΣήμερα 21:38 | Ειδήσεις

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι ΗΠΑ είναι «ισχυρές και σεβαστές ξανά στην παγκόσμια σκηνή» και αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη νωρίτερα φέτος

Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα διόδια των Μαλγάρων – Στον κόμβο Παραλίμνης αύριο αγρότες της ΠέλλαςΣήμερα 20:56 | Ειδήσεις

Η κατεύθυνση προς Αθήνα παραμένει κλειστή από εχθές (01/12).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χίος: Συνελήφθη Τούρκος για εμπλοκή σε κατασκοπεία22:45Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας – Τι προβλέπει22:37Ο Όμιλος Antenna ενισχύει την ηγετική θέση του στον τομέα της ψυχαγωγίας - Νέα εξαγορά της Options & Town Cinemas22:29Ζελένσκι: Κανείς δεν μπορεί να διαλύσει τον κόσμο μόνος του – ούτε η Ρωσία22:24Δύο τροχαία στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνίστριες μεθυσμένες οδηγούς22:16Αττική: Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές αύριο Τετάρτη22:08Μητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα22:00Πέρασε η τροπολογία για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων - Αναλυτικά οι νέες διατάξεις21:52Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός ταξί που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο στη Θεσσαλονίκη21:44Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματα21:36Ηράκλειο: Νταλίκα τυλίχθηκε στις φλόγες στον ΒΟΑΚ – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (εικόνες)21:28ΥΠΕΞ: Τα θέματα με την Τουρκία τα χειριζόμαστε διμερώς - Έχουμε εγκαθιδρύσει μια λειτουργική σχέση21:20Missing alert για την εξαφάνιση 52χρονου21:10Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα διόδια των Μαλγάρων – Στον κόμβο Παραλίμνης αύριο αγρότες της Πέλλας21:00"Πράσινο φως" δίνουν ευρωπαϊκοί μηχανισμοί στην Ελλάδα για πρόωρη αποπληρωμή μνημονιακού δανείου 5,29 δις20:50Θεσσαλονίκη: Νέος αποκλεισμός του τελωνείου των Ευζώνων από αγρότες20:40ANT1 Sports: Τα "φώτα" πάνω σε Μουζακίτη και Καρέτσα20:30Σέρρες: Μπλόκο στον Προμαχώνα αποφάσισαν οι αγρότες20:20Πιερρακάκης: Η ενοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ανοίγει τον δρόμο για την Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων20:10Κτηνοτρόφος από τη Λάρισα στον ΑΝΤ1: Ζητούμε να λάβουμε τα χρήματα που προορίζονταν για τους πραγματικούς αγρότες20:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο