LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 25 Μαρτίου 2023 21:59

Ώρα της Γης: Ακρόπολη και Βουλή έσβησαν τα φώτα για καλό σκοπό

Συμμετείχε και η Αθήνα στην «Ώρα της Γης», στέλνοντας μήνυμα υπέρ του περιβάλλοντος.

Ωρα της Γης - Ακρόπολη

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ένωσαν το βράδυ του Σαββάτου τη φωνή τους, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη, αλλά και δημιουργώντας τη μεγαλύτερη ώρα για τη Γη.

Σύμφωνα με το WWF, χιλιάδες φορείς, επιχειρήσεις, αξιοθέατα και τοπόσημα απ’ όλο τον κόσμο έλαβαν ενεργά μέρος στη φετινή «Ώρα της Γης», σβήνοντας συμβολικά για μία ώρα τα φώτα, διεκδικώντας με αυτό τον τρόπο ένα μέλλον βιώσιμο για όλους.

Θερμή ήταν για ακόμα μια χρονιά και η ανταπόκριση στην Ελλάδα για συμμετοχή στην «Ώρα της Γης».

Δεκάδες φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του WWF Ελλάς να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό η οργάνωση, στην πρωτοβουλία συμμετείχαν φέτος, μεταξύ άλλων, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, ο ναός του Ηφαίστου, το μνημείο του Φιλοπάππου, ο Λευκός Πύργος, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο), το Κάστρο Άμφισσας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και δεκάδες δήμοι της χώρας.

Ο Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος Επικοινωνίας & Κινητοποίησης, WWF Ελλάς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η "Ώρα της Γης" είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία για το περιβάλλον και αποτελεί ένα ισχυρό κάλεσμα σε δράση. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια πολίτες, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες φορείς παγκοσμίως, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα και παλεύουμε μαζί για τον κόσμο που μας αξίζει. Φέτος, η Ελλάδα έδωσε για ακόμη μια φορά δυναμικό παρών, με εμβληματικά τοπόσημα που συσκοτίστηκαν, πολίτες που ενεργοποιήθηκαν, φορείς και επιχειρήσεις που συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο. Αυτή η συμμετοχή μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία, καθώς μόνο ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε ξανά ζωή στη φύση και να αντιμετωπίσουμε τη διπλή κρίση του κλίματος και της απώλειας της βιοποικιλότητας».

Τέλος, για μια ακόμα χρονιά, στην πρωτοβουλία συμμετείχε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Τέλος, στην ακόμη μεγαλύτερη διάδοση του μηνύματος για την προστασία της φύσης συμβάλει φέτος και η ΕΡΤ, συμμετέχοντας ενεργά στην «Ώρα της Γης», μέσω της ενημέρωσης του κοινού της, αλλά και τη συμβολική συσκότιση της πρόσοψης του Ραδιομεγάρου Αγίας Παρασκευής.

Η αποκατάσταση της φύσης στο επίκεντρο της «Ώρας της Γης 2023»

Φέτος ειδικά, η «Ώρα της Γης» εστίασε στην αποκατάσταση της φύσης, στην αποκατάσταση δηλαδή υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων που έχουν πληγεί από ανθρωπογενείς κυρίως δραστηριότητες. Η κατάσταση της υγείας του πλανήτη μας, έχει δυστυχώς φτάσει σε οριακό σημείο. Το 80% της φύσης στην Ευρώπη είναι σε άσχημη κατάσταση, ενώ παγκοσμίως ο πληθυσμός της άγριας ζωής έχει μειωθεί κατά 69% από το 1970 μέχρι σήμερα. Η κλιματική κρίση έχει πάψει να είναι σενάριο στα χαρτιά και έχει γίνει απτή καθημερινότητά με αμέτρητες και απρόβλεπτες συνέπειες.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα πάντα με το WWF, η φετινή «Ώρα της Γης» απηύθυνε ένα κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να αφήσουν για μια ώρα στην άκρη την καθημερινή ρουτίνα τους και να διαθέσουν 60 πολύτιμα λεπτά, προκειμένου να υλοποιήσουν απλές, αλλά ουσιαστικές δράσεις που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της φύσης. Με δράσεις -συμβολικές και μη- οι πολίτες απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να γίνουν και αυτοί μέρος της λύσης.

Αυτή η μία ώρα που αφιέρωσαν στη φύση εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο σηματοδότησε τη σημαντικότερη ώρα για τον πλανήτη, αλλά και τον άνθρωπο.

Ειδήσεις σήμερα:

25η Μαρτίου: Ευχές Τσαβούσογλου σε Δένδια για την Εθνική Επέτειο

“DRAGONS’ DEN”: Επενδύσεις 80000 ευρώ στο επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)

25η Μαρτίου – Κουτσούμπας: ελπιδοφόροι οι αγώνες των λαών που δυναμώνουν σε κάθε χώρα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ - Δύο συλλήψεις23:59Χαλκιδική: Στο εδώλιο 6 άτομα για τον θάνατο 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης23:46Μονακό: Η ομάδα του Σπανούλη κατέγραψε τους περισσότερους πόντους σε αγώνα στην ιστορία της Euroleague23:33ΗΠΑ: Αναστέλλονται τα αιτήματα για μετανάστευση από 19 χώρες 23:23ΚΑΕ Άρης: "Παραδοσιακή" νίκη της Κλούζ23:14Κακοκαιρία Byron: Προειδοποιητικά μηνύματα 112 σε δέκα περιοχές - Οι συστάσεις του υπουργείου Εργασίας23:04“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Μήνυμα του 11222:54Eurovision 2026: Κανονικά η συμμετοχή του Ισραήλ – Τέσσερις χώρες αποχωρούν μετά από την απόφαση22:44Αγρότες- Μπλόκα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου22:34Ρωσία: Η Μόσχα ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της έπληξαν ουκρανικές εγκαταστάσεις υποδομών και μεταφορών22:24Αγρότες- Μπλόκα: Το Σάββατο η δημιουργία νέου μπλόκου στον κόμβο Δερβενίων22:14Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Μαγειρίας: Η Ferrari ήταν δώρο της μητέρας μου 22:04Γιάννης Αντετοκούνμπο: Νέος τραυματισμός -Θα μείνει εκτός δράσης για 2-4 εβδομάδες 21:54Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή21:44Αγρότες - Μπλόκα: Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος Πατρών - Πύργου (Βίντεο)21:34Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι προστασία της ίδιας της δημοκρατίας21:24Φρίκη στην Αργολίδα: Οικογένεια απήγαγε ανήλικη για να την βιάσει 19χρονος21:14Συνελήφθη 49χρονος για διακίνηση ναρκωτικών - Κατάπιε ναρκωτικά και κλώτσησε αστυνομικούς21:04Ουάσινγκτον: Αθώος δηλώνει ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης εναντίων μελών της Εθνοφρουράς20:54Επίσκεψη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στη Θεσσαλονίκη - Συνάντηση με τον Κ. Γκιουλέκα20:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο