LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 25 Μαρτίου 2023 21:59

Ώρα της Γης: Ακρόπολη και Βουλή έσβησαν τα φώτα για καλό σκοπό

Συμμετείχε και η Αθήνα στην «Ώρα της Γης», στέλνοντας μήνυμα υπέρ του περιβάλλοντος.

Ωρα της Γης - Ακρόπολη

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ένωσαν το βράδυ του Σαββάτου τη φωνή τους, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη, αλλά και δημιουργώντας τη μεγαλύτερη ώρα για τη Γη.

Σύμφωνα με το WWF, χιλιάδες φορείς, επιχειρήσεις, αξιοθέατα και τοπόσημα απ’ όλο τον κόσμο έλαβαν ενεργά μέρος στη φετινή «Ώρα της Γης», σβήνοντας συμβολικά για μία ώρα τα φώτα, διεκδικώντας με αυτό τον τρόπο ένα μέλλον βιώσιμο για όλους.

Θερμή ήταν για ακόμα μια χρονιά και η ανταπόκριση στην Ελλάδα για συμμετοχή στην «Ώρα της Γης».

Δεκάδες φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του WWF Ελλάς να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό η οργάνωση, στην πρωτοβουλία συμμετείχαν φέτος, μεταξύ άλλων, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, ο ναός του Ηφαίστου, το μνημείο του Φιλοπάππου, ο Λευκός Πύργος, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο), το Κάστρο Άμφισσας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και δεκάδες δήμοι της χώρας.

Ο Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος Επικοινωνίας & Κινητοποίησης, WWF Ελλάς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η "Ώρα της Γης" είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία για το περιβάλλον και αποτελεί ένα ισχυρό κάλεσμα σε δράση. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια πολίτες, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες φορείς παγκοσμίως, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα και παλεύουμε μαζί για τον κόσμο που μας αξίζει. Φέτος, η Ελλάδα έδωσε για ακόμη μια φορά δυναμικό παρών, με εμβληματικά τοπόσημα που συσκοτίστηκαν, πολίτες που ενεργοποιήθηκαν, φορείς και επιχειρήσεις που συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο. Αυτή η συμμετοχή μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία, καθώς μόνο ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε ξανά ζωή στη φύση και να αντιμετωπίσουμε τη διπλή κρίση του κλίματος και της απώλειας της βιοποικιλότητας».

Τέλος, για μια ακόμα χρονιά, στην πρωτοβουλία συμμετείχε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Τέλος, στην ακόμη μεγαλύτερη διάδοση του μηνύματος για την προστασία της φύσης συμβάλει φέτος και η ΕΡΤ, συμμετέχοντας ενεργά στην «Ώρα της Γης», μέσω της ενημέρωσης του κοινού της, αλλά και τη συμβολική συσκότιση της πρόσοψης του Ραδιομεγάρου Αγίας Παρασκευής.

Η αποκατάσταση της φύσης στο επίκεντρο της «Ώρας της Γης 2023»

Φέτος ειδικά, η «Ώρα της Γης» εστίασε στην αποκατάσταση της φύσης, στην αποκατάσταση δηλαδή υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων που έχουν πληγεί από ανθρωπογενείς κυρίως δραστηριότητες. Η κατάσταση της υγείας του πλανήτη μας, έχει δυστυχώς φτάσει σε οριακό σημείο. Το 80% της φύσης στην Ευρώπη είναι σε άσχημη κατάσταση, ενώ παγκοσμίως ο πληθυσμός της άγριας ζωής έχει μειωθεί κατά 69% από το 1970 μέχρι σήμερα. Η κλιματική κρίση έχει πάψει να είναι σενάριο στα χαρτιά και έχει γίνει απτή καθημερινότητά με αμέτρητες και απρόβλεπτες συνέπειες.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα πάντα με το WWF, η φετινή «Ώρα της Γης» απηύθυνε ένα κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να αφήσουν για μια ώρα στην άκρη την καθημερινή ρουτίνα τους και να διαθέσουν 60 πολύτιμα λεπτά, προκειμένου να υλοποιήσουν απλές, αλλά ουσιαστικές δράσεις που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της φύσης. Με δράσεις -συμβολικές και μη- οι πολίτες απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να γίνουν και αυτοί μέρος της λύσης.

Αυτή η μία ώρα που αφιέρωσαν στη φύση εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο σηματοδότησε τη σημαντικότερη ώρα για τον πλανήτη, αλλά και τον άνθρωπο.

Ειδήσεις σήμερα:

25η Μαρτίου: Ευχές Τσαβούσογλου σε Δένδια για την Εθνική Επέτειο

“DRAGONS’ DEN”: Επενδύσεις 80000 ευρώ στο επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)

25η Μαρτίου – Κουτσούμπας: ελπιδοφόροι οι αγώνες των λαών που δυναμώνουν σε κάθε χώρα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την ΟυκρανίαΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Μετά από τη διμερή συνάντηση των Τραμπ και Ζελένσκι θα υπάρξει κοινή τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με Ευρωπαίους ηγέτες.

Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματαΣήμερα 22:31 | Ειδήσεις

«Απεγκλωβίστηκαν συνολικά τέσσερις ενήλικες και τα τρίδυμα μωρα μιας οικογένειας».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω αγροτικών κινητοποιήσεωνΣήμερα 19:17 | Ειδήσεις

Από μεσημβρινές ώρες της 26-12-2025, η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και των λεωφορείων, διεξάγεται επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. από μία λωρίδα κυκλοφορίας, και προς Αθήνα και προς Λαμία.

Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια ΌρηΣήμερα 20:22 | Ειδήσεις

«Οι ομάδες που συμμετείχαν για την αναζήτηση δεν είχαν ευνοϊκές συνθήκες».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σάμος: Σύλληψη 49χρονου κατηγορούμενου για 27 απάτες - Υποδυόταν μέχρι και στέλεχος της... Interpol23:34Ο Χάρι Στάιλς επιστρέφει μετά από δυόμιση χρόνια αποχής23:20Ολυμπιακός: Για συμφωνία με Τάιρικ Τζόουνς κάνουν λόγο οι Σέρβοι23:07Θάνος Μικρούτσικος: Σαν σήμερα “έφυγε” ο σπουδαίος συνθέτης με την παράλληλη πολιτική δράση22:53Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα22:39Μπριζίτ Μπαρντό: Ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη του Σεν Τροπέ, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης22:25Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 22:11Κάραλης στον ΑΝΤ1: Είναι πολύ σημαντικό το ελικόπτερο να μπορεί να φτάσει στο σημείο του συμβάντος το πολύ μέσα σε 20 λεπτά21:57Τραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία21:43Τραμπ: "Πολύ παραγωγική" τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν πριν από τη συνάντηση με τον Ζελένσκι21:29Ant1 Sports: Συγκινητικές στιγμές στο Άνφιλντ, στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα21:15Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια Όρη21:01Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)20:47Κόπα Άφρικα: Σοκ από την κατάρρευση του τερματοφύλακα του Σουδάν την ώρα του αγώνα20:33Ταύρος: Ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών20:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:03Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε το... 40ο του γκολ για το 202519:48Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μπαχράμ Μπεϊζαί19:33Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων19:18Κυρίαρχος στο β' μέρος ο Προμηθέας19:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο