LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 23 Μαρτίου 2023 09:35 | Ανανέωση: 23 Μαρτίου 2023 09:33

Σκρέκας: Μειωμένοι λογαριασμοί ρεύματος τον Απρίλιο - Το νερό δεν ιδιωτικοποιείται (βίντεο)

Τι είπε για τις επιδοτήσεις ρεύματος ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος και τι απαντά στις αντιδράσεις για το νερό. 

Κώστας Σκρέκας - Καλημέρα Ελλάδα
Για την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος τον Απρίλιο αλλά και για το νομοσχέδιο σχετικά με το νερό και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

Όπως είπε οι λογαριασμοί ρεύματος  θα είναι μειωμένοι για τα νοικοκυριά και τον Απρίλιο, καθώς αύριο το πρωί θα ανακοινωθεί το ποσό της επιδότησης. «Από την αρχή της κρίσης στηρίζουμε νοικοκυρά και επιχειρήσεις. Αυτό θα γίνει και τον επόμενο μήνα» υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

 Σχετικά με το θέμα του νερού ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε «Είμαστε απόλυτοι, το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό» και σημείωσε ότι στον νόμο ρητώς αναφέρεται ποιοι είναι οι πάροχοι ύδατος. Όπως είπε στο άρθρο 3 ορίζεται ότι οι πάροχοι ύδατος είναι οι δημόσιοι και δημοτικοί φορείς.

Σχετικά με το ότι ο έλεγχος του νερού περνά στην ΡΑΕ ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι θέλουν μια ανεξάρτητη δημόσια αρχή που θα έχει την εποπτεία και τον έλεγχο του νερού, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα έχει καμία δυνατότητα στην ρύθμιση της τιμής η ΡΑΕ. Μάλιστα, απαντώντας στις αντιδράσεις ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι ακόμα και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε ότι δεν τίθεται καμία ιδιωτικοποίηση του νερού.

Σχετικά με τον νόμο είπε ότι έρχεται για να συμπληρώσει την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας που ρητά ορίζει ότι η εποπτεία του νερού πρέπει να είναι κάτω από δημόσιο έλεγχο.

 Το νερό παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο, «αυτό θωρακίζουμε με τον νόμο που ψηφίστηκε», τόνισε ο κ Σκρέτας τονίζοντας ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αλλάξουμε τις παθογένειες».

Σχετικά με τα προγράμματα επιδοτήσεων του υπουργείου ο κ. Σκρέκας είπε ότι σε μερικές εβδομάδες ξεκινά η επιδότηση για τους θερμοσίφωνες, η οποία θα φτάνει έως και το 60%, ενώ ξεκαθάρισε ότι για να πάρει κάποιος την επιδότηση θα πρέπει να παραδώσει τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα που είναι λειτουργικός για να μπορεί να γίνει η αντικατάσταση.

Τέλος, είπε ότι σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί ο οδηγός για το πρόγραμμα φωτοβολταϊκών στην στέγη.

Ειδήσεις σήμερα:

Προπονητής Ταε Κβον Ντο - Βιασμοί ανηλίκων: Η ύποπτη συμπεριφορά και τα στοιχεία που σοκάρουν

Μενέντεζ: Η Τουρκία δεν αξίζει να αγοράσει τα F-16

“The 2Night Show” - Γιαννιάς: με τη σύζυγό μου είμαστε 20 χρόνια μαζί (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αλβανία - Έντι Ράμα: Οι αναρτήσεις του για την επίσκεψη στην Ελλάδα18:30Τροχαίο στην Τουρκία: Πολύνεκρη σύγκρουση λεωφορείου με μπετονιέρα (εικόνες)18:16Άγιος Γεώργιος στην Ασή Γωνιά: Ευλόγησαν και φέτος τα κοπάδια (εικόνες)18:03Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο Ερντογάν εγκαινίασε την λειτουργία της ως τζαμί (εικόνες)17:49Άφησε την τελευταία του πνοή στο τιμόνι17:36Μακρόν - Σι Τζινπινγκ: Η σημασία της επίσκεψης του προέδρου της Κίνας για την Ευρώπη 17:22Παξοί - Κασσελάκης: Να χτίσουμε ομάδα ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο17:09Λουτράκι: Φωτιά σε δασική έκταση (εικόνες)16:55Προσύμνη Αργολίδας: Φωτιά σε δασική έκταση16:41Κουφονήσι - Άγιος Γεώργιος: “Χαμός” στον εορτασμό του πολιούχου (βίντεο)16:28Ράφα: Ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί στη συνοικία της Γάζας16:14Πολωνία: Περπάτησε 100 χιλιόμετρα για ένα γκολ16:01Επίσκεψη Κεφαλογιάννη σε Μπελέρη: Μάχεται με όπλα του την αλήθεια και την αγνή πατριωτική του αγάπη15:47Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα κλείσει τη διαδικασία για το κράτος δικαίου στην Πολωνία15:34ΗΠΑ: Ένοπλος μπήκε σε εκκλησία για να σκοτώσει, αλλά... (βίντεο)15:20Καιρός - Τρίτη του Πάσχα: νεφώσεις, τοπικές μπόρες και μεταβλητοί άνεμοι15:06Θεσσαλονίκη: Μποτιλιάρισμα στα Μάλγαρα (εικόνες)14:53Euroleague - Final 4: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν “τελικούς” για την πρόκριση14:39Πάσχα - Επιστροφή εκδρομέων: Αυξημένη η κίνηση στα διόδια14:25Τένις: Σάκκαρη και Τσιτσιπάς έχασαν θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη14:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο