LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Μαρτίου 2023 20:44

Ιταλία: Γέφυρα θα ενώσει Καλαβρία – Σικελία

Η Καλαβρία θα ενωθεί με το νησί της Σικελίας, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο.

AP - Σικελία - Ιταλία - θάλασσα

Η κυβέρνηση Μελόνι ενέκρινε διάταγμα, βάσει του οποίου αποφασίζεται η οικοδόμηση γέφυρας που θα ενώνει την Καλαβρία, με το νησί της Σικελίας. Η εποπτεία, για την αποπεράτωση του έργου, θα είναι του υπουργείου υποδομών, επικεφαλής του οποίου είναι ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Η γέφυρα του στενού της πόλης Μεσσίνα αποτελεί σχέδιο το οποίο στο παρελθόν συζητήθηκε αμέτρητες, σχεδόν, φορές, προκαλώντας κομματικές, αλλά και ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις.

Αν το χρονοδιάγραμμα που μόλις εγκρίθηκε αυτή την φορά, μπορέσει όντως να τηρηθεί, τα έργα θα αρχίσουν Τον Ιούλιο του 2024 και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε μια πενταετία. Η καλωδιωτή αυτή γέφυρα θα είναι μήκους 3,3 χιλιομέτρων ( για την μετακίνηση ΙΧ αυτοκινήτων αλλά και τρένων) και, όπως τονίζεται «θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο». Κύριος στόχος, είναι να αντικατασταθεί η σημερινή σύνδεση -η οποία πραγματοποιείται με φέρυ- μποτ- και να ευνοηθεί η οικονομική ανάπτυξη της Κάτω Ιταλίας. Το σχετικό διάταγμα της κυβέρνησης της Ρώμης προβλέπει ότι ειδική εταιρία του δημοσίου (η Societa Stretto di Messina) θα αναλάβει τον συντονισμό των αναγκαίων δράσεων, για την οικοδόμηση της γέφυρας. Το συνολικό κόστος, υπολογίζεται στα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το ιταλικό κράτος.

«Θα κάνουμε πραγματικότητα το μεγάλο αυτό έργο, θα εντυπωσιάσουμε τον κόσμο ολόκληρο», υπογραμμίζεται σε ανακοινωθέν του αρμόδιου υπουργείου.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, όμως, γράφει ότι στο παρελθόν, για μελέτες και σύσταση ειδικών εταιριών με τον συγκεκριμένο στόχο, ξοδεύθηκαν πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να παραδοθεί στους πολίτες ούτε ένα μέτρο της καλωδιωτής γέφυρας. Παράλληλα, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι πρόκειται για σεισμογενή περιοχή, όπως και ότι υπό κακές καιρικές συνθήκες -ιδίως με σφοδρό άνεμο- η πρόσβαση στην «γέφυρα του στενού της Μεσσίνα» θα μπορούσε να μην είναι εφικτή.

Για να μπορέσει, τέλος, να περιοριστεί το μήκος της στα 3,3 χιλιόμετρα θα πρέπει αναγκαστικά να επιλεγεί περιοχή η οποία απέχει αρκετά από τις πόλεις του Ρήγιου της Καλαβρίας και της Μεσσίνα της Σικελίας, με «κίνδυνο» να συνεχίσουν -ούτως ή άλλως- να λειτουργούν και οι σημερινές συνδέσεις, μέσω φέρυ μποτ.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας

Δυτική Όχθη: Πυροβολισμοί Παλαιστινίων – Ισραηλινών (εικόνες)

Νίκος Παναγιωτόπουλος: θύμα χάκερ ο Υπουργος Εθνικής Άμυνας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυψέλη: μέθυσε και πήρε σβάρνα παρκαρισμένα αυτοκίνητα23:13Κομοτηνή - Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο υπό κατασκευή νοσοκομείο και το πρώτο Σώμα Δικαστικής Αστυνομίας22:59Μιχαηλίδου: Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του ναυτικού επαγγέλματος22:46Δίκη Τζούλιαν Ασάνζ: “Ο,τι και να γίνει, θα συνεχίσουμε τη μάχη” 22:32Εθνική Αθηνών - Λαμίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τρεις ημέρες22:18Δίκη Τραμπ: Τον “έκαψε” ο πρώην δικηγόρος του, Μάικλ Κόεν22:05Masters Ρώμης: Ο Τσιτσιπάς πέρασε με άνεση στην οκτάδα21:52Κηφισιά: Ξέχασαν νήπιο σε σχολικό λεωφορείο21:38Αφρικανική σκόνη: Επιστρέφει μαζί με 35άρια (βίντεο)21:24Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή μεθυσμένη μητέρα21:10Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η αποτίμηση και τα επόμενα ορόσημα (εικόνες) 20:57“The 2Night Show” την Τρίτη με Κουσουλό και Αθανασόπουλο (εικόνες)20:44Ακρίβεια: στα ύψη οι τιμές σε καύσιμα και φρούτα (εικόνες)20:31Καιρός - Τετάρτη: νεφώσεις, τοπικές βροχές και άνοδος θερμοκρασίας20:18Μητσοτάκης από Έβρο: Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα (εικόνες)20:05Φλόριντα: Τροχαίο με νεκρούς και τραυματίες μετά από ανατροπή λεωφορείου (εικόνες)19:52Κατάληψη Νομικής: Η έφοδος, οι συλλήψεις και η εκκένωση απο την ΕΛΑΣ (βίντεο)19:38Πώς δημιουργούνται πέτρες στα νεφρά και πώς αντιμετωπίζονται;19:25Ίος: Τραυματίστηκαν 6 μαθητές σε πλοίο19:11Φιντάν: Ελλάδα και Τουρκία είναι σε θέση να συζητούν όλα τα προβλήματα 18:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο