LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2023 21:05

Ε.Ε- TikTok: όλο και περισσότερες υπηρεσίες το απαγορεύουν στους υπαλλήλους τους

Μετά την Κομισιόν, και η διπλωματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής απαγόρευσε τη χρήση του σε όσους εργάζονται γι΄αυτήν, υπό τον φόβο ενεργειών κατασκοπίας.

TikTok - ΑΝΤ1

Μετά την Κομισιόν, και η διπλωματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγορεύει στο προσωπικό της να χρησιμοποιεί την κινεζικής ιδιοκτησίας εφαρμογή TikTok, στα τηλέφωνα εργασίας και στα ιδιωτικά τηλέφωνα.

Η απόφαση της Κομισιόν, σχετίζεται με την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας της Επιτροπής και αποσκοπεί στην προστασία από απειλές και ενέργειες κατασκοπείας.

«Θα κλείσει το ΤΙΚ ΤΟΚ; Και εμένα ποιος θα με βλέπει; Η μάνα μου; Τι καταστροφή είναι αυτή που μου περιγράφεις; Είναι αδιανόητη η κατάσταση...», δήλωσε στην κάμερα του ΑΝΤ1, ο ηθοποιός Γιάννης Κατινάκης, χρήστης της εφαρμογής.

Η κινέζικης ιδιοκτησίας εφαρμογή, θεωρείται  "κατάσκοπος" λόγο των αλγορίθμων οι οποίοι μπορεί να εκμαιεύσουν απόρρητες πληροφορίες από τις συσκευές του προσωπικού.

«Από το ΤΙΚ ΤΟΚ συγκεκριμένα πως μπορεί να εκμαιεύσει απόρρητες πληροφορίες; Μπορεί να εκμαιεύσει πάρα πολύ making up tutorial, γιατί παίζει πάρα πολύ τελευταία, βάζει δέκα στρώσεις και είναι πολύ σημαντική πληροφορία. Μπορεί να εκμαιεύσει και εμένα τα γκομενικά μου ζητήματα, τα ερωτικά μου γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολα, μπορεί να με λυπηθούνε», σχολίασε ο Γιάννης Κατινάκης.

Το μπλόκο στο TikTok αναφέρει ότι πρέπει το συντομότερο δυνατό τα στελέχη να αφαιρέσουν την εφαρμογή από τις εταιρικές συσκευές. Ταυτόχρονα το προσωπικό καλείται να την διαγράψει και από τις προσωπικές συσκευές, εφόσον έχουν εγκαταστήσει σε αυτές εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία τους.

«Όλα τα social media νομίζω ότι είναι το κατάλληλο μέρος για να γίνει κατασκοπία. Τώρα εάν ένας κρατικός υπάλληλος με βλέπει να συλλέξει πληροφορίες ότι βλέπει τον geroge άρα του αρέσουν τα μακαρόνια πιθανώς ή το τηγανητό κοτόπουλο;», σχολίασε ο Γιώργος που είναι χρήστης της εφαρμογής.

Από την πλευρά του, το TokTok μέσω του εκπροσώπου του αντιδρά στην εντολή για διαγραφή της εφαρμογή από τα κινητά των στελεχών, «πιστεύουμε ότι αυτή η αναστολή είναι λανθασμένη και βασίζεται σε θεμελιώδεις παρανοήσεις».

Οι κυβερνήσεις στη Δύση ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας βοηθούν τις υπηρεσίες πληροφοριών της Κίνας στη συλλογή τεράστιου όγκου δεδομένων από όλο τον κόσμο. Είναι πιθανό μάλιστα και τα άλλα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακολουθήσουν την απαγόρευση της εφαρμογής.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζεφύρι: 5χρονη τραυματίστηκε από πυρά καραμπίνας

Κακοκαιρία: “Θαμμένη” στα χιόνια η Καλιφόρνια (εικόνες)

Τεντόγλου: Δύσκολο το χρυσό στην Κωνσταντινούπολη, γιατί…

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας. Οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σε περιοχές της Θεσσαλίας. Που καταγράφονται χιονοπτώσεις.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:44Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:3621η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο