LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 18 Φεβρουαρίου 2023 22:42

Ηρεμιστικά ζελεδάκια: Απολύθηκε η νοσηλεύτρια που φέρεται ότι τα έδινε σε παιδιά

Άμεση παρέμβαση, αλλά και έντονος προβληματισμός της Δόμνας Μιχαηλίδου, για ψυχοφάρμακα που έλειπαν κρυφά από δομή. Σε πόσα παιδιά και για πόσο διάστημα προκύπτει ότι δίνοντας τα ηρεμιστικά.

Παιδί - παιδιά

Μετά τις αποκαλύψεις που προκάλεσαν αίσθηση σε όλη την Ελλάδα, απομακρύνθηκε από την θέση της, στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας, η νοσηλεύτρια που φέρεται ότι έδινε ζελεδάκια με υπνωτικό σε παιδιά.

Η νοσηλεύτρια, σύμφωνα με την ΕΡΤ, απολύθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τη Φλώρινα.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν επιμελήτρια κατήγγειλε ότι είδε τη νοσηλεύτρια να δίνει σε δύο παιδιά του δημοτικού ζελεδάκια με υπνωτικό.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία κίνησε αμέσως τις σχετικές διαδικασίες. Σε νέες δηλώσεις της για την υπόθεση με τα ηρεμιστικά ζελεδάκια, η Δόμνα Μιχαηλίδου, εκφράζει έναν νέο προβληματισμό που αφορά στη χρήση ψυχοφαρμάκων.

«Εμένα ακόμη πιο πολύ με ανησυχεί πού πήγαν αυτά τα δεκάδες ψυχοφάρμακα, τα οποία δεν έχουν καταγραφεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στην EΡΤ, επισημαίνοντας ότι δύο φαίνεται να είναι τα παιδιά στα οποία έδινε, επί ένα μήνα, τα ηρεμιστικά ζελεδάκια η νοσηλεύτρια.

Για την νοσηλεύτρια έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ η υφυπουργός έχει μεταβεί στην εισαγγελία για το περιστατικό.

«Είχαμε μια καταγγελία δύο μέρες πριν από τον υπεύθυνο Παιδικής Προστασίας, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι υπάρχει καταγγελία για μία δομή στη Βόρεια Ελλάδα, πως η νοσηλεύτρια φαίνεται να χορηγεί σε παιδιά δημοτικού φυτικά ζελεδάκια, χωρίς να υπάρχει καμία συμφωνία ή καμία σύσταση, έτσι ώστε αυτά να είναι πιο ήρεμα, να μην έχουν τόσες ανησυχίες και να κοιμούνται πιο εύκολα το βράδυ», είχε πει η υφυπουργός.

Αποκάλυψε ακόμη ότι μετά την ΕΔΕ στο ίδρυμα για παιδιά «βρέθηκε ότι στο φαρμακείο της δομής λείπουν αρκετά από τα ψυχοφάρμακα. Το ζήτημα είναι διπλό» πρόσθεσε ανοίγοντας νέα εστία προβληματισμού.

Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει η κ.Μιχαηλίδου, η υπόθεση έχει ήδη πάει στην Εισαγγελία, ενώ πλέον το ζήτημα είναι γιατί η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια έδινε τα φυτικά ζελεδάκια σε παιδιά ηλικίας Δημοτικού και γιατί λείπουν δεκάδες χάπια.

«Πού και πώς χορηγήθηκαν τα δεκάδες χάπια που λείπουν;», είχε αναρωτηθεί η κ. Μιχαηλίδου, η οποία αποκάλυψε ότι στη δομή υπάρχουν μόνο δύο καταγεγραμμένες χορηγήσεις ψυχιατρικών σκευασμάτων, που απαιτούν συνταγή γιατρού για να χορηγηθούν.

Όπως είχε τονίσει η υφυπουργός, πλέον για να εργαστεί κανείς σε δομή φροντίδας παιδιών και ευάλωτων ατόμων πρέπει να έχει το αυτονόητο, δηλαδή λευκό ποινικό μητρώο για να προσληφθεί.

«Η νοσηλεύτρια αυτή είχε λευκό ποινικό μητρώο. Το είχε κιόλας καταθέσει στη δομή και είχε προσληφθεί βάσει αυτού. Ο νέος κανόνας, που βάλαμε και ισχύει από φέτος, είναι η κατ’ έτος ανανέωση της ψυχιατρικής ή ψυχολογικής έκθεσης κάθε ανθρώπου που δουλεύει στις δομές αυτές. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ακόμα. Θα ξεκινήσει να υπάρχει από τον Μάιο», όπως είχε πει.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρίκαλα: Πέθανε ξαφνικά σε ταβέρνα

Πέθανε αμέσως μετά τον τοκετό - Θρήνος για την λεχώνα

Εικονικά σύμφωνα συμβίωσης: Νεαρός συνοριοφύλακας “παντρεύτηκε” 74χρονη για να αποφύγει τον Έβρο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Άντρας απειλεί να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο