LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Φεβρουαρίου 2023 12:03 | Ανανέωση: 17 Φεβρουαρίου 2023 12:10

Βουλή: Η Αδαμοπούλου ανεξαρτητοποιήθηκε ξανά

Λίγους μήνες μετά απο την προσχώρηση της σε άλλο κόμμα, η βουλευτής ανακοίνωσε πως είναι και πάλι ανεξάρτητη.

Αγγελική Αδαμοπούλου

Η Αγγελική Αδαμοπούλου, που μόλις πριν από 60 ημέρες είχε ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, ενημερώνοντας ότι ανεξαρτητοποιείται.

Είανι η δεύτερη φορά που ανεξαρτητοποιείται η βουλευτής.

Η πρώτη ήταν όταν έφυγε απο την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25, ανήμερα στην Ημέερα της Γυναίκας, το 2022. 

Η κ. Αδαμοπούλου είχε αποχωρήσει από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη πριν από περίπου έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2022, καταγγέλλοντας αντιδημοκρατικές πρακτικές στην λειτουργία του κόμματος.

Αλέξης Τσίπρας - Αγγελική Αδαμοπούλου - ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ημέρες πριν απο τα Χριστούγεννα, τον Δεκέμβριο του 2022, η Αγγελική Αδαμοπούλου συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου και συμφώνησαν να προσχωρήσει η κ. Αδαμοπούλου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως έγραψε τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας: "Η Αγγελική Αδαμοπούλου συστρατεύεται στην κοινή μας προσπάθεια να φέρουμε μια ώρα αρχύτερα την πολιτική αλλαγή και τη δικαιοσύνη παντού. Καλωσόρισες, Αγγελική, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία!".

Σε ανάρτησή της στα sicial media, η κ. Αδαμοπούλου αναφέρει τα εξής:

«Θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι, κατόπιν περισυλλογής και αμιγώς προσωπικής συνειδητής απόφασης, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές. Προς αποφυγή παρερμηνειών, δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφια με καμία παράταξη δεδομένου ότι δεν επιθυμώ να συμμετέχω στον πολιτικό στίβο στο προσεχές μέλλον. Προς τούτο, και ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του Σύριζα- ΠΣ για τις υποψηφιότητες Βουλευτών στις προσεχείς εκλογές, κοινοποίησα στον Πρόεδρο του Σύριζα-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα την απόφασή μου να μην συμπεριληφθώ στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης. Σήμερα επίσης κοινοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ.Κωνσταντίνο Τσούλα και στον Αλέξη Τσίπρα, την απόφαση αποχώρησής μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα-ΠΣ. Εκφράζω για άλλη μία φορά τις ευχαριστίες μου στον Αλέξη Τσίπρα για την πρότασή του να προσχωρήσω στην παράταξη της οποίας ηγείται. Δηλώνω εκ των προτέρων ότι οποιαδήποτε έκκληση να παραδώσω την έδρα μου θα αποβεί άκαρπη. Η έδρα αυτή ανήκει στους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους και σε αυτούς θα την παραδώσω μόλις λήξει η θητεία μου. Με σαφή πατριωτικό προσανατολισμό για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα, για το κράτος δικαίου, τη Δημοκρατία, την ισότητα και τον ανθρωπισμό, με σημαία μου ότι αυτοσκοπός της πολιτικής και της εκάστοτε παράταξης πρέπει να είναι ο Άνθρωπος και η αξιοπρέπειά του, συνεχίζω τον συλλογικό αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτωχοποίησης των συμπολιτών μου, συρρίκνωσης των δικαιωμάτων τους και εκποίησης των δημοσίων αγαθών. Συνεχίζω επίσης την άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων μου, εντός Βουλής και στους δρόμους όπου κερδίζονται οι αγώνες».

Ειδήσεις σήμερα:

“Ενώπιος Ενωπίω” Νίκος Μουτσινάς: Τα παιδιά, η Συνατσάκη και η σχέση με την μητέρα του

Κολωνός - 12χρονη: οι βιασμοί στο ιατρείο “παρουσία” ασθενών και οι απολογίες

Σεισμός - Τουρκία: Διάσωση 12χρονου μετά από 260 ώρες (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία Ελλήνων στην Αλβανία: Συνελήφθη 69χρονος 13:48Φωτιά στο Μούρεσι: Σύλληψη υπόπτου13:35Παραβατικότητα ανηλίκων - Θεσσαλονίκη: Σαφάρι ελέγχων της ΕΛΑΣ13:21Marfin: Σαν σήμερα η τραγωδία στο κέντρο της Αθήνας13:06Έγκλημα στη Σάμο: Στον Εισαγγελέα η 49χρονη που σκότωσε τον πατέρα της12:51Κασσελάκης: Γιορτάζουμε την Ανάσταση, τη μετάβαση από το σκοτάδι στο φως 12:37Ζαχάροβα: Οι χώρες της Βαλτικής έχουν απομακρυνθεί από τη Μόσχα12:24Βόλος: Διαρρήκτες μπήκαν σε σπίτι άνδρα που νοσηλεύεται12:10Χανιά: Ακρωτηριάστηκε ο 14χρονος που έσκασε στο χέρι του κροτίδα11:57Γερμανία: Χιλιάδες συσκέψεις του Στρατού διέρρευσαν λόγω “κενού ασφαλείας”11:43NBA: Έφυγε από τη ζωή ο Ντάριους Μόρις11:29Λήμνος: “Εκρηκτική” Ανάσταση στο Ανδρώνι (βίντεο)11:16Formula 1 - GP Μαϊάμι: Ο Φερστάπεν στην pole position11:02Πλημμύρες στη Βραζιλία: 70000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους10:49Χανιά: 14χρονος τραυματίστηκε με κροτίδα10:35Μανχάταν: Φάρσες για τοποθετήσεις βομβών σε συναγωγές 10:21Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν την Κυριακή του Πάσχα10:07Δημοτικές Εκλογές - Μεξικό: Νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου 09:54Φενερμπαχτσέ - Euroleague: Η ποινή για τα επεισόδια με τη Μονακό09:40ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου09:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο