LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 01 Φεβρουαρίου 2023 09:37

Πτολεμαΐδα: Το πρώτο “πράσινο” νοσοκομείο στην Ελλάδα - Θα παράγει μόνο του όλη την ενέργεια

Το νοσοκομείο δεν θα παράγει ρύπους, ενώ θα διαθέτει το φωτοβολταϊκό πάρκο που θα τροφοδοτεί με ενέργεια τον πρώτο κόμβο υδρογόνου στην Ελλάδα. Πόσα χρήματα εξοικονομεί μηνιαίως.

Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Το πρώτο «πράσινο» νοσοκομείο στην Ελλάδα είναι γεγονός και βρίσκεται στην περιοχή της Πτολεμαΐδας.

Ο λόγος για το Γενικό Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, το οποίο πλέον κέρδισε την ενεργειακή του αυτονομία, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και εξοικονομώντας σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται στους ασθενείς.

Όπως δηλώνει ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας (στην οποία υπάγεται το Μποδοσάκειο), Παναγιώτης Μπογιατζίδης, «το νοσοκομείο θα παράγει μόνο του όλη την ενέργεια που χρειάζεται για ηλεκτροδότηση, θέρμανση και ψύξη, μέσω υδρογόνου».

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Μπογιατζίδη, το νοσοκομείο δεν θα παράγει ρύπους, ενώ θα διαθέτει το φωτοβολταϊκό πάρκο που θα τροφοδοτεί με ενέργεια τον πρώτο κόμβο υδρογόνου στην Ελλάδα, ο οποίος θα εγκατασταθεί σε χώρο που παραχώρησε ο δήμος Εορδαίας και με τη σειρά του θα παρέχει ηλεκτρισμό αλλά και νερό, που θα χρησιμοποιείται για τη θέρμανση και την ψύξη του νοσοκομείου.

Θα εξοικονομηθούν χρήματα που θα ωφελήσουν ασθενείς και εργαζόμενους

«Ήταν στα πλάνα μας να προχωρήσουμε στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, αλλά λόγω της ενεργειακής κρίσης, το γεγονός της ενεργειακής μετάβασης του νοσοκομείου μας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία», λέει ο διοικητής του Μποδοσάκειου, Σταύρος Παπασωτηρίου. Περιγράφοντας τα οφέλη που θα προκύψουν από τη συγκεκριμένη αναβάθμιση, ο κ. Παπασωτηρίου υπογραμμίζει ότι «θα είμαστε ενεργειακά αυτόνομοι, πράγμα το οποίο θα μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε περίπου 175 χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα!».

Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τον διοικητή, θα αξιοποιούνται για το όφελος ασθενών και εργαζόμενων, καθώς «θα επενδύονται σε διάφορες ενέργειες που θα αναβαθμίσουν ποιοτικά το νοσοκομείο και τις υπηρεσίες του». Οι πόροι που χρησιμοποιήθηκαν για να πραγματοποιηθούν οι εν λόγω παρεμβάσεις, προέρχονται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Για να καταστεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νοσοκομείο της Ελλάδας, χρειάστηκε να συνεργαστούν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο δήμος Εορδαίας, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το υπουργείο Υγείας, η διοίκηση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και η 3η Υγειονομική Περιφέρεια.

Πηγή: grtimes.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Φάντομ - Κηδεία Τουρούτσικα: Συγκλόνισαν οι επικήδειοι των γονιών του (βίντεο)

Βαρεμένος - Καραμανλή: το τσαλάκωμα της φωτογραφίας, η ένταση και η “συγγνώμη” (βίντεο)

Το Ελ Σαλβαδόρ χτίζει φυλακές για 40000 κρατούμενους!


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο