LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 15 Ιανουαρίου 2023 14:29 | Ανανέωση: 15 Ιανουαρίου 2023 15:52

Μετέφεραν κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική - το μπλόκο στον Πειραιά (εικόνες)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα που εισήγαγε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική. Πάνω από 1000000 τα "κέρδη".

Ναρκωτικά - εγκληματική οργάνωση - Λατινική Αμερική

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από την Νότια Αμερική σε χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα στις οποίες και την Ελλάδα.

Συνελήφθησαν, την περασμένη Παρασκευή (13/1), 4 αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ναρκωτικά - εγκληματική οργάνωση - Λατινική Αμερική

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, για τη διερεύνηση της υπόθεσης αναπτύχθηκε διυπηρεσιακή συνεργασία με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA), το ΣΔΟΕ και τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από διεξοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, δημιουργία προφίλ εμπλεκομένων και εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε η εμπλοκή των συλληφθέντων στην εγκληματική οργάνωση.

Ναρκωτικά - εγκληματική οργάνωση - Λατινική Αμερική

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά κοκαΐνης, την οποία έκρυβαν σε εμπορικά πλοία από τη Νότια Αμερική με προορισμό χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, ως προορισμός ή χώρα διαμετακόμισης, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2022.

Ναρκωτικά - εγκληματική οργάνωση - Λατινική Αμερική

Τα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και διακίνηση των ποσοτήτων κοκαΐνης στη χώρα μας είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και μεθολογία.

Συγκεκριμένα, το αρχηγικό μέλος, που συνελήφθη, εκτός από το να διευθύνει και να κατευθύνει τα υπόλοιπα μέλη, αναλάμβανε την ανεύρεση των ποσοτήτων ναρκωτικών, την οργάνωση της αποστολής αυτών από τη Βραζιλία σε χώρες της Ευρώπης και την απόκρυψή τους σε εμπορικά πλοία με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες.

Τα υπόλοιπα μέλη ήταν επιφορτισμένα, κατά περίπτωση, με την στρατολόγηση συνεργατών για την παραλαβή, μεταφορά και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών σε χώρες της Ευρώπης, την αποθήκευση και απόκρυψη των ναρκωτικών, καθώς και την εξαγωγή τους και μεταφορά τους από τους χώρους αυτούς.

Ναρκωτικά - εγκληματική οργάνωση - Λατινική Αμερική

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που έγινε την Παρασκευή (13/1) σε περιοχή του Πειραιά, οπότε και συνελήφθη μέλος της οργάνωσης να μεταφέρει με ταξί περισσότερα από 32 κιλά κοκαΐνης.

Συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 32 κιλά και 300 γραμμάρια κοκαΐνης, 940 ευρώ, 1.73 δολάρια ΗΠΑ και 5.550 REAIS Βραζιλίας, GPS, ΔΧΕ όχημα (ταξί) και 8 κινητά τηλέφωνα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος από τη διακίνηση των ναρκωτικών υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ναρκωτικά - εγκληματική οργάνωση - Λατινική Αμερική

Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα μας εμπιστευτούν και πάλι

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: τα παιδιά και τα εγγόνια του θα σηκώσουν το φέρετρο

Ελληνοτουρκικά: εκνευρισμός στην Άγκυρα για τα F-16

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρούσι: Βίντεο ντοκουμέντο από την μοιραία συμπλοκήΣήμερα 18:45 | Ειδήσεις

Στο αποκλειστικό υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, καταγράφονται οι στιγμές πριν από τον καυγά που οδήγησε στον τσακωμό και τον θάνατο του 23χρονου.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 17:44 | Ειδήσεις

Μέχρι στιγμή έχουν προφυλακιστεί 9 άτομα για την δολοφονία του αστυνομικού.

ΕΛΑΣ: Ανήλικοι διακινούσαν ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου, ΧαλάνδριΣήμερα 15:52 | Ειδήσεις

Πως δρούσαν τα ανήλικα μέλη της σπείρας. Τι κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές.

Εργαζόμενοι του “Αττικόν”: Όταν εμείς φωνάζαμε για ΜΕΘ, ο Καλλιάνος έλεγε “δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ”Σήμερα 16:59 | Ειδήσεις

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν απαντούν στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, για τη νοσηλεία του πατέρα του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαρούσι: Βίντεο ντοκουμέντο από την μοιραία συμπλοκή 19:07Σημεία για rapid test τη Δευτέρα σε 174 σημεία18:53Ρωσία: Κατέλαβε χωριό στο Ντονέτσκ18:40Σάμος: Φονικό ναυάγιο με μετανάστες18:26Ανδρουλάκης: Να μας πει ξεκάθαρα ο κ.Μητσοτάκης τι συμβαίνει με το υπουργείο Εσωτερικών18:13Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση17:59Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Κυριακής17:46Eurovision: Η Μαρίνα Σάττι αναχώρησε για Σουηδία με την ελληνική αποστολή17:32New York Times για Σπαρτιάτες: Aκροδεξιό κόμμα που του απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές17:19Εργαζόμενοι του “Αττικόν”: Όταν εμείς φωνάζαμε για ΜΕΘ, ο Καλλιάνος έλεγε “δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ”17:05Χανιά: Συλλήψεις για όπλα και βεγγαλικά (εικόνες)16:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο “κοντός”16:38Κυριακή των Βαΐων: Έθιμα και παραδόσεις16:25Τούρκοι αναλυτές: Τριγμοί μεταξύ Ερντογάν και Μπαχτσελι;16:12ΕΛΑΣ: Ανήλικοι διακινούσαν ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου, Χαλάνδρι15:58Μεγάλη Δευτέρα – καιρός: Τοπικές βροχές και βοριάδες15:44Πέλλα: Συνελήφθη κρύβοντας λάδι αμφιβόλου ποιότητας 15:30Ρωσία: Συνελήφθη δημοσιογράφος επειδή συνεργαζόταν με τον Ναβάλνι15:16Κρήτη: Συνελήφθη με εκατοντάδες κροτίδες15:02Τούρκος ιστορικός: Η Αγία Σοφία δεν κάνει για ναμάζι14:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο