LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 26 Δεκεμβρίου 2022 17:40

Περιστέρι - Προμηθέας: Κυριάρχησαν από την αρχή οι γηπεδούχοι

Νίκη εντός έδρας για το Περιστέρι με πρωταγωνιστές τους Μάρκους Ντέμον και Σιλβέν Φρανσίσκο.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ
Με πρώτο σκόρερ τον Μάρκους Ντένμον (25π. με 4/5 τρίποντα και 5 ασίστ), το Περιστέρι δεν αντιμετώπισε δυσκολία απέναντι στον Προμηθέα Πατρών, στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» και επικράτησε με 88-68, στην αναμέτρηση με την οποία «άνοιξε η αυλαία» της 10ης αγωνιστικής της Basket League.

Oι Τζούιστον και Φρανσίσκο ήταν επίσης διψήφιοι για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, με 14 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο τελευταίος σημείωσε double double αφού μάζεψε και 10 ριμπάουντ! Οι Αχαιοί προσπαθούσαν να ρίξουν τη διαφορά κυρίως έξω από τη γραμμή του τριπόντου, απ΄ όπου είχαν 11/29 τρίποντα, αλλά η ευστοχία των «κυανοκίτρινων» στα σουτ δύο πόντων (27/39) και η υπεροχή τους σε ριμπάουντ και ασίστ δεν επέτρεψαν στην ομάδα της Πάτρας να τους απειλήσει. Οι Γιανγκ (14π.), Κουλμπόκα (13π.) και Κάουαν Τζούνιορ (10π., 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ) ήταν διψήφιοι για τους φιλοξενούμενους.

Το Περιστέρι έφτασε τους 16 βαθμούς με ρεκόρ 7 - 2 σε 9 αγώνες, ενώ ο Προμηθέας μετρά 11 βαθμούς με ρεκόρ 3-5 σε 8 αναμετρήσεις.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 42-32, 58-48, 88-68

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ο επιθετικός «οίστρος» του Μάρκους Ντένμον αμέσως μετά το τζάμπολ επέτρεψε στο Περιστέρι να οικοδομήσει διαφορά 18 πόντων (18-10). Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη βρήκε λύσεις στην επίθεση και από άλλους παίκτες (Κασελάκης, Αγραβάνης, Μπίλαν και Περσίδης) είχαν προλάβει να... γράψουν το όνομά τους στον τομέα «πόντοι» στη στατιστική, ενώ και η «κυανοκίτρινη» άμυνα λειτουργούσε υποδειγματικά όπως φαίνεται από τους 10 πόντους που είχε σημειώσει ο Προμηθέας. Οι Αχαιοί ανέβαζαν το σκορ με τρίποντα, από Γκίκα και Κουλμπόκα και μέχρι την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου κατάφεραν να μειώσουν στο -6 (19-13), με τρίποντο -αυτή τη φορά- του Κάουαν Τζούνιορ. Με τρίποντα από Ντένμον και Κασελάκη, το Περιστέρι ξέφυγε με +9 (33-24) μετά από τρία λεπτά στη 2η περίοδο. Ο Προμηθέας κυνηγούσε διαρκώς στο σκορ, την ώρα που οι Γκίκας και Κουλμπόκα συνέχιζαν να ανεβάζουν το σκορ της ομάδας τους έξω από τη γραμμή των 6.75. Το τζαμπ σουτ του Ντένμον εκτόξευσε τη διαφορά σε διψήφια τιμή, 42-32, το οποίο ήταν και το σκορ του α΄ μέρους.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

Στην 3η περίοδο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά των 10 πόντων, αφού οι παίκτες του Χριστόπουλου είχαν δυσκολία να μπουν στη ρακέτα και επέμεναν σε μακρινά σουτ με τον Λιθουανό φόργουορντ Αρνόλντας Κουλμπόκα να συνεχίζει να εξαπολύει τρίποντες «βόμβες» αλλά να αποτελεί τη... μόνη απειλή για τους «κυανοκίτρινους». Από πλευράς Περιστερίου, στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Φρανσίσκο και Αγραβάνης δοκίμασαν... επιτυχώς το χέρι τους από τη γραμμή του τριπόντου, για το +13 υπέρ του Περιστερίου (54-41). Mάλιστα, αμέσως αφού ευστόχησε σε τρίποντο ο Δημήτρης Αγραβάνης... άνοιξε διάλογο με τον πάγκο των Αχαιών, με αποτέλεσμα να δεχθεί τεχνική ποινή. Οι Κάουαν και Γιανγκ μείωσαν σε 58-48 στο 30ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους. Οι Ραντάνοφ και Τζούιστον πήραν στους... ώμους τους το σκοράρισμα για τους γηπεδούχους στην 4η περίοδο, με την ομάδα της Πάτρας να αδυνατεί να καλύψει τη διαφορά. Το Περιστέρι όχι μόνο δεν... πάτησε φρένο, αλλά κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη με 88-68.

Διαιτητές: Κάρδαρης, Τσολάκος, Ταρενίδης Στ.

Οι συνθέσεις:

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Βασίλης Σπανούλης): Μπίλαν 7, Φρανσίσκο 12 (2), Ντένμον 25 (4), Κασελάκης 9 (1), Αγραβάνης 9 (1), Τζούιστον 14, Μωραϊτης, Ραντάνοφ 8, Περσίδης 4

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ντάνγκουμπιτς 5 (1), Γιανγκ 14 (1), Γκίκας 8 (2), Κακλαμανάκης 4, Κουλμπόκα 13 (4), Κάουαν Τζούνιορ 10 (1), Τσαϊρέλης 2, Μουράτος 8 (2), Τανούλης 4

Ειδήσεις σήμερα:

Ρουμανία - Λεωφορείο: Η στιγμή της φονικής πρόσκρουσης (βίντεο - ντοκουμέντο)

Δομοκός - Τροχαίο: τραυματίας χαροπαλεύει στην ΜΕΘ

Ινδικός Ωκεανός: Το φονικό τσουνάμι με τους 230000 νεκρούς

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο