LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Δεκεμβρίου 2022 07:28 | Ανανέωση: 22 Δεκεμβρίου 2022 08:36

“Qatar Gate” - Εύα Καϊλή: Αποφασίζεται η προφυλάκισή της ή μη

Η Εύα Καϊλή μαθαίνει σήμερα το αν θα παραμείνει στη φυλακή για το «Qatar Gate». Τι θα κρίνει την απόφαση του Εισαγγελέα για την προφυλάκισής της ή μη. Τι θα γίνει με την κόρη της. 

Εύα Καϊλή

Σε λίγες ώρες αναμένεται να αποφασίσουν οι δικαστικές αρχές αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει κρατούμενη στις φυλακές του Χάρεν στις Βρυξέλλες ή όχι, για τις κατηγορίες για το Qatar Gateυπόθεση που οδήγησε στην απαλλαγή της από τα καθήκοντα της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στις Βρυξέλλες ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 09:00 (τοπική ώρα· στις 10:00 ώρα Ελλάδας) και η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας.

Λίγο πριν τις 10 στην αίθουσα του δικαστικού μεγάρου μπήκαν οι συνήγοροι της κυρίας Καϊλή φορώντας τις χαρακτηριστικές τηβέννους που προβλέπονται για τη διαδικασία

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για την υπόθεση διαθφοράς στην καρδιά της Ευρώπης είναι η εικόνα με δεκάδες δημοσιογράφους να βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Το πολύκροτο σκάνδαλο συντάραξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προκάλεσε εντάσεις στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κατάρ. Η κυρία Καϊλή κατηγορείται πως ήταν μέρος της τετράδας των υπόπτων που έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «διαφθορά», ότι ανήκαν «σε εγκληματική οργάνωση», προχώρησαν σε «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Τη 14η Δεκεμβρίου η βελγική δικαιοσύνη διέταξε να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι —ο σύντροφος της Εύας Καϊλή— και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης.

Λίγες ώρες πριν την απολογία της ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε αποκλειστική του δήλωση στην εκπομπή του ΑΝΤ1, "Καλημέρα Ελλάδα" ανέφερε - μεταξύ - άλλων - " είδα μία γυναίκα που είναι σε κακή κατάσταση, την είδα και συγκινήθηκα. Της λείπει η κόρη της, όμως μου είπε ότι  αλήθεια θα θριαμβεύσει και θα παλέψει για αυτή".

Δημητρακόπουλος για Καϊλή: Αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της

Την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή είδαν χθες Τετάρτης στις Βρυξέλλες οι δικηγόροι της και όπως ανέφεραν συνάντησαν έναν άνθρωπο δυστυχισμένο που ανησυχεί για την δίχρονη κόρη της, την οποία δεν έχει δει καθόλου όλες αυτές τις ημέρες, καθώς η μόνη επίσκεψη που έχει δεχτεί στις φυλακές του Χάρεν είναι από τον πατέρα της.

Η Εύα Καϊλή αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τόνισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος έπειτα από την πολύωρη συνάντηση που είχε με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή στις βελγικές φυλακές, όπου κρατείται.

Τον εμπιστεύτηκε και την διέψευσε, πρόσθεσε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, σημειώνοντας ότι η ευρωβουλευτής είναι «πάρα πολύ προβληματισμένη»

Tι θα γίνει με την κόρη της Εύας Καϊλή

Η Εύα Καϊλή ζητά να αποφυλακιστεί και ένα από τα βασικά επιχειρήματά της είναι ότι θα πρέπει να μεγαλώσει το παιδί της, ενώ υποστηρίζει ότι δεν είχε καμιά ανάμειξη με την υπόθεση. Ωστόσο, οι αρχές του Βελγίου έχουν απάντηση στο επιχείρημα της Καϊλή, καθώς είθισται στις φυλακές του Χάρεν οι κρατούμενες να έχουν μαζί τα παιδιά τους.

Πέντε ειδικά διαμορφωμένα υπνοδωμάτια μπορούν να φιλοξενήσουν τις μητέρες με τα μωρά τους ενώ οι υπερσύγχρονες φυλακές διαθέτουν εσωτερικό και εξωτερικό παιχνιδότοπο αλλά και έναν μικρό κήπο.

Εύα Καϊλή - Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Τι θα κρίνει την απόφαση του Εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καιλή

Ο δικηγόρος Αθηνών και Ζυρίχης κ. Ηλίας Μπίσιας μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα", αρχικά είπε ότι η "κυρία Καϊλη δεν θα εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα, αλλά ενώπιον του αρμοδίου δικαστικού συμβουλίου" και πρόσθεσε ότι "πρόκειται για τρεις δικαστές, οι οποίοι θα αποφανθούν για το αν η προσωρινή κράτηση, δηλαδή αν το ένταλμα που εξεδώθη εναντίον της, είναι σύνωμο". 

Επεσήμανε ότι "θα κριθούν τρεις βασικές προϋποθέσεις. Πρώτον, εάν πράγματι η εμπλοκή της στα ερευνώμενα αδικήματα είναι τόσο σημαντική , όσο επιβάλλεται για να στερηθεί την ελευθερία της, δεύτερον εάν είναι ύποπτη φυγής, εάν είναι ύποπτη να τελέσει νέα αδικήματα και τρίτον και  σημαντικότερο εάν υπάρχει περίπτωση εάν αφεθεί ελεύθερη να συσκοτιστεί, να αλλοοιωθούν δηλαδή οι αποδείξεις της διαδικασίας, το οποίο θα  είναι και το απολύτως καθοριστικό της σημερινής ημέρας. Οι δικαστές αφού ακούσουν τον ανακριτή, ο οποίος είναι και ο ρυθμιστής της διαδικασίας θα αποφανθούν αν υπάρχει κίνδυνος συσκότισης της αποδεικτικής διαδικασίας".

Τέλος, είπε πως εάν η απόφαση σήμερα είναι παράταση της προσωρινής κράτησης η ίδια αυτή απόφαση θα ελεγχθεί εκ νέου από το ίδιο δικαστικοό συμβούλιο σε ένα μήνα από σήμερα. Ωστόσο, έχει το αναφέρετο δικαίωμα να προσφύγει στο δευτεροβάθμιο δικαστικό συμβούλιο .

Ειδήσεις σήμερα: 

Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 180 σημεία

Καιρός: Αραιή συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Rafale: Η Κολομβία διαπραγματεύεται την αγορά μαχητικών από τη Γαλλία



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικεςΧθες 18:43 | Ειδήσεις

Ποιος είναι ο στόχος που έχει η κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης. Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη στο 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% το 2024Χθες 17:34 | Ειδήσεις

Τι περιλαμβάνει για χρέος, πληθωρισμό, ανεργία, επενδύσεις και συντάξεις

Εκρήξεις σε Πειραιά - Καλλιθέα: Οι συλλήψεις και αυτοί που “κρύβονται” από πίσω (βίντεο ντοκουμέντο)Χθες 19:47 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις δράστες και τους κατηγορούν ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων. Πώς σχετίζονται οι δύο εκρήξεις.

Μαρούσι: Συλλήψεις για τη φονική συμπλοκήΧθες 16:27 | Ειδήσεις

Στην σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι Αρχές για την φονική συμπλοκή έξω από νυχτερινό μαγαζί στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20Τένις - Μαδρίτη: Πρόωρος αποκλεισμός για Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά 21:11Παράταση για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων που έληγαν σήμερα 20:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο