LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 10 Δεκεμβρίου 2022 22:17

Έκρηξη στο Τζέρσεϊ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Πόσοι είναι οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από την έκρηξη.

Παρίσι - έκρηξη

(εικόνα αρχείου)

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και σχεδόν δέκα αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός από την έκρηξη που κατέστρεψε κτήριο κατοικιών στο νησί Τζέρσεϊ, μετέδωσε σήμερα το Sky News επικαλούμενο την επικεφαλής της κυβέρνησης του νησιού, Κριστίνα Μουρ.

Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν ένας νεκρός, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 04.00 τοπική ώρα σήμερα σε κτίριο κατοικιών στο νησί, ανοιχτά των ακτών της βόρειας Γαλλίας. Αξιωματούχοι δεν έχουν προβεί σε σχόλια για τα αιτία της έκρηξης αλλά δήλωσαν ότι κάτοικοι είχαν κάνει λόγο νωρίτερα για μυρωδιά φυσικού αερίου.

Η διαρροή αερίου φέρεται να είναι η αιτία του τραγικού συμβάντος που σημειώθηκε σε κτίριο στην πρωτεύουσα του νησιού, το λιμάνι του Σεντ Χέλιερ (στον νότο). Εικόνες από κάμερες ασφαλείας έδειξαν μια μπάλα φωτιάς που τυλίγει το παραθαλάσσιο κτήριο και μετά πυκνό καπνό.

"Ένα τριώροφο κτίριο κατέρρευσε ολοσχερώς", δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ρόμπιν Σμιθ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία είχε κληθεί επιτόπου πριν από την έκρηξη από κατοίκους του κτιρίου που ανέφεραν μυρωδιά φυσικού αερίου. Ωστόσο δεν σχολίασε το αίτιο της έκρηξης λέγοντας ότι θα διεξαχθεί έρευνα.

Ο Ρόμπιν Σμιθ δήλωσε ότι 20 ως 30 άτομα απομακρύνθηκαν από το κτίριο, ανάμεσά τους και δύο ελαφρά τραυματίες.

Το τριώροφο κτήριο έχει καταρρεύσει ολοσχερώς και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

«Δεδομένων των διαστάσεων της καταστροφής, είναι δύσκολο να αποτιμηθεί με ακρίβεια ο αριθμός των αγνοουμένων», δήλωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης της νήσου Τζέρσεϊ Κριστίνα Μουρ προσθέτοντας ότι οι έρευνες στα ερείπια μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες.

Ένας γείτονας, ο 'Αντονι 'Αμποτ, είπε στο BBC ότι τα παράθυρα τους διαμερίσματός του έσπασαν από την έκρηξη. "Έξω όλα είχαν πάρει φωτιά", δήλωσε θεωρώντας πως "στάθηκε τυχερός".

Ειδήσεις σήμερα:

Μουντιάλ 2022 - Ντάνι Άλβες: Ήταν η τελευταία μου συμμετοχή - Η Βραζιλία χρειάζεται τον Νεϊμάρ

Υποκλοπές: Πολιτική κόντρα μετά από δημοσίευμα για παρακολούθηση Χατζηδάκη από την ΕΥΠ

Εύα Καϊλή: Τι γράφουν διεθνή ΜΜΕ μετά τις αποκαλύψεις για σκάνδαλο διαφθοράς


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Σήμερα 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)Σήμερα 18:18 | Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Σήμερα 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο