LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: Χθες 11:28

Δένδιας: Δεν μπορούμε να κάνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ΔΕΚΟ της δεκαετίας του '80

«Δεν γίνεται έτσι. Μιλάμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν μέτρο σύγκρισης και το μέτρο σύγκρισης είναι η υπαρκτή απειλή», σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Δένδιας Νίκος

Ψηφίζεται σε λίγες ώρες το νέο πλαίσιο σταδιοδρομίας, εξέλιξης και ιεραρχίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και καθώς η διαδικασία στην Ολομέλεια εισέρχεται στην τελική ευθεία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος, Δένδιας παρενέβη πριν από λίγο στη συζήτηση και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση προσδοκά αναβάθμιση του ρόλου των υπαξιωματικών σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, η οποία εκείνο που διεκδικεί είναι η άνευ αξιολόγησης άκριτη χορήγηση βαθμών, χωρίς εξουσία, χωρίς καθήκοντα και χωρίς αντίκρισμα σε πραγματική υπηρεσία.

«Αυτό είναι υποβάθμιση του ρόλου των υπαξιωματικών, το κάνετε σαν να ντρέπεται κανείς να είναι υπαξιωματικός και πρέπει να κρυφτεί πίσω από κάποια γαλόνια αξιωματικού, έστω και αν δεν έχουν καμία σημασία. Αυτό είναι υποβάθμιση και αυτή η υποβάθμιση επετράπη από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα», ανέφερε ο κ. Δένδιας και τόνισε ότι κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε, ούτε ένα κόμμα από αυτά που κυβέρνησαν έκανε αυτοκριτική, εκτός από τη Νέα Δημοκρατία που αναγνώρισε ευθύνες.

«Δεν γίνεται έτσι. Μιλάμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν μέτρο σύγκρισης και το μέτρο σύγκρισης είναι η υπαρκτή απειλή», σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επεσήμανε πως «δεν μπορούμε να κάνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ΔΕΚΟ της δεκαετίας του '80, επειδή πλησιάζουν εκλογές». Ο κ. Δένδιας κατέθεσε παλαιότερες αποφάσεις του ΣτΕ, κατόπιν προσφυγών, από τις οποίες, όπως υπογράμμισε, προκύπτει ότι «δεν προστατεύεται από το Σύνταγμα η προαγωγική εξέλιξη των στρατιωτικών υπαλλήλων».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ήδη, έχουν καταθέσει αιτήματα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας. Με δεδομένο ότι όλα (τα κόμματα της αντιπολίτευσης) έχουν καταψηφίσει το νομοσχέδιο, επί της αρχής, κατά τη φάση της επεξεργασίας του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, στόχος των αιτημάτων για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας είναι να καταγραφεί η ψήφος των βουλευτών της συμπολίτευσης.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων - Μικροπροβλήματα στον Αργοσαρωνικό

Τροχαίο ατύχημα στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα

Μπλόκα Αγροτών: Σταδιακή άρση από σήμερα των αποκλεισμών, ενόψει της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Οι ΗΠΑ προχώρησαν στη σύλληψη δεξαμενοπλοίου που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα χωρίς έγκριση23:59ΟΗΕ: Διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν23:46Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους23:36Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου23:26Πάτρα: Παρουσιάστηκε και έκτος κατηγορούμενος για την υπόθεση του θανάτου 30χρονου23:12Χωρίς ταξί η Θεσσαλονίκη για 48 ώρες22:58Ιράν: Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών22:44Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητο22:30Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Οδησσού22:16ΕΕ-Mercosur: Η Φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση της "ιστορικής" συμφωνίας22:02Σε ποια σημεία των οδικών δικτύων της Δυτικής Ελλάδας παραμένουν μπλόκα21:48Έρευνα ΑΝΤ1 - Τι κρύβεται πίσω από το προφίλ  "EMILY" που διέρρευσε το βίντεο το οποίο πυροδότησε τη "βόμβα" στην Κυπριακή Προεδρία21:34Hellenic Train: Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Πατρών21:20ANT1 Sports: Την Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, για την Ευρωλίγκα21:06Χιόνια και παγετός σε Γιάννενα και Άρτα20:52Σάλος στην Κύπρο: Εκτυλίσσεται πολιτικό και κατασκοπευτικό θρίλερ με τη διαρροή βίντεο από "αινιγματικό" λογαριασμό 20:38Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τι σημαίνει για τους Έλληνες αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα;20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Σαράφογλου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις - Μετά τη Βενεζουέλα, το Ιράν19:56Λαμία: Άνοιξαν οι αγρότες την παλιά εθνική οδό στη Θήβα 19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο