LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 07 Δεκεμβρίου 2022 08:52

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Πλεύρης: Προς παραμονή στο ΕΣΥ οι αντικαταστάτες τους (βίντεο)

Τι είπε για τις κινητές μονάδες που θα εξυπηρετούν πολίτες εκτός δομών υγείας, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους πολίτες και το αντιγριπικό εμβόλιο.

Θάνος Πλεύρης - Καλημέρα Ελλάδα

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

Ερωτηθείς σχετικά με τα πρόστιμα για τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού, ο Υπ. Υγείας επιβεβαίωσε πως «σε όποιον εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, δεν θα επιβληθεί το πρόστιμο, ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί μετά από την επιβολή του προστίμου και έχουν πληρώσει το πρόστιμο, θα πάρουν τα χρήματα τους πίσω». 

Σχετικά με την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ και το κατά πόσον θα καταλάβουν τις θέσεις που είχαν πριν οι συμβάσεις τους τεθούν σε αναστολή, ο Υπ. Υγείας είπε ότι «σήμερα είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής. Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη συνεδρίαση για το πρωτόκολλο με το οποίο θα γυρίσουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από την 1η Ιανουαρίου». 

Ερωτηθείς για το μέλλον όσων προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για να καλύψουν τις θέσεις που έμειναν κενές λόγω της αναστολής σύμβασης των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο Θάνος Πλεύρης είπε πως «οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου και κοιτάζουμε πως μπορούμε να βρούμε μια λύση για να παραμείνουν στο ΕΣΥ. Ο λόγος για τον οποίο μπήκαν ήταν για να αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους, όμως κοιτάζουμε με θετικό τρόπο πως μπορεί να συνεχίσουν να είναι στο ΕΣΥ». 

Για τις ιώσεις και το ενδεχόμενο λήψης μέτρων, ο κ. Πλεύρης απάντησε πως είναι η περίοδος που «κάνουν πάρτι οι ιώσεις, είμαστε σε έξαρση. Δεν εξετάζουμε την λήψη άλλων μέτρων, αλλά ενισχύουμε συνεχώς το σύστημα». 

Για την χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, ο Υπ. Υγείας είπε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την ΗΔΙΚΑ για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

Ο υπουργός Υγείας παρέστη στην πρώτη επίσκεψη κινητής μονάδας υγείας σε Λέσχη Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτών σε χώρους εκτός κέντρων υγείας και νοσοκομείων, ώστε να αποφεύγεται κατά το δυνατόν ο συνωστισμός. 

«Είμαστε σε μια Λέσχη Φιλίας του Δήμου Αθηναίων και κάνουμε προσπάθεια με κινητές μονάδες να «βρίσκουμε» εμείς τους πολίτες, για να μην υπάρχει συνωστισμός σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία για να συνταγογραφούν φάρμακα και να κάνουν βασικές εξετάσεις οι πολίτες, ενώ παράλληλα θα γλιτώνουν χρήματα από την επίσκεψη σε ιδιώτες ιατρούς για να τους γράψουν φάρμακα», είπε ο κ. Πλεύρης

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης είπε «βρισκόμαστε στην Γκράβα, στην μεγαλύτερη Λέσχη Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, με 520 μέλη. Είναι σημαντικό ότι έρχονται εδώ οι κινητές μονάδες για να γίνονται βασικές εξετάσεις. Πριν λίγο, έλεγα στις κυρίες εδώ πως κάπως έτσι σώθηκε η δική μου μαμά και ό,τι η πρόληψη σώζει ζωές».

Ειδήσεις σήμερα:

Σέρρες: Ο Βασίλης δεν ήθελε να πάει σχολείο την Δευτέρα - Η αδελφή του τον έψαχνε στο προαύλιο

16χρονος - Κούγιας: Οι όροι για να αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού και οι “κλαρινογαμπροί” (βίντεο)

Ενδοοικογενειακή βία - Βόλος: Επιτέθηκε στη γυναίκα του με τσεκούρι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη ΔεκεμβρίουΣήμερα 11:25 | Ειδήσεις

Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, στην συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Υγεία πάνω απ' όλα».

Λαμία: Έκλεισαν οι αγρότες τον Μπράλο στην εθνική οδό Αθηνών - ΛαμίαςΣήμερα 12:35 | Ειδήσεις

Αυτή την ώρα δεν είναι δυνατή η κυκλοφορία οχημάτων από τη νότια προς τη βόρεια Ελλάδα και το αντίστροφο.

Τροχαίο δυστύχημα στη Ξάνθη με δύο νεκρούς - Χωρίς δίπλωμα ο οδηγόςΣήμερα 11:44 | Ειδήσεις

Στη θέση του συνοδηγού βρέθηκε νεκρός ο 51χρονος αδερφός του. 

Αγροτικές κινητοποιήσεις στη Λάρισα: Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Από τις 5 το απόγευμα έως τις 7 το βράδυ, τίθεται ήδη σε εφαρμογή το κλείσιμο των παραδρόμων γύρω από το μπλόκο της Νίκαιας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαμία: Έκλεισαν οι αγρότες τον Μπράλο στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας12:44Εντείνονται τα μπλόκα των αγροτών στην Ήπειρο12:30Σάμος: Τούρκος διακινητής έριξε στη θάλασσα 37 μετανάστες - Εντοπίστηκε η σορός ενός 12χρονου αγοριού12:16Αγροτοκτηνοτρόφοι: Σε εξέλιξη το παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο12:02Τροχαίο δυστύχημα στη Ξάνθη με δύο νεκρούς - Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός11:48Μητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη Δεκεμβρίου11:34Τσιάρας: Οι πραγματικοί και έντιμοι αγρότες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα 11:20Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη11:06Θεσσαλονίκη: Πέντε συλλήψεις για κλοπές, μεταξύ αυτών τρεις ανήλικοι10:52Αγρότες: Πολύωροι αποκλεισμοί σε τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης 10:38Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:24Ρέθυμνο: Ανήλικος μέθυσε σε γάμο και κατέληξε στο νοσοκομείο10:10Πυροβολισμοί στο Ίλιον: Πεθερός πήγε να βιάσει την 17χρονη νύφη του09:56Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας09:42Νυχτερινός Ποιμήν: Το ευχαριστώ του Άδωνι Γεωργιάδη στην ΕΛΑΣ09:28Πάτρα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων09:14Μετρό Θεσσαλονίκης: Επαναλειτουργεί από σήμερα η βασική γραμμή09:00Αγροτικές κινητοποιήσεις στη Λάρισα: Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης08:46Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 12 Δεκεμβρίου08:32Κρήτη: Σήμερα η έναρξη κινητοποιήσεων των αγροτοκτηνοτρόφων08:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο