LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 05 Δεκεμβρίου 2022 08:49

Ερέτρια: Έβαλαν ελαφάκια σε κλουβί και τα περιέφεραν στην πλατεία (βίντεο)

Αδιανόητο περιστατικό στην Ερέτρια! Τι αναφέρει ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος της περιοχής.

Ερέτρια - ελάφια - κλουβί
Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Ερέτρια της Εύβοιας, με αφορμή την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με το eviathema, μια ομάδα διοργανωτών αποφάσισε να πάρει δύο μικρά ελαφάκια, να τα κλείσει σε ένα κλουβί και να τα περιφέρει στην πλατεία της πόλης. Μάλιστα, κόσμος έσπευσε να βγάλει φωτογραφίες τα έντρομα ζωάκια.

Από την πλευρά του, ο Φιλοζωικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ερέτριας Ευβοίας καταδίκασε το γεγονός σε ανάρτηση στο Facebook. Συγκεκριμένα:

«Με την ανάρτησή μας αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε την λύπη μας και αγανάκτησή μας για το μέγα λάθος, των διοργανωτών τις χθεσινής γιορτής στη κεντρική πλατεία του Δήμου. Το χθεσινό ''θέαμα'' των μικρών τρομαγμένων ελαφιών στο κλουβί στην πλατεία, ήταν μέγιστο ατόπημα. Κανείς δεν σκέφτηκε το μήνυμα που περνάει μια τέτοια επιλογή;

Τι έμαθαν τα εκατοντάδες παιδάκια που προσπαθούσαν να δουν στρυμωγμένα τα δυο τρομοκρατημένα ζωάκια; Προσφέρουμε ''άρτον και θεάματα'' και όλα καλά;


Θα πουν κάποιοι ίσως πως προέρχονται από εκτροφείο. Μπορεί. Αλλά αυτό σημαίνει πως μπορούμε να τα εκθέτουμε σε ένα περιβάλλον παντελώς ξένο γι αυτά που τους προκαλεί τρόμο και ανασφάλεια και να τα επιδεικνύουμε αδιαφορώντας για το μήνυμα της αιχμαλωσίας και της αδιαφορίας προς αυτές τις αθώες ψυχές;

Αγαπητοί, αν δεν το γνωρίζετε, όλα τα ζώα έχουν συναισθήματα όπως εμείς και το εκφράζουν το καθένα με τον δικό του τρόπο. Τέτοιες ενέργειες διδάσκουν, ότι μπορούμε να έχουμε τα ζώα προς ευχαρίστησή μας σε κλουβιά, δεμένα, κι αφού τα ταΐζουμε όλα καλά.

Χωρίς να αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις και χωρίς να γνωρίζουμε ποιος είχε την πρωτοβουλία και την ευθύνη θεωρούμε ότι στο μέλλον παρόμοιες ενέργειες πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα και με τις πράξεις μας να διδάσκουμε τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους τον σεβασμό στη φύση και όλα τα πλάσματά της!».

πηγή: eviathema.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Μουντιάλ 2022: οι μεταδόσεις της Δευτέρας σε ΑΝΤ1 και ANT1+

Σέρρες: Φωτιά έκαψε σπίτι ολοσχερώς (βίντεο)

Διάστημα: Κινέζοι κοσμοναύτες επέστρεψαν στην Γη μετά από έξι μήνες (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο